Allarga la bateria del teu iPhone

Allarga la bateria del teu iPhone

La càmera, la potència del chipset, la qualitat i tamany de la pantalla, la quantitat de RAM…res d’això és tan important com la peça més esencial d’un smartphone: la bateria. I és que l’ecuació és molt senzilla: si no hi ha bateria no hi ha energia. I el que succeeix si no hi ha energia és que el terminal no funciona, pel que és indiferent lo potent que sigui el processador o la qualitat de la càmera. Sabem que hem de cuidar-la, però a l’hora de la veritat, la maltractem molt.

Apple ho resumeix millor que ningú: “L’autonomia de la bateria és el temps que dura encés un dispositiu sense carregar-se. La vida útil és el temps que passa fins que necessites substituïr-la. Si aprofites ambdues al màxim, treuràstot el partit als teus dispositius Apple”. Per això, compartim amb tu una sèrie de consells d’Apple per a que puguis tenir cura de la bateria del teu iPhone, i aconseguir extendre no només la seva durada diariament, sinó també amb la seva vida útil.

Tingues-ho sempre actualitzat

Les actualitzacions de software d’Apple solen incloure tecnologies d’estalvi d’energia. És per això que et recomanem que facis servir la darrera versió de iOS en el teu dispositiu:

- Si fas servir la versió iOS 5 o posterior, comprova si necessites actualitzar-la. Ves-hi a Ajustos > General > Actualizació de Software.

Vigila amb les temperatures

L’iPhone està dissenyat per funcionar bé amb un ampli rang de temperatures, essent les ideals entre 16 i 22 °C. És molt important no exposar-lo a temperatures superiors a 35° C, ja que el calor podría fer malbé de forma permanent la capacidad de la bateria. El dispositiu no aguantaria tant de temps encès amb la càrrega complerta. Els danys poden ser més greus si carregues el dispositiu a un lloc amb temperatures molt altes.

El software pot limitar la càrrega per a que no superi el 80 % si la bateria està per sobre de la temperatura recomanada. Si fas servir el dispositiu a un entorn molt fred, potser notis que la bateria dura menys. Aquesta situació és temporal, i la bateria recuperarà la seva capacitat de sempre al fer servir el dispositiu a una temperatura ambient normal.

Treu-li la funda

Al carregar el dispositiu amb determinades fundes, "podria generar-se un excès de temperatura que afecti a la capacitat de la bateria”. Si notes que el teu dispositiu s’escalfa molt al carregar-lo, treu-li la funda.

Optimització d’ajustos: el Wi-Fi i la lluantor

Hi han 2 formas d’estalviar bateria, al marge de com facis servir el teu dispositiu: ajustar la lluantor de la pantalla i fer servir la conexió Wi‑Fi.

- Atenua la il·luminació de la pantalla o activa la lluentor de forma automàtica per augmentar l’autonomia: Obre Centre de Control i arrossega el regulador de la lluentor cap abaix.

- La lluentor automàtica adapta la pantalla automàticament a les condicions lumíniques. Per activar-lo ves-hi a Ajustos > General > Accesibilitat > Ajustos de Visualització i activa Lluentor Automàtica.

- Quan facis servir el dispositiu per accedir a les dades, tingues present que les connexions Wi‑Fi consumeixen menys energia que les xarxes mòbils. Per això et recomanem que tinguis el Wi‑Fi sempre activa. Per accedir a una xarxa Wi‑Fi, ves-hi a Ajustos > Wi‑Fi.

Mode Baix Consum

El Modo de Baix Consum, inclós per primera vegada a iOS 9, prolonga la autonomia del iPhone quan comences a quedar-te sense bateria. L’iPhone t’avisa quan només et queda el 20% de càrrega i torna a fer-ho uan està al 10 %, i et permet activar això amb un toc. També pots fer-ho desde Ajustos > Bateria. El Mode de Baix Consum redueix la lluentor de la pantalla, optimitza el rendiment del dispositiu i minimitza les animacions del sistema.

Les apps com Mail no descarreguen continguts en segon pla i es desactiven prestacions com la sincronització amb iCloud, AirDrop i Continuitat. Podràs seguir fent servir les funcions bàsiques, com accedir a internet o fer i rebre trucades, emails i missatges. I quan l’iPhone torni a tenir càrrega suficient, la funció de Baix Consum es desactivarà automàticament.

Funció d’Ús de la Bateria

iOS et permet administrar fàcilment l’autonomiía perque puguis veure el porcentatge de bateria que fa servir cada app (tret que el dispositiu s’estigui carregant). Per consultar el consum de cada aplicació, entra a Ajustos > Bateria.

A sota de les apps en ús poden aparèixer aquests missatges:

Activitat en Segon Pla

Això indica que la app ha consumi bateria en segon pla, es a d ir, mentres feies servir altres apps. Per estalviar bateria, desactiva la prestació que et permet actualitzar les apps en segon pla. Ves-hi a Ajustos > General > Actualitzar en Segon Pla i selecciona Wi‑Fi, Wi‑Fi i Dades Mòbils o No per desactivar les actualitzacions en segon pla.

Si la app Mail apareix com Activitat en Segon Pla, pots descarregar les dades manualment o aumentar l’interval de descàrrega. Ves-hi a Ajustos > Contrasenyes i Comptes > Obtenir Dades.

Ubicació i Ubicació en Segon Pla

Indica que la app està fent servir els serveis de localització. Pots estalviar bateria desactivant aquests serveis per la app en concret desde Ajustos > Privacitat > Localització.

En Localització veuràs els permissos configurats per cada app. Les apps que han fet servir recentement els serveis de localització tenen un indicador junt a l’opció d’activat/desactivat.

Pantalla d’Inicio/Bloqueig

Indica que s’ha mostrat la pantalla d’inicio o de bloqueig. Per exemple, la pantalla s’ha encès al prémer el botó d’inici o al rebre una notificació. Si una app encén contínuament la pantalla amb notificacions, pots desactivar les notificacions push d’aquella app a Ajustos > Notificacions. Toca la app i desactiva Permetre Notificacions.

Sense Cobertura Mòbil i Senyal Baixa

Això indica que estàs a una zona amb poca cobertura i que el dispositiu iOS està buscant una senyal millor o que has fet servir el dispositiu a un lloc amb senyal molt baixa, el que ha afectat a l’autonomia de la bateria.

Pots optimitzar l’autonomia de la bateria activant la funció mode Avió. Obre el Centre de Control i toca l’icone de Mode Avió. Tingues present que en aquest mode no podràs fer ni rebre trucades.

Mitja càrrega si no l’has de fer servir

No faràs servir l’iPhone durant una temporada? L’estat general de la bateria dependrà de dos factores: la temperatura ambient i el porcentatge de càrrega de la bateria en el moment d’apagar-ho. Per això:

El dispositiu no ha d’estar ni descarregat ni carregat del tot. Guarda’l amb mitja càrrega. Si el guardes amb la bateria totalment esgotada, aquesta podria entrar en estat de descàrrega total, el que provocaria que no el poguessis carregar de nou. I si el guardes completament carregat durant molt de temps, la bateria podria perdre capacitat i per tant autonomia.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Roberto.

Potser t’interessi:

Consells per vendre un iPhone SE 2020

Consells per vendre un iPhone 12 de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.