Què són les joies d’un rellotge?

Què són les joies d’un rellotge?

Segurament hauràsentit parlar de les joies d’un rellotge, de fet molts clients a Renuevo solen preguntar-me per elles com una idea erronement conceptualitzada. Quan un rellotge mecànic compta amb “21 joies” davant 33 no significa que sigui més car, i definitivament no és el número de pedres precioses que porta. Llavors, si les “joies” d’un rellotge no tenen res a veure amb rubís o diamants, quina és la seva funció?

Se les anomena així no perquè siguin joies en sí, sino porque fan referència a la complexitat i fabricació del calibre del rellotge. Això és el que li dona el seu valor (el 90% dels casos més costosos). La quantitat és proporcional a la complicació del calibre i les seves funcions, malgrat l’ús de nous materials que soporten el desgast i la fricció de millor manera, minimitza la necessitat de fer servir joies a alguns sistemes.

Tingues present: tota peça mòbil genera fricció al complir la seva funció, i el pas del temps provocarà que es torni un enemic natural dels materials amb els que interactua.  El número de pedres-joies redueixen la fricció inherent a la transmissió de l’energia i mitiga el desgast. Què és el que això provocaria? Que el teu rellotge sigui susceptible a patir  variacions al mostrar l’hora, es a dir, podria perdre precisió.

Llavors el que succeeix quan l’oli que es fa servir als rellotges mecànics com a lubricant es desgasta, és que el metall que frega contra els diferents elements de la peça ocasiona un poliment no desitjat. Això elimina material dels seus components i fa malbé el seux coxinets (el que sol ser molt difícil de reparar).

Segles enrere quan la tecnologia era limitada, en els rellotges de butxaca, solien fer-se servir joies reals (d’aquí el seu nom). ¿Per què? Simplement es deu a que el diamant i el rubí són pedres d duresa 10 i 9 respectivament en l’escala de Mohs. Actualment, degut al seu gran valor n es recorreix a aquestes pedres i es fan servir corindons sintètics i altres joies.

Això significa que per tenir un rellotge de més qualitat deu incorporar més joies?  La resposta és que no, major quantitat no implica més qualitat malgrat sí permet una transferència més eficient de l’energia. Val, ara ja saps que les joies que porti un rellotge no incrementa el seu preu al mercat ni el converteix en un producte de luxe, sinó que és un aspecte de la seva maquinaria que augmenta la seva durabilitat.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Raquel

Potser t’interessi:

Invertir en un Rolex: Val la pena?

Manteniment i neteja del teu rellotge de luxe

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.