Fortis: Una de les millors firmes de rellotgeria Suïssa?

Fortis: Una de les millors firmes de rellotgeria Suïssa?

A 1912 neixia Fortis, una empresa que marcaria l’història com a part de la tradició suïssa rellotgera de luxe a la que pertanyen marques com Rolex, Patel Philippe o Audemars Piguet. Llavors en què ha canviat l’història i si va ser així, per què no és una firma tan reconguda? 

A 1926 Fortis va produïr en sèrie el primer rellotge automàtic de polsera, el llegendari Horwood.

John Harwood, rellotger britànic, que va fundar una petita empresa de reparació de rellotges a 1922, volia desenvolupar un rellotge de corda automàtica. El motiu d’aquest interés era prescindir de la corona exterior per evitar l’entrada de brutícia al mecanisme per no fer-lo malbé. A 1923 ja va crear un rellotge que generava la suficient energia per donar-se corda sol. Pel que va sol·licitar la patent a varis països, incloent Suïssa. No obstant, cap empresa suïssa es va interessar en la tecnologia, pel que juntament amb el seu soci Harry Cutts van formar la Harwood Self-Windinf Watch Company i van encarregar la fabricació dels rellotges a la firma Fortis i A.Schild.

Aquests van sortir a la venda en 1928 i es van fabricar 30000 unitats abans de què l’empresa s’endeutés per la forta Depressió de l’època.

Les companyies rellotgeres van començar a interessar-se en el moviment automàtic i Rolex, que era la companyia què venia més per disseny, va treure un rellotge què no necessitava que li donguèssin corda, el Rolex Oyster Perpetual, amb el què es va coronar com el fabricant tradicional de rellotges amb més prestigi i amb el què va començar la seva gran fortuna.

No obstant Fortis, res té a envejar a altres companyies rellotgeres de gran prestigi per les seves innovacions tecnològiques. A 1954 l’empresa va llençar al mercat el primer rellotge de polsera amb funcions d’alarma. A 1956 va presentar el primer rellotge de polsera resistent a l’aigua, amb alarma i un certificat de cronòmetre guanyant el primer premi en la competència de cronòmetres de l’Institut Suís per la Tecnologia de Medició de l’Hora Oficial.

Però el que realment diferència i destaca de Fortis és el seu  focus en el desenvolupament de rellotges especials per soportar condicions extremes o adverses, com a exemple, la producció desde 1957 de la seva linia especial per a esports acuàtics nomenada Marinemaster.

Un dels més coneguts i destacats de dita colecció va ser presentat a 2013 a la fira Baselworld, el B-42 Marinemaster DayDate Chronograph Yellow i nosaltres el tenim disponible a la venda aquí.

Quines són les seves característiques?  Ve amb polsera de cautxú amb fermall desplegable. Moviment automàtic Valjoux 7750, 25 robins, 28.800 semi-vibracions per hora, excel·lent cronometrador i amortidor incabloc. Caixa d’acer raspallat de 42mm, bisell giratori unidireccional amb escala de 5 minuts. Vidre de safir amb tractament antireflexos. Resistent a l’aigua 200m. Esfera negra mate. Escala taquímetra. Triángles en posició de les 3 que indiquen la direcció de rotació de la corona per l’ajust ràpid de dia i data. Agulla i índexs amb Superluminova blancs amb persistència lluminosa blava a la foscor. Agulla central segondera broga amb punt lluminós. 

Creem que val la pena, al menys fer-li un cop d’ull, no trobes?

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Raquel

 

Potser t’interessi: 

Què és i com fer servir la funció taquímetre a un rellotge?

Què són els cronògrafs flyback i rattrapant

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.