És l’iPhone el millor Smartphone de la història?

És l’iPhone el millor Smartphone de la història?

A 2001 l’empresa tecnològica Apple desenvolupa un dispositiu per escoltar música en format MP3, l’Ipod. Llavors un producte revolucionari pel sector de la música ja que permitiria disposar de gran quantitat de cançons, traspassar-les i reproduïr-les fàcilment desde un diminut dispositiu amb senzills botons a la pantalla. Cap al 2004 teniem els clàssics telèfons mòbils amb botons i tapes, Nokia, Motorola, Sony Ericsson, etc.

Al CEO d’Apple, Steve Jobs se li va acudir fer un telèfon totalment diferent i què podia marcar un abans i un després, un telèfon intelligent intuitiu. En 2007 el líder del mercat en dispositius mòbiles era Blackberry gràcies al seu teclat, sistema de missatgeria i el seu “pseudo navegació” per internet.

Steve Jobs sabia que podia crear alguna cosa millor juntament amb el seu equip d’ingenyers i programadors, així que va llençar la primera versió del que coneixem avui en dia com smartphone, el IPhone 1. Integrant 3 funcions principals:

  • Digitalització del Ipod en una interfaç amb software
  • Accés a la navegació per internet desde un telèfon mòbil directament amb xarxa 2G
  • Realització de trucades

Steve Jobs va aconseguir un acord amb l’empresa de telecomunicacions Cingular (AT&T) que oferia un pla de dades i cinnexió a la xarxa per la compra d’un iPhone. També es va arriscar integrant una nova arquitectura de processadors per llavors gairebé desconeguts amb xips ARM fosos per Samsung, ja que aleshores X86 de Intel i AMD no eren aptes pel rendiment d’un Smartphone que pogués soportar la seva diversa usabilitat, jugada que fins ara, 15 anys després li segueix sortint bé a Apple.

Un altre dels punts importants que buscava Apple amb l’Iphone era aconseguir una funció multitouch integrant interfaces gràfiques a la seva pantalla tàctil i facilitant la navegació multimèdia, el primer pas per un telèfon sense botons. A partir d’aquí comença la revolució tecnològica moderna amb Steve Jobs com a  propulsor, és per això que se’l considera el pare de l’usabilitat.

L'Iphone va començar a comercialitzar-se uns mesos després de la seva presentació i desde llavors no ha parat de marcar fites importants com a producte, afegint els seus serveis com Siri, Itunes, AppleStore, entre d’altres. Per una altra banda, la seva estratègia d’integració dels seus diferents productes com a part del seu ecosistema va ser clau pel seu negoci. No obstant, un dels punts què veritablement ha diferenciat a la companyia ha estat sense dubte un disseny uniforme dels seu hardware i software simplement excel·lent, què l’ha portat a guanyar premis al millor disseny de laptops i Smartphone gràcies al geni Jonatan Ive, responsable d’Apple en aquest àmbit.

Llavors, és l’iPhone el millor smartphone de la història? Si analitzem tota aquesta informació, comprovarem que una vegada llençat al mercat no va tenir gairebé rival i ràpidament es va posicionar com a companyia líder en el sector dels Smartphone deixant una llarga filera d’empreses radera que no van saber adaptar-se, (inclús Blackberry que criticava el teclat digital que proposava Apple en el seu inici va quedar arrossegada per l’ingeni de la mateixa) així que podríem afirmar que el paper d’Apple en el desenvolupament dels Smartphones tal com els entenem avui en dia ha estat funamental.

Val la pena destacar la influència que ha tingut la firma en la resta de companyies de telefonia, quanta de la seva competència s’ha quedat pel camí i com ha inspirat a la resta d’empreses de tenefonia en quant a usabilitat, concepte i funcionalitats. És per això que malgrat Iphone no va ser el primer Smartphone considerat com a tal, ja que aquest va ser el IBM Simon Personal Communicator llençat el 1994, i posteriorment en el 2000 va aparèixer l’Ericsson R380 batejat ja com a Smarthone, la versió 5 de l’Iphone de 2012 va batre tots els rècords en vendes com a dispositiu innovador, un dels motius conjuntament amb la seva trajectòria fa què Apple lideri el ranking d’una de les empreses més valuoses de la història i pugui seguir invertint recursos i coneixement com a pionerad’un dels dispositius més importants de la societat actual.

Vols aconseguir un iPhone nou o de segona mà? Fes click aquí 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Jorge.

 

Potser t’interessi:

iPhone Pro 13 vs iPhone 12 Pro Val la pena el canvi?

Val la pena canviar l’iPhone 11 pel iPhone 12?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.