El que no sabies de l’or

El que no sabies de l’or

L’or s’ha extret durant més de 6 mil anys i bé sabem que és considerat un dels metalls més codiciats i excasos del món. En efecte, ha obtingut un gran valor e inclús el patró or ha estat un sistema monetari internacional. I què té d’especial aquest brillant metall que no es este brillante metal que no se corroeix i a més és extremadament maleable i fàcil de treballar?

L’esser humà s’ha obsessionat desde temps remots amb aquest metall preciós i com era d’esperar-se, es va introduïr en el món de la joieria com un imprescindible. Només imagina que la peça de joieria més antiga trobada fins ara, ha estat trobada a Bulgaria amb al menys 6.500 anys d’antiguitat.

Una dada curiosa! L’or sempre ha estat reciclat, això vol dir que tot el que s’ha obtingut a la història segueix existint ara i doncs aquella peça que tens al teu joier va poder ser en part extreta per una antiga civilització.

Les joies d’or són intrínseques a la nostra societat, i fins avui en dia podem dir que gairebé totes les dones i molts homes compten al menys amb un complement bàsic ja sigui d’or groc, rosa o blanc.  Però t’has preguntat què fa la diferència dels seus colors?

Per contestar aquesta pregunta primer hem d’endinsar-nos en un altre concepte important: els quilats. És el més típic al referir-nos a l’or, el quilat és el número o valor que ens diu la quantitat o puresa d’una peça d’or. Dit d’altra manera, parlem de quanta quantitat d’or pur posseeix veritablement. L’or que trobem directament a la naturalesa, el de 24 quilats és aquell en estat pur. Aquest és tan suau i tou que pot ser modelat directament amb els dits, d’aquesta forma és molt difícil fer-lo servir per creació de joieria. Per això es fa servir generalment el de 18 quilats, que no és més que 18 parts d’or pur barrejat amb 6 parts restants d’altre o altres metalls que el tornen més sòlid i e otro u otros metales que lo vuelven más sólido y durador.

Al barrejar-se l’or pot abandonar el seu color clàssic i natural groguenc i trobar diferents tonalitats com el blanc, el rosa o inclús el negre (com podem veure en l’anell GUCCI ICON d’or i diamants negres).

Com bé mencionem anteriorment, les tonalitats de l’or s’obtenen per una aleació d’or pur amb diferents metalls, que en el cas de l’or blanc seran aquells d’aquest mateix color com la plata, el níquel, el platí o paladi. Cal mencionar que porta una capa fina de rodi per la seva tendència a perdre brillantor. Això li dona un efecte emmirallat provocant una llum que resalta la seva bellesa. L’or blanc va ser inventat com a substitut del platí (veure anell Bvlgari Fedi de platí), ja que aquest té un valor de fins 2.5 vegades més alt, a més és poc maleable el que fa més car encara l’elaboració de joies.

De totes formes, malgrat que estigui composat de materials nobles, hi ha que anar amb compte per prollongar el seu estat de conservació i evitar taques com de perfum, clor, o ajuntar-ho amb peces de plata.

Sigui del color que siguim una peça de joieria sempre serà un atractiu complements que pots fer servir per gust, com a símbol d’amor o un record.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Galit

 

Hauríem de dir sí als anells de compromís amb maragdes?

5 joies imprescindibles pel teu dia a dia

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.