Què val més, un diamant o un brillant?

Què val més, un diamant o un brillant?

Si t’estàs preguntant què tenen en comú o en què es diferencien els diamants dels brillants has arribat al lloc correcte, i és que aquí a Renuevo solem rebre aquesta consulta amb força freqüència. 

Tots/es som conscients de que els diamants són una de les pedres precioses més desitjades a l’actualitat, l’obsessió que ha generat la humanitat al voltant d’aquesta gemma pot deure’s a la seva bellesa, duresa o als mites i llegendes que l’envolten. I sií, sabem que aquesta antiga pedra de carboni és molt especial com ho hem mencionat a 7 coses que no sabies dels diamants… però, què són els brillants?

Bàsicament és el terme que es fa servir per referir-se al tall més famós d’aquesta pedra preciosa. Quan obtenim un diamant en brut, aquest es talla d’una forma específica, el que li donarà no només la forma, sino que ajudarà a que la seva brillantor s vegi reflexada al seu màxim esplendor. Llavors la resposta ràpida seria que un diamant és la pedra en brut i un brillant és la talla en la que aquest és tallat (rodó amb 58 facetes), algrat també existeixen altres tipus de talles com la marquesa, princesa, baguette o maragda entre d’altres.

El brillant és un dels talls més elegants i buscats tant com per un anell de compromís com altre tipus de joieria fina i això es deu gràcies a que les seves proporcions permeten que sigui una de les talles més resplendents.

Llavors ara que sabem que a questa és la forma en la que és tallat un diamant podem passar al següent tema…Què és més car? El valor d’aquesta pedra ve determinat per les 4C. Aquestes són les cuatre característiques que indicaran la seva qualitat:

  1. Talla
  2. Pes
  3. Puresa
  4. Color

Es a dir, que no només la seva talla determinarà el valor del diamant, ni tampoc quant més augmenta el seu tamany, sino que el que importa és el conjunt de cadascun d’aquests punts. Quant més estrany i excepcional, més car serà i l més difícil de trobar al mercat és aquell diamant sense defectes, l que moltes vegades està directament relacionat a com va ser manipulat en el moment de tallar-lo, la puresa ajuda a que la seva brillantor centellegi a totes les direccions.

Això significa que hauries d’adquirir un brillant abans de qualsevol altre pedra? Cada tall té les seves característiques i són totes precioses, hi ha qui opta per la marquesa per la seva capacitat de fer que un diamant llueixi més gran, però el cert és que si t’agrada la brillantor i centelleig d’aquesta gemma tant com a nosaltres, la talla brillant no permetrà que treguis els ulls de la teva joia.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Galit

 

Potser t’interessi:

És bon moment per invertir en or?

Quina és la millor qualitat d’or per les joies?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.