Darrera de les imatges nítides i vibrants de Fujifilm: La història del sensor X-Trans!

Darrera de les imatges nítides i vibrants de Fujifilm: La història del sensor X-Trans!

Hola a tots els amants de la fotografia! Avui ens submergirem en el fascinant món de Fujifilm i la seva revolucionària tecnologia de sensor anomenada X-Trans. Si ets un entusiasta de la fotografia o simplement tagrada capturar moments especials amb la teva càmera, aquest article és per a tu! Acompanya’ns mentre viatgem en el temps i explorem la història, les dades i les dates clau que van portar al desenvolupament de l'increïble sensor X-Trans de Fujifilm.

La nostra història comença l'any 1934, quan Fujifilm (aleshores coneguda com Fuji Photo Film Co, Ltd) va començar el seu viatge al món de la fotografia. Des dels seus primers dies, la companyia ha estat a l'avantguarda de la innovació i l'excel·lència quant a qualitat d'imatge, essent una marca molt reconeguda al sector amb models instantanis i point and shoot, a més de ser la referència gràcies a la seva pel·lícula fotogràfica de gran qualitat. Però no va ser fins l'any 2012 que Fujifilm va presentar al món la tecnologia de sensor X-Trans, canviant per sempre el joc de la fotografia digital.

Què significa X-Trans? Bé, resulta que el nom és una combinació de dos elements clau: "X" representa la lletra usada en matemàtiques i ciències per descriure allò desconegut o variable, mentre que "Trans" prové de "transferència" en referència al procés de transferir la llum capturada a la imatge final. Un nom intrigant per a una tecnologia fascinant!

Però què fa que el sensor X-Trans de Fujifilm sigui tan especial? Probablement el patró de filtre de color únic. A diferència dels sensors convencionals, que utilitzen una matriu de filtres de Bayer (vermell, verd i blau), el patró X-Trans de Fujifilm utilitza una disposició aleatòria de píxels vermells, verds i blaus. Això significa que cada píxel captura informació de color completa, cosa que resulta en imatges més nítides, amb colors més precisos i menys artefactes molestos, a més ajuda a reduir l'efecte de moiré i millora la qualitat general de la imatge.

Després de la seva introducció el 2012, Fujifilm ha continuat refinant i millorant la tecnologia del seu sensor X-Trans. El 2016, la companyia va llançar la tercera generació del sensor X-Trans III, present en càmeres com la Fujifilm X-Pro2 i la X-T2. Aquest sensor presentava una impressionant resolució i un rendiment d'alta sensibilitat, brindant als fotògrafs una qualitat d'imatge excepcional en diverses condicions d'il·luminació.

La següent etapa va arribar al 2018 amb l'aparició del sensor X-Trans IV. Aquest avenç tecnològic va ser utilitzat en càmeres emblemàtiques com la Fujifilm X-T3 i la X-T30, oferint un enfocament automàtic més ràpid i precís, una millor reproducció del color i un rang dinàmic millorat.

L'última interacció d'aquest sensor fascinant el trobem a les recents X-H2 i X-T5, on el rendiment i l'augment de resolució l'han convertit en un sensor excepcional de qualitat d'imatge excel·lent. Vestit amb tota l´elegància de Fujifilm.

Amb cada avenç del sensor X-Trans, Fujifilm ha demostrat el seu compromís amb la innovació i la millora continuada. Estem ansiosos per comprovar quines properes prestacions i qualitats portaran les noves versions, no obstant serà complicat superar els estàndards actuals amb Fujifilm tot és possible.

Cristian

Productes relacionats

Càmera FUJIFILM X-T3
Venut
Càmeras E356228

Càmera FUJIFILM X-T3

799,96 €
IVA inclòs
Càmera FUJIFILM X-T3 Ref: E356228. Estat de conservació EXCEL·LENT. Inclou carregador i bateria original. Càmera mirrorless amb sensor X-Trans CMOS 4 APS-C amb filtre de color primari i 26,1MP. Processador X Processor 4. ISO 160-12.800 (80-51.200 estesa). Xut en ràfega fins a 20 fps amb l'obturador electrònic. Pantalla tàctil abatible LCD de 3" amb...
Càmera FUJIFILM X-T5
Venut
Càmeras E356145

Càmera FUJIFILM X-T5

1.619,95 €
IVA inclòs
Càmera *FUJIFILM X-T5 *Ref: E356145. Estat de conservació EXCEL·LENT I COMPLETA, com a nova en caixa amb cablejat, bateria i manuals. No inclou objectiu. Càmera  *mirrorless amb sensor *retroiluminado *APS-C *CMOS X-Trans de 40.2MP i processador X-*Processor 5. ISO 125-12800. Ràfega de 20 *fps en obturador electrònic i 15 *fps en mecànic. Enregistrament...
Objectiu FUJIFILM XF...
Venut
Objectius E356146

Objectiu FUJIFILM XF FUJINON 18-55mm f/2.8-4.0 R LM OIS

319,95 €
IVA inclòs
Objectiu *FUJIFILM *XF *FUJINON 18-*55mm f/2.8-4.0 R *LM *OIS *Ref: E356146. Estat de conservació EXCEL·LENT, en caixa de kit blanca amb tapes de protecció i para-sol. Objectiu zoom de focal variable 18-*55mm amb excel·lent obertura variable f/2.8-4. Motor d'enfocament i estabilitzador *OIS. Excel·lent per a qualsevol situació.
Teleconversor FUJIFILM...
Venut
Objectius E356151

Teleconversor FUJIFILM FUJINON XF 1.4X TC WR

299,95 €
IVA inclòs
Teleconversor FUJIFILM FUJINON XF 1.4X TC WR Ref: E356151. Estat de conservació EXCEL·LENT I COMPLET, en caixa amb tapes de protecció. Multiplica la distància focal original a 1.4x, compatible amb les lents XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR i amb XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.