Fotografies Increïbles, els millors Programes per edició fotogràfica.

Fotografies Increïbles, els millors Programes per edició fotogràfica.

L'edició fotogràfica és una de les parts més importants en la creació d'imatges espectaculars. Els fotògrafs professionals sempre busquen programes d'edició que els ofereixin una gran varietat d'eines per millorar i retocar les fotografies. Al mercat actual, hi ha una gran quantitat d'aplicacions d'edició fotogràfica disponibles per a Windows i Mac OS. Tot i que el més utilitzat i estès és Adobe Photoshop, en aquest article explorarem algun del millor programari d'edició fotogràfica del mercat que el poden fer ombra i n'analitzarem les característiques i els avantatges.

1- Adobe Photoshop.

Adobe Photoshop és un dels més populars, estesos i utilitzats a tot el món. És una eina potent i versàtil el funcionament del qual et permet fer qualsevol cosa que necessitis. Ofereix una àmplia gamma d'eines d'edició, com ara ajustaments de color i to, correcció d'il·luminació, enfocament i desenfocament, efectes de text, entre d'altres. A més, el sistema de capes permet treballar amb diferents elements d'una imatge de forma independent, facilitant la manipulació i creació de composicions complexes. 

És capaç de treballar amb una gran varietat de formats de fitxer, des de JPG o PNG, fins a RAW. Òbviament també permet exportar fitxers en múltiples formats per al seu ús en diferents mitjans i dispositius.

El seu ús no és trivial, no és senzill treure el màxim profit a totes les funcionalitats de l'eina, la corba d'aprenentatge és prominent, però un cop s'adquireix el coneixement adequat, els resultats són sensacionals. Photoshop disposa de múltiples opcions de personalització i dreceres de teclat per agilitzar el flux de treball i a internet es poden trobar incomptables tutorials per realitzar qualsevol acció que et proposis fer-hi. Un dels grans avantatges de la seva popularitat és l'àmplia comunitat d'usuaris en línia que comparteixen recursos, tutorials i solucions a problemes comuns, cosa que propicia l'ajuda en l'ús i l'aprenentatge.

Finalment, Photoshop forma part de la suite de programes d'Adobe, cosa que permet la seva integració amb altres aplicacions de disseny com Illustrator o InDesign, facilitant el treball amb diferents tipus de contingut, ideal per mantenir un ecosistema d'Adobe al teu equip.

2- Affinity Photo

Affinity Photo és un programa que està captant molt d'interès des de la sortida al mercat el 2015.

Disposa de moltes opcions i eines similars a Photoshop, però, hi ha importants diferències entre tots dos. 

Photoshop requereix una subscripció mensual per al seu ús, mentre que Affinity Photo té un preu únic i una llicència de per vida, cosa que el converteix en una opció més assequible a llarg termini.

La interfície d'Affinity Photo és més moderna i intuïtiva que la de Photoshop, de manera que es poden obtenir molt bons resultats a curt termini.

Tots dos programes tenen una gran quantitat d'opcions de personalització i eines de treball ràpides comuns, i els dos suporten múltiples formats d'arxiu, encara que Affinity Photo és conegut per ser especialment hàbil en la manipulació d'arxius més pesats, RAW.

Photoshop ofereix una àmplia gamma de funcionalitats d’edició que inclouen eines de selecció avançades, de retoc i correcció de color i to. Affinity Photo també té una gran quantitat d'eines d'edició avançades, però algunes poden requerir una mica més de temps per acostumar-se.

3- Skylum Luminar

Luminar és un programa d'edició que utilitza intel·ligència artificial com a recomanació als usuaris per millorar i ajustar les seves imatges de manera automàtica, funcionalitat extremadament útil per a perfils novells o que vulguin perfeccionar-ne el coneixement en aquest àmbit. 

Compte amb una gran llibreria de presets i filtres que permeten aplicar ràpidament efectes creatius i estils d'imatge preestablerts a les seves imatges. A més, és compatible amb una gran varietat de plugins i extensions, cosa que permet personalitzar i ampliar les funcionalitats del programa.

Mentre que a Photoshop les imatges s'editen mitjançant una sèrie de capes i ajustaments en un llenç en blanc, a Luminar, les imatges s'editen mitjançant una sèrie d'eines i filtres que s'apliquen directament a la imatge.

A més, Luminar és una mica més àgil en treballar amb arxius RAW.

4- GIMP

No podia faltar en aquesta comparativa un dels rivals històrics de Photoshop: GIMP.

GIMP és una eina gratuïta i de codi obert que ofereix una gran quantitat de funcionalitats d’edició d’imatges, i és especialment útil per a aquells que tenen un pressupost limitat. GIMP també és compatible amb una àmplia gamma de formats de fitxer i (com Photoshop) té una comunitat dusuaris i desenvolupadors actius que ofereixen suport i estenen les seves possibilitats.

D'altra banda, la interfície d'usuari de Photoshop és considerada més intuïtiva i fàcil d'usar que la de GIMP, encara que això pot ser subjectiu. I com ja hem esmentat anteriorment, Photoshop té una integració més estreta amb altres productes d'Adobe, cosa que facilita la transferència d'arxius i el treball en equip en un entorn de treball professional. 

GIMP també ofereix una àmplia gamma d'eines d'edició d'imatges, però la seva funcionalitat d'edició de capes no és tan avançada com la de Photoshop, cosa que el converteix en una bona opció per a usuaris que no necessiten totes les funcions avançades de Photoshop al no requerir resultats nivell d'expert.

No obstant això, l'avantatge més gran de GIMP continua sent que és totalment gratuït, i molts usuaris li han estat fidel durant anys pel seu concepte més obert i menys corporatiu. Si no es fa una edició professional, continua sent una excel·lent opció.

En resum, qualsevol dels programes esmentats farà explotar la teva creativitat i t'ajudarà a aconseguir l'extra que vulguis donar a les teves fotografies. Tots tenen els seus punts a favor i qualsevol serà de gran utilitat.

Si ets primerenc no està de més iniciar-te amb una aplicació com GIMP, avaluar el que t'aporta per decidir si cobreix les teves necessitats. Si descobreixes que no et permet avançar en els teus retocs, pots provar les versions gratuïtes o de prova de Photoshop o Affinity. Luminar et pot donar aquest punt extra gràcies als seus presets i ajuts mitjançant IA.

Com veus, hi ha tot un món de possibilitats per fer crèixer el teu potencial i adquirir nous coneixements amb els que obtinguis resultats inimaginables, només falta que escullis el que millor t'encaixi en funció del tipus d'edició que hagis de practicar i amb la interfície que et resulti més còmoda.

Cristian

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.