Els Secrets del Teleobjectiu: Apropa el Zoom!

Els Secrets del Teleobjectiu: Apropa el Zoom!

Els Secrets del Teleobjectiu: Apropa el Zoom!

Alguna vegada t'has preguntat què és això d'un teleobjectiu que els fotògrafs sempre esmenten? Prepara't, perquè ens submergirem en el màgic món de les lents de gran longitud. Aquestes meravelles de la fotografia són com el zoom a la teva càmera, però en esteroides.

Què és un Teleobjectiu?

En termes simples, un teleobjectiu és una lent de càmera que et permet acostar objectes llunyans sense haver de moure't físicament més a prop teu. Recordes aquells moments en què no podies capturar aquell fabulós capvespre a la platja o aquell ocell majestuós a l'horitzó? Aquí és on entra en joc el teleobjectiu.

Per a quins tipus de fotos es pot fer servir aquest tipus de lent?

1.Fotografia de Natura

Els teleobjectius són essencials per capturar aquests retrats d'animals salvatges sense espantar-los. Observar una girafa a la distància i apropar-la a la teva lent és una experiència impressionant. Una focal ideal per a aquest tipus de fotografia seria un 100-400mm o un 150-600mm. Si vols acostar-te encara més, aquest és el camí que cal seguir. És perfecte per a la vida salvatge i la fotografia d'aus. També objectius fixos 300mm f/2.8 o 400mm f/4: Aquestes lents són per als professionals que necessiten la màxima qualitat i un gran abast. Són genials per a esports i vida salvatge.

Al meu entendre, per a fotografia de natura, especialment de fauna, són molt recomanables les lents Nikon, principalment usades pel prestigiós National Geographic. La Nikon 300mm f/2.8 VR II és ideal per a fotografia ràpida i precisa. Complementada amb la màquina Nikon D850 o D5 obtindràs uns resultats espectaculars, clavant el focus i donant un excel·lent rendiment.

Altres lents com el 70-300mm de la mateixa firma són de gran qualitat, atorguen molt bons resultats i són més econòmics per a cossos APS-C.

2. Fotografia Deportiva

Ets un amant de l’esport? Els teleobjectius són ideals per capturar els teus atletes preferits en acció, fins i tot des de les graderies.

Normalment una focal 70-200mm sol ser una de les favorites per a aquest tipus de fotografia. Aquest és el cavall de batalla dels teleobjectius. És versàtil i és ideal també per a retrats, paisatges i més. Sota el meu punt de vista, en fotografia esportiva, Canon sempre ha estat un referent.

La rapidesa de focus d’objectius com l’etern 70-200mm f/2.8L IS II unit a la seva qualitat d’imatge el fan ideal per a esports en màquines de nivell de la casa nipona. Els colors més contrastats dels sensors Canon a més van molt bé per a preses de futbol o esports a l'aire lliure amb puntes de rang dinàmic.

Sony també ha arribat trepitjant molt fort en aquest sector, amb les seves versions G Master del seu 70-200mm. Aquest s'ha convertit ràpidament en un teleobjectiu molt valorat per professionals del sector. Gràcies també al seguiment AF de les màquines Sony.

3.Fotografia de Paisatges

Encara que solem associar els teleobjectius amb apropar objectes distants, també et poden ajudar a comprimir la perspectiva i donar una aparença única als teus paisatges. Una bona opció en aquest camp són els teleobjectius curts o tot terrenys, com ara els 50-200mm, 55-250mm, 18-140mm o similars. Gràcies a un pes més contingut tindreu moltes més opcions de composició amb ells. Un excel·lent combo per a la fotografia de paisatges seria un bon sensor APS-C juntament amb lents senzilles, però de bona qualitat. Potser un equip compost per una Nikon D7500 al costat del 70-300mm VR estabilitzat, o bé una Canon 7D Mark II al costat de l'excel·lent 70-200mm f/4.

Una magnífica elecció dins de les càmeres mirrorless seria una Nikon Z50 al costat del tot terreny 18-140mm, una perfecta simbiosi fàcil de manegar, compacta i de gran qualitat.

4.Retrats 

Sí, també pots fer servir un teleobjectiu per a retrats. Aquestes lents poden suavitzar els fons i fer que el teu subjecte destaqui encara més. L'ideal en aquest camp és que la focal tingui la menor obertura possible, així podrà desenfocar de forma molt més vistosa el fons i jugar-hi. Per a retrats hi ha molt bones opcions a totes les marques, un dels meus favorits seria el 135mm de Sony, GM. Gràcies a la seva robustesa i construcció d'elements proporciona una qualitat excel·lent. Jugant amb l'obertura s'aconsegueix un efecte excepcional Bokeh.

És voluminós i una mica pesat, però està totalment justificat quan veus el resultat de les imatges capturades.

5.Fotografia de Viatges

Quan explores llocs nous, els teleobjectius són una excel·lent manera de captar detalls arquitectònics o paisatges urbans des de lluny. Una de les millors opcions en aquest camp són els “tot terreny”, que van des dels 18-200mm als 18-300mm. Per a viatges i escapades si es poden adaptar a la teva càmera, et recomanem terceres marques com Tamron o Sigma ja que tenen excel·lents òptiques per a totes les butxaques.

Tot i això, si el que busques és una opció més lleugera, amb un cos més petit, una Olympus E-M1 o E-M5, o les noves OM System OM5, al costat d'un teleobjectiu 40-150mm de la mateixa marca serien una fantàstica opció. Un equip compacte, versàtil per a qualsevol situació, lleuger i fàcil de manegar, però amb excel·lent qualitat. Com veus, els teleobjectius són com la vareta màgica de la teva càmera. Et permeten retratar detalls que altrament podrien passar desapercebuts i impulsar la teva creativitat i art. Així que, estàs llest per deslligar el poder d'un teleobjectiu i capturar moments èpics a distància? Prepara’t per fer visible i descobrir la bellesa que s'amaga a la llunyania!

Feliç fotografia!

Productes relacionats

Objectiu NIKON AF-S NIKKOR...
  • -599,95 €
Venut
Objectius E351355

Objectiu NIKON AF-S NIKKOR 300mm f/2.8G VR II N

2.900,00 € 3.499,95 €
IVA inclòs
Objectiu NIKON AF-S NIKKOR 300mm f/2.8G VR II N Ref: E351355. Estat de conservació EXCEL·LENT, en funda amb para-sol i funda frontal de tapa. Objectiu pota negra de Nikon. Lent professional amb obertura f/2.8. Potent estabilitzador d'imatge per compensar els trets sense desenfocament, fins i tot amb poca llum. Tres modes AF/AF-MF-MF. Revestiment N. Ideal...
Objectiu SIGMA DC 55-200mm...
  • -30,00 €
Objectius E358577

Objectiu SIGMA DC 55-200mm f/4-5.6 per a Nikon F

39,95 € 69,95 €
IVA inclòs
Objectiu SIGMA DC 55-200mm f/4-5.6 per a Nikon F Ref: E358577. Estat de conservació BÉ, amb tapes de protecció. Objectiu zoom teleobjectiu de focal 55-200mm. Objectiu senzill i funcional. Motor d'AF compatible amb certs models Nikon, consultar.
Objectiu TAMRON 17-28mm...
Venut
Objectius E358701

Objectiu TAMRON 17-28mm f/2.8 Di III RXD per a Sony E

609,95 €
IVA inclòs
Objectiu TAMRON 17-28mm f/2.8 Di III RXD per a Sony E Ref: E358701. Estat de conservació EXCEL·LENT, en caixa amb tapes de protecció i para-sol. Objectiu zoom ultra gran angular de focal 17-28mm amb obertura constant f/2.8. Compacte i lleuger per a càmeres Full Frame de muntura E de Sony. Motor denfocament RXD. Vidre XDL de dispersió extra baixa.
Objectiu TAMRON SP 35mm...
  • -50,00 €
Objectius E358532

Objectiu TAMRON SP 35mm f/1.8 Digues VC USD per Nikon

299,94 € 349,94 €
IVA inclòs
Objectiu TAMRON SP 35mm f/1.8 Digues VC USD per Nikon Ref: E358532. Estat de conservació BO I COMPLET, inclou tapes de protecció i caixa. Objectiu professional de gran qualitat, ideal per a un excel·lent Bokeh gràcies a la seva distància focal fixa de 35mm i obertura f/1.8. Estabilitzador VC. Motor denfocament USD, ràpid i silenciós.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.