Pot la latència afectar els teus sets?

Pot la latència afectar els teus sets?

La resposta senzilla és:

En el món del djing és molt importanttenir tantes opcions creatives (efectes, quantitat de tracks, equalitzadors) com tècniques (taules amb previs de qualitat, bona sensibilitat en el crossfader, etc). Al moment de fer una presentació en viu és vital que les teves opcions siguin el més semblant possible al que estàs executant.

Parlant de taules de so i plats, la latència és pràcticament inexistent, depén dels materials i la qualitat de construcció dels mateixos. No juguen cap factor sempre i quan estem treballant amb mitjans analògics.

Perè en aquest mercat tan competitiu han irromputles controladores de dj com una opció més que vàlida, ja que inclouen totes les prestacions dels estàndards de cabina (depenent dels odels òbviament) per un terç del preu d’aquestes.

Malgrat presenten una nova variable a tenir present: La latència. I què és això?

En poques paraules, la latència és el temps que el nostre ordinador es pren per convertir la senyal digital en analògica, quant triga a decodificar els 0 i 1 en el disc per convertir-los en àudio. Es clar, a això s’ha d’afegir el temps que demora el nostre ordinador en traduïr els moviments que realitzem a la nostra controladora i aplicar-los al nostre programa de preferència (rekordbox, serato, traktor, etc)

És per això que és molt important, adreçar-se al control de preferències del nostre programa i modificar el buffer seguint la següent regla: Quant més gran sigui el buffer, major serà la latència i menor la càrrega sobre el cpu de l’ordinador. Quant menor sigui el buffer menys latència, més càrrega sobre la cpu.

Bàsicament la conclusió que podem extreure és que si el tamany del buffer és petit, tindrem una sensació més “real” aconseguint una resposta pràcticament instantània entre el moment en el qual executem la controladora el que escoltem pels nostres altaveus, però per poder aconseguir això sense por a sobrecarregar el nostre programa (que es tradueix en “clicks” i “pops”) hem de tenir un ordinador amb un cpu ràpid i una generosa quantitat de memòria RAM.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Agus

Altres posts relacionats:

Consells per escollir i comprar una controladora DJ

Consells per vendre un equip DJ de segona mà

En què fixar-se al comprar una taula de mescles professional de segona mà

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.