El que has de saber del Rekordbox 6

El que has de saber del Rekordbox 6

Recentment Pioneer ha actualitzat el seu Software amb una interessant con una invarietat de novetats com sincronitzar els canvis sense problemes al núvol i connectar les pistes del seu set desde un iPhone a CDJ per tocar. Això sí, no podem perdre’ns un petit detall: s’acaben els codis de llicència i surten els plans de suscripció mensual. Val la pena?

Tinguem present que per la pandemia de COVID-19 aquest no només ha estat el pitjor any de la història en quant a events i clubs, sinó que els DJs estan adoptant més i més la tendència del streaming en viu. És veritablement el millor moment de posar una suscripció per poder fer servir el que abans estava inclòs amb la compra de les taules? 

Actualment hi han dos nivells de suscripció de pagament disponibles: "Core" que té un preu de $ 9.99 / mes  i "Creativo" per $ 14,99 

Si bé el nou ecosistema de Rekordbox 6 ofereix algunes avantatges noves que qualsevol pot gaudir amb el pla gratuït com Mobile Library Sync (sincronitzar llistes de reproducció amb Rekordbox iOS i després reproduïr la seva música desde un iPhone desde un CDJ o XDJ conectat), la funció DVS requereix la suscripció Core i la nova característica principal de Cloud Library Syncing to Dropbox, junt amb els efectes RMX, secuenciador, video i funcions de lletres, requereixen la suscripció creativa de nivell superior.

Ja sigui si és el moment adequat per noves despeses o no, el DJ digital, juntament amb moltes altres tecnologies, se està movent inexorablement cap a models de suscripció. Això inclou l’impuls creixent de la construcció de suport per serveis de música per suscripció. A més del seu suport anterior per SoundCloud Go + i Beatport Link, Rekordbox 6 ha agregat suport pel servei de promoció de música Inflyte i Beatsource Link. Depenent del nivell de suscripció, aquests serveis de transmissió inclouen la possibilitat de carregar automàticament pistes sense connexió a Dropbox mitjançant la nova sincronització de biblioteca al núvol.

La idea central de l’actualizació de Rekordbox 6 és la capacitat de la biblioteca per sincronitzar-se en diferents dispositius, el que permet als DJ administrar i preparar les seves pistes i llistes de reproducció sense problemes desde el dispositiu que escolleixin i després potencialment fer servir el seu dispositiu iOS per funcionar en equips CDJ / XDJ compatibles. 

La sincronització de la biblioteca al núvol només funciona amb el emmagatzement al núvol de Dropbox en aquest moment (una altra despesa a tenir present perquè Dropbox només permet pujar al núvol 2gb abans de començar a cobrar-nos)

Una vegada que la compta de Dropbox estigui integrada amb Rekordbox 6, pot analitzar i preparar les pistes com ho faria normalment dins de Rekordbox, després s’ha de fer servir l’opció Cloud Library Sync en els menús contextuals del navegador per carregar pistes individuals, llistes de reproducció o tota la colecció a Dropbox. Tambié pots activar la càrrega automàtica per qualsevol llista de reproducció, què sincronitzarà automàticament qualsevol cançó nova agregada a aquella llista de reproducció a Dropbox. Els arxius d’àudio sincronitzats s’emmagatzeran a Dropbox i es poden copiar allà o simplement moure’ls per estalviar espai d’emmagatzematge a la computadora.

Tots els metadades de la pista (llistes de reproducció, informació de quadrícula, senyals, bucles, BPM, etc.) s’emmagatzemen en els servidors de Rekordbox, què sincronitzen automàticament qualsevol canvi nou en les metadades aproximadament una vegada cada 30 segons. 

La suscripció Creative  permet sincronitzar al núvol fins a quatre dispositius que inclouen computadores Mac i Windows i dispositivos iOS. (Rekordbox per Android encara no és compatible amb Cloud Library Sync).

Si, per qualsevol de les dues opcions serà necessari comptar amb un dispositiu Apple, no hi ha data encara per una aplicació Android

Detecció de forma d’onda de 3 bandes i posició vocal

Rekordbox 6 va agregar una opció de forma d’ona de 3 bandes per veure les formes d’ona d’àudio a la vista prèvia del navegador, així com les formes d’ona completes i de desplaçaments de les cubertes. 3Band mostra la força de les freqüències baixes (blau), mitges (taronja) i altes (blanques) de l’àudio.

Pots seleccionar la vista de forma d’ona de 3 bandes a Preferències> Veure> Forma d’ona, junt amb les opcions més antigues de formes d’ona blava o RGB. La forma d’ona de 3 bandes és una forma eficaç d’evaluar ràpidament una pista, per exemple, el nivell de greus de cada secció de pista. En el meu cas, segueixo preferint les formes d’ona RGB multicolors,potser només per la seva varietat estètica, però la forma d’ona de 3 bandes és una ajuda visual genuïnament nueva i útil per entendre en contingut d’àudio de la seva música. 

Amb l’actualització v6.0.1 Rekordbox ara també es pot analitzar cada pista pel seu contingut vocal, malgrat aquesta és una altra característica limitada a la suscripció Creative.  A on es detecten veus, les cobertes de pistes mostren segments ombrejats en blau junt amb la vista completa de l’àudio i laforma d’ona de desplaçament. El propòsit aquí és mostrar ràpidament on existeixen les veus a cada pista, per evitar fer una barreja amb 2 veus juntes. De totes formes, no queda clar que aquesta funció sigui 100% fiable ja que Rekordbox confon molts sons amb veus o samples de veus amb una part cantada.

Una altra característica nova a tenir present és el nou enllaç amb Ableton anomenat Ableton Link (què original) el que permeterà carregar funcionalitats desde el programa. A més s’ha agregat una màscara d’interface blanca, una opció que s’agraeix però massa clara i molesta sota el meu gust, què probablement funcioni a situacions a l’aire lliure a plena llum del dia.

El que crec que és una de les estrelles d’aquest Rekordbox 6 és el seu nou sistema de relocalització d’arxius que funciona molt bé. Amb 3 clics pots reubicar quasi amb un 90% d’efectivitat qualsevol arxiu d’àudio que pogués faltar a la teva playlist.

Si bé el control DVS, la funció de video i la funció de “lyrics” requereixen suscripcions de pagament, el modus d’il·luminació també funciona amb el pla gratuït, i Rekordbox 6 ha agregat varies avantatges noves del modus d’il·luminació. Per exemple, el panell d’il·luminació ara té tres ranures per la configuració de control directe DMX i el modus ambient. Amb sis "Interludis" seleccionables, el modu Ambient proporciona efectes d’il·luminació independents de la reproducció, pel que pot iniciar i finalitzar els efectes d’il·luminació si no hi ha cap pista carregada a un deck.

Instal·lar Rekordbox 6 per probar-lo no sobrescriu Rekordbox 5 a la màquina, pel que es pot provar v6 sense desfer-se de v5. Dit això, no és difícil provar  Rekordbox 6 abans de comprometre’s amb ell, però s’ha de saber després de convertir la biblioteca de Rekordbox 5 a la v6, els nous canvis realitzats a la colecció a la v5 no es reflexaran a la v6.

Val la pena pagar quasi 160€ a l’any únicament en una suscripció d’un software de DJ tenint present que la competència els inclou amb el seu hardware o que el seu preu final per una llicència completa lliure d’ús costa al voltant dels 100€?

La resposta la té cadascú de nosaltres

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Agustín

Potser t’interessi:

Les millors controladores per menys de 400 €

Denon SC 6000 Prime: Competidor directe de la CDJ- 3000 per una fracció del seu preu?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.