Consells per comprar o vendre un altaveu actiu de segona mà

Consells per comprar o vendre un altaveu actiu de segona mà

Avui anem a conèixer una mica més a fons els altaveus actius de segona mà, així com analitzar i conèixer una mica més els seus components i uns consells bàsics per encertar amb l'altaveu actiu de segona mà adequat per a les teves necessitats.

Per posar una mica en situació, els altaveus actius, ja siguin nous o de segona mà, són altaveus amb una peculiaritat clara que els distingeix dels altaveus passius: tots els seus filtres i els amplificadors (habitualment hi ha un per cada transductor) es troben en la mateixa caixa, i això els fa més eficients ja que el seu filtratge es fa abans d'amplificar i per tant no hi ha pèrdua d'energia en forma de calor.

Com sempre, comencem per fixar-nos en la caixa que el conté. En els altaveus actius de segona mà cal dedicar-li el seu temps a la caixa exterior, perquè, a més de tenir una estanqueïtat perfecta per garantir una bona qualitat de so, ha de protegir tots els components interns i no solament l'altaveu. Per exemple, aquests altaveus han d'estar sempre coberts i evitar el contacte amb l'aigua o el sol. Una entrada d'humitat a l'interior o una exposició excessiva al sol, seria fatal per a l'altaveu.

Si ens fixem en el part posterior d'un altaveu actiu de segona mà, hem de trobar una presa de corrent, perquè en ser pre-amplificats, necessiten d'una font d'alimentació. En general, trobarem també entrada i sortida RCA per donar-los l'entrada directa des del reproductor, així com els controls de volum, baixos i aguts, balanç, etc. En alguns casos poden que integrin alguna entrada de micròfon. Com sempre, totes aquestes connexions no han de presentar cops i estar lliures d'impureses, i tots els controls disposin del botó corresponent i girin sense problema.

Passem a comprovar l'estat dels altaveus frontals. En un altaveu actiu de segona mà trobarem els altaveus protegits per reixes de plàstic o metàl·liques. Si és possible, les retirem i comprovem l'estat de la suspensió, el diafragma o membrana i el guarda pólvores. En aquest cas el procés de comprovació és el mateix que el comentat en el bloc d'altaveus passius.

I finalment, anem a veure com sona! Connectem en els RCA la música i comprovem:

- Que tots els altaveus funcionin, cadascun en la seva freqüència (woofer, mitjans, tweeters, etc), observant la seva vibracions i so. Pugem la potència i comprovem que no faci sorolls o distorsions molestes.

- Juguem amb els controls de volum, baixos i aguts, balanç, etc, per comprovar que tots estan en funcionament.

- Si té entrada de micròfon, connectem en cadascun d'ells un micròfon i comprovem que emeti el so correcte.

Si el que vols és vendre el teu altaveu actiu que no uses, no dubtis a portar-nos-el a Re-Nuevo per vendre’l de segona mà. Comprovem sense cap compromís el seu estat i funcionament, i t'oferim la millor oferta possible que podràs trobar al mercat.

Com sempre en Re-Nuevo, la teva tenda professional de segona mà.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.