Diferents tipus de manetes d’un rellotge

Diferents tipus de manetes d’un rellotge

Aquelles peces puntiagudes anclades en el centre de l’esfera del rellotge són les manetes. Aquestes giren indicant les hores (horari), minuts (minuter) i segons (segunder). Les agulles poden fabricar-se en diferents tipus de metall com acer, llautó, alumini, or o titani, però també es realitzen amb diferents formats i estils. 

Classes de manetes: 

ALFA: de base ample i acabament en punta. Aquest és el tipus que porta el Omega Deville Co-Axial. 

BASTÓ: la clàssica recta i alargades, com la del Tudor Hydronaut II tambié anomenades PAL. 

BREGUET: són llargues i elegants, amb un anell i una punta en l’extrem. 

CATEDRAL: un clàssic en els rellotges militars. El nom s’inspira en el disseny dels vidres ue solen veure’s en les catedrals. 

FLOC DE NEU: aquestes manetes només les fa servir la marca Tudor en alguns models de submarinisme. Van ser desenvolupades a petició de la marina francesa en búsqueda de més legibilitat pels bussejadors i també així diferenciar-se dels Submariner de Rolex.  

DAUPHINE: són de les més clàssiques i molt usades en marques tradicionals, tenen format rectangular i són facetades com podem veure en el Baume & Mercier 65338. Hi han ersions planes i còniques. Aquestes agulles continuen la seva forma fins la base, a diferència e la “alfa” que s’estreta abans d’aquesta. 

ESPASA: Com el seu nom indica, tenen la forma de la llegendaria arma. Podem veure un clar exemple en el Baume & Mercier Hampton 65530, a més gran varietat de rellotges les fan servir i obretodo a aquells de busseig i militars. 

ESQUELET: Així com podem veureen el rellotge Seiko Kinetic 5M62-0BL0. Són agulles a les que han tret l’interior per tenir vista a través d’elles. 

FLETXA: aquestes apunten al final. Les trobem de diferents tamanys. Són molt llegibles i per això el seu disseny gruixut es fa servir per rellotges esportius o tècnics. 

FLOR DE LIS: estan decorades amb un lliri estilitzat, símbol molt fet servir a heràldica, escut d’armes i conegut com emblema de la reialesa francesa. 

FULLA: aquestes fulles són amples en el centre i estretes en diferents extrems i a la base. S’utilitzen a rellotges de dissenys clàssics com el Montblanc Automatic Star Legacy 7438. 

XERINGA: com el seu cos en forma de barril i un punter prim en l’extrem similar a una agulla. 

LLANÇA: similars a les “Alpha” malgrat més fines. 

LLAPIS: afilades  rectes, com les “Bastón”, però amb un petit punt a l’extrem. 

LOLLIPOP: tenen la forma similar a la d’un pal amb un cercle en l’extrem, apart de que solen tenir un punt al final. Aquesta agulla és la que es fa servir al secunder. 

MERCEDES: aquest disseny el va crear Rolex però podem veure un exemple en el Tag Heuer Professional WK1113. El nom ve donat per l’estrella de tres puntes a la maneta de les hores, que s’asembla al logo d’automòvils Mercedes Benz. La pintura luminiscent ajuda a que es distingeixi de les altres agulles del rellotge, podent llegir l’hora sense cap error. 

OBELISQUE: posseeixen una base ample i s’estreta poc a poc amb un petit punt al final. 

PICA: té forma de símbol de la baralla de cartes. 

DIVER: aquestes permeten veure l’hora en situacions de poca llum gràcies a la seva amplada i material lumínic. La maneta de l’hora sol ser recta i la del minut en forma d’espasa més prominenti visible, posiblement color taronja.
 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Raquel

Potser t’interessi:

Descobreix els diversos estils de rellotge

“Complicacions” d’un rellotge

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.