“Complicacions” d’un rellotge

“Complicacions” d’un rellotge

Antigament als serveis addicionals que incloia un rellotge se’ls hi deia complicació. Una d’elles era per exemple l’indicador de data, donat que complicava tot el mecanisme dobre el que funcionava la màquina.

Als rellotges mecànics, el calendari, les alarmes i els cronòmetres són les complicacions més comuns. Els rellotges de cuars i sobretot els digitals, poden incloure una infinitat de serveis addicinals.

L’indicador “power reserve” es aquell que marca quanta corda li queda al rellotge abans de parar-se per tal de donar-li més en cas de que es requereixi. És un servei molt útil en els que tenen molta reserva  i en els automàtics a on el propietari no ha de donar corda de forma regular al mecanisme. Un exemple de rellotge amb indicador de reserva és el Longines Master Collection Retrograde o el Reloj PERRELET TONNEAU POWER RESERVE A1017.

Una clàssica complicació és el Tourbillon. Serveix per compensar l’efecte de la gravetat en un rellotge mecànic quan no es troba ermanentment a una mateixa posició, per exemple quan es porta al canell. Amb ell, s’evita que s’avanci o ses retardi, malgrat avui en dia han quedat una mica obsolets degut a que cada vegada es creen rellotges més precisos.

El salt d’hora. Inventat al segle XIX. Les hores es mostren com un número mitjançant una finestra, com succeeix amb el número de dies en els rellotges amb calendari.

Altres típiques complicacions: Alarma, Calendari (tota una molèstia en rellotges mecànics que no porten calendari perpetu o a rellotges que no estaràn funcionant tots els dies. Alguns mecanismes requereixen que l’ajust de data es realitzi a una determinada hora per a no ser danyats), Cronòmetre (als rellotges mecànics certificats són espectaculars), Fase Lunar, Resistència a l’aigua, Resistència a cops, Format 24h. Si el que busques és un rellotge que contingui indicador de la setmana, data i fase lunar recomanel el Rellotge MONTBLANC STAR LEGACY FULL CALENDAR 119955

Els rellotges de cuars van introduïr elements com la llum o la sincronització de l’hora per radiocontrol als rellotges atòmics. Els rellotges digitals, a més dels serveis anteriors, poden incloure calculadora, altímetre, baròmetre, brúixola, GPS, termòmetre, hora i posta de la sortida de sol.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Raquel.

Potser t’interessi:

TIPUS DE VIDRE D’UN RELLOTGE

DESCUBREIX ELS DIVERSOS ESTILS DE RELLOTGE

TRIA LA PULSERA IDEAL PER AL TEU RELLOTGE

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.