La curiosa història dels anells de compromís

La curiosa història dels anells de compromís

Hi ha persones que somien amb aquest moment especial durant anys, l'arribada de l'amor i conseqüentment la demanada de mà. Però què hi ha darrere d'aquesta tradició mil·lenària? Per què ho fem amb anells? Tenim més preguntes i moltes respostes. Descobreix els secrets ocults dels anells de compromís.

Quin és l’origen de la tradició dels anells de compromís?

Tenim pràctiques i tradicions tan arrelades que poques vegades ens parem a pensar on es van originar. Sembla difícil de creure que encara conservem moltes tradicions d'antany, però així és i els anells de compromís no són l'excepció. Es creu que el començament d'aquesta pràctica es remunta a l'Antic Egipte, on les parelles segellaven el seu amor etern amb un anell que es col·locava en el dit anul·lar, un lloc estratègic per als enamorats perquè segons les antigues creences egípcies, tenia connexió directa amb el cor. Ara et sona familiar per què l'anell de compromís va en el dit anul·lar esquerre?

Per als antics egipcis el cercle representava la perfecció, sense principi ni final, per això el van triar com a símbol de l'amor. No importava si l'anell era de cànem, ivori o era una joia sublim, sinó que el seu veritable valor radicava en el significat i la responsabilitat que porta amb ell, com la custòdia de la llar i possessions.

Un compromís amb dos anells i el seu significat

La tradició de l'anell de compromís es va estendre primer per Grècia i més tard per l'Imperi Romà. Aquests últims van adoptar un nou costum on en canvi d'un anell es lliuraven dos, un en or com a mostra d'estatus i un altre de ferro que no era merament simbòlic, sinó que era una clau per a obrir els cofres i caixes que asseguraven els objectes més valuosos de la llar.

Els anells de compromís en cerimònies cristianes

Una dada molt curiosa és que fins aproximadament el 860 d. C. els cristians no usaven aquest tipus de joies en les cerimònies, i recentment a partir d'aquest període es va estendre el costum i van començar a usar anells extremadament decorats. Això va canviar en el segle XIII quan l'Església va començar a considerar-lo com un símbol pagà i va obligar a simplificar el seu disseny, però com l'amor tot ho pot, durant el renaixement van tornar els anells recarregats amb poemes d'amor gravats que exclamaven versos com “estima'm i no em deixis”.

Anells amb diamants… Un regal pel pare del nuvi?

Sempre es va saber que aquesta gemma preciosa era molt forta i valuosa, però com no es tenien les eines per a tallar-la i revelar la seva lluentor va trigar a ser utilitzat en joieria tal com els veiem avui dia.

Durant el segle XV era molt comú que el pare de la núvia donés un obsequi al pare del nuvi, i aquest solia ser…Un anell amb diamants! Podríem dir que aquest va ser el gran començament dels anells de compromís de diamants. 

El primer anell de compromís amb diamant… entre els nuvis

Anell amb diamants

Aquesta història va començar en la noblesa italiana, quan en 1475 Costanzo Sforza i Llitera D'Aragon van segellar el seu amor amb un anell de diamants com a símbol d'amor etern. De fet, el seu poema de noces afirmava "Dues voluntats, dos cors, dues passions estan unides en un matrimoni per un diamant".

Podem veure que al llarg de la història moltes coses han canviat, fins i tot en les idees sobre el matrimoni o la família, però el significat que hem donat a l'anell de demanada i de compromís s'ha quedat per sempre.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

 Galit

Productes relacionats

Anell d'or amb diamants de...
  • -130,00 €
Venut
Anells i aliances E351952

Anell d'or amb diamants de segona mà

769,95 € 899,95 €
IVA inclòs
Anell d'or per a dona | 1 diamant central de 0,42 cts i 8 diamants amb pes total aproximat de 0,72 cts. | Talla 17 | Or blanc 18 kt. | 5,1 grams. Mesures: 11,2 mm de gruix i 15,2 mm d'ample màxim. Es pot adaptar des de la talla 17 a la 22 (consultar pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref:...
Anell d'or amb diamants de...
  • -18,00 €
Venut
Anells i aliances E352405C

Anell d'or amb diamants de segona mà

331,94 € 349,94 €
IVA inclòs
Anell d'or per a dona | 10 diamants amb pes total aproximat de 0,48 cts. | Talla 15 | Or groc 18 kt. | 3,2 grams. Mesures: 10 mm de gruix i 10,5 mm d'ample màxim. Es pot adaptar des de la talla 15 a la 20 (consultar pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref: E352405C
Anell rosassa d'or amb...
  • -300,00 €
Venut
Anells i aliances E351789

Anell rosassa d'or amb diamants de segona mà

699,94 € 999,94 €
IVA inclòs
Anell rosassa d'or amb 1 diamant central de 4,75 mm i 6 de 2 mm, pes total aprox. 0,54 cts. | Talla 14 | Or blanc 18 kt. | 5,5 grams Dimensions: 8,9 mm de gruix i 10,7 mm d'ample màxim. Aquest anell és de segona mà i es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Disposa de certificat de taxació, valorat en 1675€ (valor de...
Anell tu i jo d'or amb...
Venut
Anells i aliances E352333A

Anell tu i jo d'or amb diamant i safir de segona mà

199,95 €
IVA inclòs
Anell tu i jo per a dona | Safir talla pera i 1 brillant de pes aprox. 0,05 cts | Talla 18 | Or blanc 18 kt. | 2.2 grams. Mesures: 5.0 mm de gruix i 12.6 d'ample màxim. Es pot adaptar des de la talla 13 a la 23 (consultar pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Referència: E352333A.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.