L’Aiguamarina i el Topazi Blau, què els diferencia?

L’Aiguamarina i el Topazi Blau, què els diferencia?

T'has preguntat alguna vegada quina diferència existeix entre aquestes dues pedres precioses? 

L’aiguamarina i el Topazi Blau són dues gemmes blaves amb moltes propietats curatives, a més de precioses. 

Des de la joieria de Renuevo volem explicar-te algunes dades interessants sobre aquestes gemmes perquè puguis triar quina és la millor opció per a tu.

L'aAiguamarina:

L'Aguamarina és una pedra preciosa que ja coneixíem des d'abans, a l'Antic Egipte la utilitzaven per la seva gran durabilitat i resistència aplicant-la també com a eina. Per la seva gran bellesa la utilitzaven com a ofrena, a més de com a ornamentació incorporant-la en diversos objectes de decoració i accessoris, com en joies.

Aquesta gemma es caracteritza principalment pel seu color blau clar, recordant al blau de la mar Mediterrània. De fet, es creia que el Aiguamarina calmava la bravesa de la mar, fent-se molt popular com a amulet en el món marí.

Mariners i pescadors tenien la convicció que l'aiguamarina era la pedra de les sirenes, la seva textura cristal·lina estava forjada de les escates de la cua de les mateixes i es formava al més profund de l'oceà, part de la força i bravura de les aigües residia en aquestes gemmes. Per això sempre portaven un talismà d'Aguamarina amb la imatge de la deessa egípcia del mar Nunet, el déu grec Posidó o el romà Neptú per aplacar la seva ira i clamar per la seva protecció.

També va ser ben valorada durant l'edat mitjana, els alquimistes la utilitzaven com a remei de sanació en creure que era el millor antídot contra qualsevol verí

Tot i això, es creu que el primer coneixement d'Aguamarina al continent europeu va provenir de l'Índia, lloc on atribuïen a la pedra un poder aclaridor de la ment i l'ànima, propiciant l'autoreflexió, la meditació afavorint una comunicació sincera i honesta.

Així des del vessant més espiritual, a les joies que porten enfilades Aiguamarines, a banda de posseir una gran bellesa i delicadesa, se les atribueix grans poders energètics i curatius, proporcionant autoconfiança, seguretat i autodeterminació, a més de tenir propietats sanadores i tranquil·litzadores.

El Topazi Blau:

El Topazi Blau, en canvi, és una pedra preciosa amb un color blau molt més fosc i intens.

Aquesta gemma es va començar a utilitzar com a element decoratiu a dues de les civilitzacions més conegudes de tots els temps, l'Antiga Grècia i l'Antic Egipte. En totes dues s'usava com a amulet de protecció.

Tot i això, en ser molt poques les persones que podien accedir al Topazi, es va anar convertint en una pedra preciosa molt desitjada.

L'alt preu del Topazi blau va derivar de la creença que la pedra atorgava distinció i proporcionava abundància, d'aquí la idea que les persones pertanyents a la reialesa tenen la “sang blava”.

Actualment aquesta visió ha anat canviant, avui dia el Topazi Blau el solen portar les núvies el dia del casament, ja que existeix el dogma popular de la necessitat de portar “un complement o peça blava” per tal d'atreure prosperitat i bona sort en el matrimoni.

A la faceta mística s'associa a l'alegria, la creativitat, la generositat i l'abundància, afavorint a nivell espiritual força mental i seguretat en un mateix/a.

El Topazi Blau i l'Aguamarina són dues pedres precioses que combinen a la perfecció amb l'or blanc, per això no és estrany trobar peces antigues o contemporànies dissenyades amb incrustacions d'ambdues gemmes.

Una altra pregunta que segur que t'estàs fent és, quina de les gemmes és més valuosa?

Actualment, podríem afirmar que seria l'Aguamarina perquè sol ser una pedra una mica més escassa que el Topazi Blau, però de tota manera, dependrà del tipus de joia on vagi enfilada aquesta.

Les pedres o gemmes blaves són una molt bona elecció tant per portar quotidianament com a complement en algun moment especial, ja que tenen una història extraordinària al darrere. A més d'aportar-te les propietats terapèutiques i sanadores que se'ls atribueix a nivell espiritual.

Si t’ha agradat aquest post, et convidem a llegir els anteriors sobre pedres precioses. Esperem que t'agradin!

Andrea.

Productes relacionats

Anell amb topazi blau,...
  • -45,00 €
Venut
Anells i aliances E354642

Anell amb topazi blau, diamants i circonites segona mà

854,95 € 899,95 €
IVA inclòs
Anell motiu papallones per a dona | Topacio talla pera amb pes aproximat de 22.25 cts i 22 brillants amb pes total aproximat de 0.11 cts | Talla 21 | Or blanc 18 kt. | 14.5 grams. Mides: 9.9 mm de gruix i 29.5 d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 16 a la 26 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense...
Arracades amb topazi,...
  • -100,00 €
Venut
Arracades E354656

Arracades amb topazi, diamants i circonites segona mà

1.149,95 € 1.249,95 €
IVA inclòs
Pendents motius papallones | 2 topais blaus talla oval amb pes total aproximat de 29 cts i 52 brillants amb pes total aproximat de 0.26 cts | Tancament omega | Or blanc 18 kt. | 19.9 grams. Mides: 23.9 mm de llargada i 17.6 mm d'amplada. Aquestes arracades es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast dús visible. Referència: I354656.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.