El valor de la Maragda

El valor de la Maragda

Les Maragdes són una de les pedres precioses més demandades a l'alta joieria, ja sigui pel color que posseeixen, per la història que té al darrere o pels atributs energètics i el significat que li hem atorgat. Aquestes meravelloses gemmes verdes i cristal·lines no deixen indiferent a ningú i per aquest motiu volem dedicar-li aquesta nova entrada al bloc.

El nom de Maragda s'atribueix al grec “smàrags” o al persa “smaragdus”. Tots dos signifiquen “pedra verda”, que n'és la característica principal.

A diferència de la majoria de les pedres precioses, la Maragda és molt valorada per les seves inclusions. No hem de confondre, però, aquests defectes naturals amb les esquerdes o imperfeccions creades per la manipulació, cosa que els fa perdre valor.

La seva història

Històricament, les maragdes han estat relacionades a les monarquies europees des que es van descobrir a Egipte. La reina Cleòpatra era una gran entusiasta d'aquesta pedra preciosa i la va reivindicar com a símbol nacional de la corona, però es va deixar d'explotar després de la seva mort.

A Espanya es van descobrir arran de la conquesta de l'imperi Inca, que van torturar sense èxit per conèixer la seva font. Finalment, va ser a Colòmbia on es va descobrir una mina de forma accidental, i allà, juntament amb altres pobles precolombins com Veneçuela, van començar a utilitzar-se en rituals i com a elements de jerarquia entre els clans.

Actualment, els principals productors de Maragdes són Colòmbia i el Brasil, encara que també es produeixen a Zàmbia, Afganistan o Rússia. La Maragda colombiana és la més famosa i valorada i és a Colòmbia on es va obtenir el 1995 el record Guinness al vidre més gran de maragda trobat. Ni més ni menys que 7.025 quirats!

Simbologia de les Maragdes

Hi ha una llegenda que explica que l'origen de la Maragda prové del desamor de la indígena Fura, les llàgrimes de les quals per perdre el seu gran amor Tena es van endinsar en les profunditats de la Terra i es van convertir en aquestes pedres tan valorades. Per això es considerava la Maragda com la pedra de l'amor, de la regeneració i del rejoveniment. Conforme anaven passant els anys, les maragdes van començar a adornar joies, sobretot, anells i aliances per tal d'exposar un compromís sòlid a la parella.

També existia la creença que el color verd d'aquesta gemma estava fortament lligat a la natura que els envoltava; el verd exuberant dels boscos els retreia la idea de fertilitat i de grandesa. Per aquest motiu, les maragdes eren utilitzades en rituals relacionats amb l'abundància i la fertilitat.

A l'àmbit religiós, eren usades en ornaments eclesiàstics, per la qual cosa se'ls va designar conceptes com l'eloqüència, la paciència i la virtut de connectar amb Déu.

Propietats energètiques de les Maragdes

Sabies que la maragda és la pedra natal del mes de maig? L'Associació Nacional de Joiers la va designar com a tal el 1912 a la llista actualitzada de gemmes de naixement, sent el seu color verd perfecte per als tons primaverals d'aquest mes. Per això, es considera que, si regalem una maragda a algú nascut al mes de maig, a més a més del regal material, li obsequiem també desitjos de protecció i energia positiva.

Declarada com a “pedra de l'amor”, a més de significar un compromís seriós amb la parella és la gemma indicada per curar els cors trencats. També se li atribueixen propietats contra l'insomni i la depressió. Per tot això, la Maragda s'associa al chakra del cor i es considera símbol d'amor, curació i abundància.

I si ens centrem en qüestions més materials? Quin és el seu valor?

Doncs aquest depèn de molts factors, cal tenir en compte la seva qualitat, mida, color, claredat, origen i com no, la seva demanda al mercat. Les més apreciades són aquelles de grans dimensions, originàries de Colòmbia, de color verd uniforme i intens, de fet, com més singularitats i rareses contingui més estimació.

La mesura de pes de referència per avaluar-ne el preu és el quirat, que equival a 0.2 grams. Per norma general, com més gran sigui la maragda més gran serà el preu per quirat, encara que dependrà també del grau de tractament i manipulació que hagi tingut la pedra.

En fi, que aquesta gemma ho té tot, bellesa, propietats úniques relacionades amb el cor i una fantàstica cotització. Qui es pot resistir? Descobreix-les a la nostra web.

Lluïsa.

Productes relacionats

Anell d'or amb maragda i...
  • -160,00 €
Venut
Anells i aliances E351606A

Anell d'or amb maragda i diamants de segona mà

389,95 € 549,95 €
IVA inclòs
Anell d'or amb maragda i 12 diamants peso total aprox. 0,36 cts. | Talla 11,5 | Or groc 18 kt. | 8,6 grams Dimensions: 3,8 mm de gruix i 10 mm d'ample màxim. Aquest anell és de segona mà i es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref: E351606A
Anell doble d'or amb...
  • -210,00 €
Venut
Anells i aliances E351875

Anell doble d'or amb maragdes i diamants segona mà

789,94 € 999,94 €
IVA inclòs
Anell doble amb 2 maragdes en talla rodona i 8 brillants amb pes total aproximat d'1 ct, color I-J i puresa VS-SI1 | Talla 19 | Or groc 18 kt. | 12.9 grams Dimensions: 4.4 mm de gruix i 9.0 d'ample màxim. Aquest anell és de segona mà i es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref.: E351875.
Anell JARDÍ D'AMOUR de...
  • -140,00 €
Venut
Anells i aliances E352281A

Anell JARDÍ D'AMOUR de Galeria del Col·leccionista

559,95 € 699,95 €
IVA inclòs
Anell JARDÍ D'AMOUR de Galeria del Col·leccionista per a dona | Rubís, Maragdes, Safirs i Diamants | Talla 19 | Or bicolor 18 kt. | 4,1 grams. Mides: 4,1 mm de gruix i 14,8 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 14 a la 24 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast visible. Ref: E352281A.
Anell rosetó d'or amb...
  • -61,00 €
Venut
Anells i aliances E354448B

Anell rosetó d'or amb maragda i diamants segona mà

388,95 € 449,95 €
IVA inclòs
Anell rosetó d'or per a dona | 10 diamants amb pes total aproximat de 0,20 ct. i maragda central talla oval | Talla 16 | Or groc 18 kt. | 7 grams. Mides: 5,9 mm de gruix i 10,7 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 11 a la 21 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en bon estat de conservació, amb desgast visible. Ref: E354448B.
Arracades d'or amb maragdes...
  • -227,00 €
Venut
Arracades E350408

Arracades d'or amb maragdes i zircònies segona mà

502,94 € 729,94 €
IVA inclòs
Arracades d'or amb maragdes i zircònies. Tancament: Omega. Característiques: Or groc 18 kt. amb pes de 15,8 grams. Dimensions: 48,3 mm de longitud i 15,5 mm d'ample. Aquestes arracades són de segona mà i es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref: E350408
Arracades d'or diamant,...
Venut
Arracades E354549B

Arracades d'or diamant, maragda i robí segona mà

299,95 €
IVA inclòs
Arracades d'or | 2 diamants amb pes total aproximat de 0,22 ct. , maragda i robí | Tancament | Or groc 18 kt. | 4,3 grams. Mides: 16,7 mm de llargada i 12,3 mm d'amplada. Aquestes arracades es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast dús visible. Ref: E354549B.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.