La clau per mantindre i netejar les teves joies d’or (i que llueixin eternament com noves)

La clau per mantindre i netejar les teves joies d’or (i que llueixin eternament com noves)

L’or és un dels metalls més fets servir per la joieria ja que a més de posseïr gran bellesa i propietats hipoalergèniques és un metall de qualitat i inalterable. Una joia d’or pot durar tota la vida (inclús generacions) a menys que decidim desfer-nos d’ella venent-la a una botiga de joies de segona mà com Renuevo

Vols vendre les teves joies d’or? Fes click aquí i contacta amb un especialista.

Malgrat això, si no cuidem degudament la nostra peça pot perdre la brillantor. Si no saps com netejar-la i conservar-la has arribat al lloc correcte, avui et donarem tots els consells perquè mantinguis les teves joies com a noves i conservin l’esplendor del primer dia. Som-hi! 

Què tenir en compte per conservar les joies d’or? 

1. La duresa: Ja siguin anells, collarets, cadenes o polseres has de saber que l’or és un metall tou. Això permet que sigui modelable per fer joies precioses, però a la llarga té com a conseqüència que es torni un metall susceptible a esgarrapades, cops o abonyegadures.

Tips: Si fas un esport o activitat on puguis donar cops al lloc  on et poses les joies, millor guarda-la per no fer-la malbé. Després pots tornar a posarte-la!

 2. Els enemics de l’or: A tots ens ha passat de tenir més afinitat amb uns que d’altres i a l’or li passa el mateix. Malgrat es clar, no parlem de persones sinó d’altres materials o substàncies. Per exemple, el clor afebleix l’estructura de les teves joies pel que el més recomanable és treure-les si vols anar a una piscina o spa. A més el maquillatge, perfums i inclús la laca poden fer malbé aquest metall, per previndre posa-te-les a darrer moment una vegada que aquests productes ja estiguin secs. Per últim (però no menys important) estan els netejadors domèstics com àcids o abrasius que també són perjudicials per les nostres joies. 

3. L’emmagatzematge:

Guardar les joies de forma adequada pot ser tan important com evitar que estiguin en contacte amb un producte abrasiu. Si les guardem totes juntes estem provocant constants copets i friccions que acabaran en amos todas juntas estamos provocando constantes golpecitos y fricciones que terminarán en arraps i desgast, això ho podem evitar fàcilment si aconseguim posar-les a un joier de roba o de superficie tova i les mantenim el més separades dins del que es pugui. Sinó pots optar per guardar cadasquna de les joies en petites bossetes. Tip: mai guardis l’or i la plata juntes. 

Inevitablement les impureses de l’aire, la pols, maquillatge, etc. Tindràn un impacte a la imatge de les nostres joies. Ja vam parlar de com previndre-ho però si necessites netejar les teves joies de forma casera aquí t’expliquem com fer-ho. Abans de començar has de tenir present que hi ha diferent tipus d’or, pureses i tècniques de joieria. Per exemple, alguns anells d’or blanc poden necessitar una intervenció professional per tornar a la seva brillantor original. 

Quins elements necessites per netejar l’or? 

  1. Un raspall de dents de làmines suaus
  2. Unes gotes de detergent de rentavaixelles a mà
  3. Aigua tèbia
  4. Un bol 

Passos a seguir segons la nostra experta en joieria Lluïsa Garcia 

  1. En el bol posa aigua tèbia i unes gotes de detergent (suficient com per cobrir totes les teves joies)
  2. Posa curosament les joies al bol
  3. Deixa-ho actuar aproximadament 15 minuts!
  4. Raspalla una a una cada peça, intenta arribar a tots els racons.
  5. Esbandeix amb aigua neta
  6. Eixuga amb algún drap 

També existeixen els draps de joieria, aquests són generalment draps amb un producte especial que ajuda a treure més brillantor a les teves joies, malgrat es clar, aquest pas és optatiu pots aconseguir un d’aquests fàcilment online. Recorda que malgrat que aquest és un procés que pots repetir, no recomanem que el facis diariament, a més has de tenir en compta que hi han pedres que són extremadament toves com la turquesa o lapislàzuli. Això vol dir, que són més sensibles a sabons, pots consultar amb un expert abans de realitzar qualsevol neteja si tens dubtes sobre alguna peça. 

Ja pots conservar les teves joies com noves!

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.
Galit 

Potser t’interessi:

Guia definitiva per fer servir collarets d’or

4 joies per arrasar aquesta temporada de tardor

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.