Diamants VS circonites En què es diferencien?

Diamants VS circonites En què es diferencien?

Quan parlem de joieria hi ha una infinitat de dissenys amb gemmes i diamants a escollir. També existeix una opció una mica més econòmica i amb una brillantor similar al d’aquesta pedra preciosa que pots trobar comercialment com a circonita, cubic o zirconi, i és inclús difícil de distingir d’aquest a simple vista, malgrat a part de semblar-se tenen poc en comú. 

I és que malgrat sembla estrany, la circonita no és una pedra ni un mineral. Llavors què és? És el resultat de que un dia en 1976, el químic alemàn Martin Heinrich Klaproth va realitzar el descobriment de que al processar químicament l’òxid del mineral zirconi (ZrSio4), podia imitar a un laboratori al diamant. Malgrat la joieria no havia estat el seu propòsit inicial, es va trobar amb l’oportunitat de competir amb l’escasa pedra natural a un preu més baix. 

I a què es deu l’elevat valor del diamant? Pel contrari a la circonita, aquesta és una gemma natural que es forma a través d’un procés de més de 1000 millions d’anys. Succeeix a escaos llocs del planeta, sota condicions de temperatura i pressió extremadament altes entre los 100 i 400 km sota la superficie de la terra i només arriben a nosaltres gràcies a volcans, falles i el movimient de les plaques tectòniques. Malgrat essent més cars que la seva opció sintètica resulten més avantatjosos a l’hora de la reventa perquè la zirconia no manté el seu valor en el temps. 

I com s’estableix el cost de les circonites? Com a tot, hi han diferents tipus de qualitats i en el cas de les circonites depén directament de amb què se les estabilitzi. Per exemple, si és amb calci resulten més barates, en canvi si ho fan amb Itri l’índex de refracció és molt més alt (això afecta a la seva brillantor) i per tant més cars. 

A l’elaboració de joieria, una de les característiques més desitjades és que les gemmes tinguin una brillantor imponent, quina guanya la batalla? I és que malgrat normalment podríem pensar que el diamant sempre sortirà avantatjat, hi ha algún tipus de circonita que pot ser tan despampanant com un brillant. 

Et preguntaràs com és que això és possible, i és que hem de tenir present la puresa, ja que les gemmes naturals extretes de la terra poden tenir tant inclusions, diverses tonalitats o tamanys. Les proporcions d’aquestes, poden dificultar el tall dels diamants per obtenir un millor brillantor. En canvi una zirconia serà més transparent i no tindrà imperfeccions, ja que és fabricada amb una puresa impecable. 

Gràcies a això existeix una prova molt senzilla de realitzar per diferenciar-los entre sí només amb un paper escrit, i és que si pots veure les lletres a través de la pedra és perquè tens a les teves mans un cubic, pel contrari si no les pots veure llavors és un diamant, ja que aquest és més opac. 

Una altra característica en la que es diferència que és important mencionar és la duresa. A l’escala de Mohs la circonita presenta el 8 un diamant té el valor de 10. Això significa que aquest últim és bastant més dur, el que el fa més resistent i durader que el seu competidor sintètic, per tant en el cas que tinguis joies que continguin totes dues gemmes procura guardar-les per separat si no vols que les teves joies amb cubic quedin ratllades. 

Quin és el millor? És cert que el diamant i la circonita comparteixen algunes característiques, però la seva diferència en qualitat, longevitat i preu són gairebé abismals. Llavors malgrat tot depén de les teves necessitats i possibilitats, si pretens adquirir una peça que passi de generació a generació voldràs un diamant. Pel contrari, si només busques alguna cosa temporal així com maca pots estalviar-te diners i adquirir una circonita.

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Galit 

Potser t’interessi 

Com reconèixer un diamant i les seves qualitats?

Com mesurar la talla d’un anell?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.