Com reconèixer un diamant i les seves qualitats

Com reconèixer un diamant i les seves qualitats

La qualitat

Cadascuna de les característiques del diamant és de gran importància i determinen la qualitat d’aquest. I el conjunt de les seves propietats li otorgaran el valor a la gemma basades en la evaluació les ¨4Cs¨ degut als seus termes en anglès carat (pes), color (color), clarity (puresa) i cut (talla).

Talla

Quant la brillantor d’un diamant és intensa, és gràcies a que la seva talla aconsegueix reflectir el màxim de llum. I quan és un bon tall? El millor s’aconsegueix quan les proporcions entre les diferents parts de la gemma són perfectes, si no s’aconsegueix el diamant es veurà una mica opac. Les 8 talles més fetes servir són: brillant, marquesa, pera, maragda, ova, cor, radiant i princesa. La talla és fonamental per determinar si el diamant és bó i el seu valor de marcat estarà molt influenciat per la seva qualitat (simetria, poliment i proporcions)

Pes i mida

Aquí parlarem dels quilats (cts), aquesta unitat només es fa servir en gemmes. Un cts són 0.20 grams, i la unitat més petita és la centèssima (0,01 quilats). El pes deu correspondre amb la mesura, ja que això determinarà si la qualitat de la talla és correcta.

Puresa

En el procés de eso de cristal·lizació la naturalesa deixa la seva petjada en forma d’inclusions (impureses). Els diamants amb menys impureses són difícils de trobar i per tant més cars. La impuresa s’analitza amb lupes de 10 augments (ni més ni menys) sota condicions idònees de llum i poden semblar-se a vidres, o fils minúsculs. L’escala de clasificació del grau de puresa d’un diamant va desde FL (flawless, major puresa), IF, VVS1, VS1, VS2, SI1, SI2, SI3, fins els clasificats com P1, P2, P3. (PIQUE) els menys purs.

Color

Els diamants reconeguts com de gran qualitat i mes valor al mercat són els que van desde la lletra D a la H, e inclús els I i J ja que són els més propers al blanc, quant més a prop la classificació a la Z, els tons grocs es van accelos tonos amarillos se van accentuant i per tant el seu valor cau notablement. Malgrat no hem de confondre l’escala de GIA de tons grocs amb els denominats FANCY que es basen en inclusions molt escasses i estranyes que li dona tonalitats blaves, vermelles, grogues, etc. ja que són veritablement cars i difícils de trobar inclús per les joieries.

Ara sí, Ja podràs desxifrar els certificats gemmològics i comprendre el valor de la teva gemma!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit

Potser també t’interessi:

A on i com vendre el meu anell de diamants

Com mesurar la talla d’un anell?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.