Canviar el tamany d’un anell: Què pot sortir malament?

Canviar el tamany d’un anell: Què pot sortir malament?

Ja sigui perquè has trobat una peça única, vols comprar joieria de segona mà o simplement vols canviar de dit el teu estimat anell, existeixen molts ocasions en les que ens fem preguntes com : Es podrà modificar el tamany? Què podria sortir malament en aquest procés?

Personalitzar un anell per a que s’ajusti perfectament als nostres dits és un procés segur sempre i quan ho faci un professional amb experiència, malgrat no tots són candidats aptes per la modificació ja que a vegades es podria fer malbé o afablir la configuració de la peça.
 

Procés 

El primer que hem de compendre és com es realitza la modificació del nostre anell; és un procediment relativament senzill a on el joier tallarà una part de la banda circular, si cal reduïr-lo extraurà una part d’ella i si l’ha de fer més gran afegirà metall per omplir l’espai. Una vegada fet el canvi l’acoblarà i soldarà a on hagi tallat.

S’ha de tenir present que els anells d’or groc són més fàcils i menys costosos de canviar de tamay degut a que és un metall tou i probablement només requereixin ser soldats i polts, en canvi els d’or blanc són una mica més complexos i menys econòmics que els anteriors perquè tenen una capa de rodi a la superfície (malgrat no cal preocupar-se, els joiers realitzen aquest procés amb regularitat). Si l’anell és de platí, el treball és més complexe, requereix un conjunt diferent d’eines i ben segur serà encara més costós. 

És el canvi de tamany una bona opció per mi? 

El millor serà sempre que els teus anells s’ajustin correctament, però hi han alguna factors a tenir present abans de decidir fer un canvi de talla. Has notat que el tamany dels dits fluctúa durant el dia i les estacions? A l’època de calor els anells solen quedar més apretats degut a que els dits s’inflen i a l’hivern solen encongir-se pel què aquests van més fluixos.

Per saber si un anell té el taamany adequat per tu, aquest ha de poder lliscar-se fàcilment però també requerir algún tipus d’esforç per treure-te’l i passar-lo per sobre els artells.

No és problema si t’apreta una mica, però mai ha causar inflor o incomoditat. Generalment quant més ample sigui l’anell, més ajustat quedarà, pel que recomanem scollir una talla més gran. 

Quan no es pot canviar de mida?

Has de saber que la majoria dels anells tenen un límit a l’hora d’ajustar el seu tamany, si és de més de 5 talles, ja sigui per incrementar o reduïr. Superar aquest límit podria suposar fer-lo malbé. A més, certs tipus de peces no es poden canviar de tamany, com els que tenen Debes saber que la mayoría de los anillos tienen un límite a la hora de ajustar su tamaño, si es de más de 5 tallas, ya sea para aumentar o achicar. Superar este límite podría suponer dañarlo. Además, ciertos tipos de piezas no se pueden cambiar de tamaño, como los que tienen muntures intricades, tipo Pavé o els models Sinfín.

Quan surt malament el canvi?

Habitualment això succeeix quan el joier no solda l’anell correctament, cosa que és fàcil esbrinar si a l’observar el teu anell a les parts de l’articulació pots descubrir alguna depressió a la superfície. En aquest cas, clarament tindràs un indici de que alguna cosa no s’ha fet adequadament.

El canvi de tamanyde l’anell és una opció i no has de patir a l’hora de gfer una modificació (sempre que sigui possible) però investiga i assegura-te’n de que el joier que escolleixis sigui de primera categoria en quant respecte a la feina.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit

Potser també t’interessi:

Què fer amb les teves joies antigues?

Colecció de joies Tous

Bvlgari, joies per l’etern homenatge

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.