Què té d’especial la guitarra elèctrica Fender Telecaster?

Què té d’especial la guitarra elèctrica Fender Telecaster?

El 1946, Leo Fender va llançar la primera guitarra elèctrica de cos al mercat. Un triomf de l'enginyeria moderna, aquest instrument innovador aplanaria el camí per a un estil de música i una tècnica d'interpretació completament nous: el rock and roll. I en la seva essència la Fender Telecaster.

És difícil exagerar que influent ha estat la *Telecaster en la música popular des que es va presentar per primera vegada. Des de Buddy Holly fins a Muddy Waters, o Jimmy Page i Bruce Springsteen, la Telecaster ha aparegut en discos clàssics que abasten gairebé tots els gèneres imaginables en els seus més de 70 anys de producció. Però Què té aquesta guitarra que li dona un so tan únic?

Per a començar, la simplicitat i el minimalisme de la Telecaster es presten bé a la manipulació i experimentació del so, alguna cosa que molts músics aprofiten. La combinació d'una pastilla de bobina simple juntament amb el que es coneix com un sistema de vibrato estil "cendrer" li dona un to distintiu que es reconeix gairebé a l'instant. A més, a causa de la seva grandària relativament petita, pes més lleuger i menys retroalimentació que altres guitarres elèctriques més grans, es va fer popular entre els artistes de blues i country en entorns més petits i íntims, com a bars o juke joints, on l'amplificació natural a través d'amplificadors de vàlvules és limitada.

La versatilitat de la Telecaster tampoc es pot subestimar, especialment quan es combina amb un amplificador de vàlvules (com un Fender Bassman o Twin *Reverb), la qual cosa dona com a resultat tons que van des d'arpegis nets i vidriosos fins a cables de distorsió cremosos, tot sense dependre de pedals o efectes per a complementar-los (que en si mateixos no són substituts).

La gran ironia d'avui és que, malgrat les seves innegables contribucions a la música popular al llarg de la història, la majoria de les noves generacions desconeixen que impactant ha estat aquest increïble instrument, com ho demostra la seva presència gairebé inexistent prop de la majoria de les bandes de rock contemporànies que prefereixen sons més elaborats.

Tot i així, cada època comporta l'aparició de nous estils musicals, qui sap si les tendències futures reprendran l'interès per sons autèntics que derivin del mateix instrument.

Renuevo, la teva botiga En línia de Segona Mà de confiança.

Guillem

Productes relacionats

Fender Stratocaster FSR...
Venut
Música E353099

Fender Stratocaster FSR 60th Anniversary

300,00 €
IVA inclòs
Fender Stratocaster FSR 60th Anniversary Ref: E353099. Fender Stratocaster Mexico FSR 60 Aniversari Edició Especial Deluxe sèries del 2006. . Color Crimson Red. El cos és de Caoba i munta unes pastilles actives EMG-DG20 amb un so excel·lent. Pala del mateix color que el cos. TÉ ÀNIMA DEFECTUOSA, POSSIBLEMENT NECESSITA REPARACIÓ MÀSTIL.
Fender Vintera Telecaster...
Venut
Música E353573

Fender Vintera Telecaster Road Worn MN Sonic Blue

829,95 €
IVA inclòs
Fender Vintera Telecaster Road Worn MN Sonic Blue Ref: E353573. Estat de conservació: EXCEL·LENT. Guitarra elèctrica Fender LTD Vintera Road Worn Telecaster color Sonic Blue de segona mà. Edició limitada, cos de vern, diapasó d'auró, pal d'auró amb forma de "U".

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.