Diapasó de maple i Pal rosa. Quines diferències hi ha?

Diapasó de maple i Pal rosa. Quines diferències hi ha?

Moltes vegades podem trobar un mateix model de guitarra, però amb una petita diferència que afecta el seu diapasó. I és que, en alguns exemplars de guitarra, unes presenten un color de la fusta del diapasó fosc i altres presenten un color clar.

Aquesta variació de color aporta alguna diferència o només és una qüestió d'estètica? En el post d'avui donarem resposta a aquesta pregunta.

DIAPASÓ DE MAPLE (Acer) o PAL ROSA

La diferència respecte al seu color és ben senzilla, i és que tot i que la guitarra pugui tenir el mateix disseny, els mateixos components elèctrics i ferramentes, la fusta amb la qual ha estat construït el diapasó és diferent.

Per aclarir aquest tema, cal dir que si la fusta és fosca estem davant d'un diapasó de Pal Rosa i que si aquesta és clara estem davant d'una peça de fusta d'auró (o maple).

Però aquí és quan arriba un dels dubtes més recurrents per qualsevol usuari de guitarra i que genera certa controvèrsia. La majoria es pregunten: "Però ¿hi ha una diferència sonora?".

La resposta argumentada per molts és que les guitarres de pal rosa lliuren un so càlid, ric en freqüències mitjanes i una mica envellit. Mentre que el maple (auró) ofereix un so amb més atac, amb moltíssima definició en les notes i més qualitat.

Si bé és un debat que seguirà cursant per moltíssim temps més, l'interessant és entendre que molts guitarristes poden comprar un cos que els interessi i customitzar la resta de les seves guitarres canviant el diapasó a la fusta que més els agradi.

Aquest tipus de modificacions es donen moltíssim en les guitarres de marca Fender i per això és tan important comprovar que tant el pal com el cos corresponguin a el mateix any de fabricació.

Finalment, et convidem a visitar la nostra botiga en línia en la qual podràs comprar i vendre tot tipus de guitarres elèctriques de segona mà. Oferim la màxima serietat, professionalitat i garantia. T'esperem.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga en línia de segona mà.

Agustín

Altres posts relacionats:

Comprar una guitarra de segona mà

Consells per comprar una guitarra elèctrica de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.