Tipus de gràfiques a un ordinador: Quina és l’adequada per tu?

Tipus de gràfiques a un ordinador: Quina és l’adequada per tu?

Entres a la botiga, mires un ordinador  el noi/a que t’atén et diu que té una gràfica Nvidia GeForce GTX 1050ti. I tu et quedes igual. Això no et tornarà a passar perquè avui anem a repassar una mica quin tipus de gràfiques hi han i per què són necessaries. 

Gràfiques Integrades: Disposen d’un chip que està integrat a la CPU. És una opció freqüent en els ordinadors portàtils de gamma més asequible. El seu rendiment, malgrat, també és menor. Les avantatges d’aquestes gràfiques és sobretot el seu baix consum, amb el que la bateria del teu dispositiu dura força més. A dir la veritat, cada vegada són millors i ja serveixen per executar jocs antics o de baixa potència gràfica. Alguns exemples són la Intel UHD Graphics o la AMD Radeon Vega 8. Val la pena mencionar que les integrades AMD rendeixen com una dedicada de gamma baixa. Recomanem aquestes a qualsevol que no jugui o faci edició de video o CAD. 

Gràfiques dedicades de gamma baixa: Queden a part de la CPU. De poca potència, rendeixen d’una forma una mica millor que les integrades. De baix consum també, es solen fer servir a ordinadors ultraprims que requereixen d’una mica més de potència ja sigui per edició de video o fotografia. Un exemple és la Nvidia GeForce MX450. Les recomanem per algú que vulgui un portàtil prim que no quedi enrera en edició de video. 

Gràfiques dedicades de gamma mitja: Solen ser les que porten la majoria de portàtils de gamma mitja-alta. Són suficientement potents per executar els últims jocs amb un bon rendiment però sense destacar en quant a gràfics ni fps. De consum moderat, la majoria de portàtils que les porten les combinen amb una integrada que s’usa quan no es necessita potència gràfica.Un exemple és la Nvidia GeForce GTX 1650 o la AMD Radeon 5300M. Les recomanem per algú que vulgui iniciar-se en el gaming, en l’edició de video 4K i en el CAD. 

Gràfiques dedicades de gamma alta: Reservades per uns quants ordinadors de gamma lata, són molt potents però també gasten moltíssim. A més, al emetre més calor, es necessiten ventiladors més grans (ergo més sorollosos per aconseguir refrigerar el sistema. S’usen a entorns gaming, de disseny, arquitectura, CAD, edició de video, etc. Els ordinadors que les porten a més solen ser cars i pesats. Un exemple seria la Nvidia GeForce RTX 3080 Mobile. 

Agreguem també que dins de la marca Nvidia, les gràfiques que afegeixen Max-Q al final de la numeració modèlica són una mica menys potents que les seves equivalents no Max-Q. 

Esperem una vegada més que us hagi interessat el que hem publicat. Si teniu algun dubte sobre quin ordinador comprar, no tingueu cap dubte en preguntar-nos. 

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà. 

Xevi

 

També et pot interessar:

Diferents tipus de pantalla i resolucions. Per a qui són recomanades?

Quanta memòria RAM haig d’escollir pel meu ordinador?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.