Diferents tipus de pantalla i resolucions: Per a qui són recomanats?

Diferents tipus de pantalla i resolucions: Per a qui són recomanats?

HD, IPS, sRGB… tot són conceptes que ens poden confondre en una primera instància quan volem comprar un ordinador o tablet de segona mà.

Comencem pels tipus de pantalla més comuns dins les LCD a aquests dispositius:

TN: Es solen trobar a gammes baixes, degut als mals angles de visió, la seva poca precisió respecte al color i una pitjor qualitat d’imatge que les seves competidores.

IPS: Trobades a gammes mitges i altes, són pentalles que tenen uns angles de visió excel·lent, bona precisió de color i taxes de refresc  (hertzs) més elevats. Cal destacar que gasten una mica més d’energia, a més els negres són grisencs.

OLED: Es troben exclusivament a les gammes més altes de dispositius que no siguin gaming. Són panels que obtenen negres purs i millor color donat que els seus píxels s’il·luminen individualment. Aquestes avantatges són a costa d’una degradació més ràpida i un temps de resposta una mica pitjor.

A Renuevo recomanem a qualsevol persona que no necessiti fer edició de video quedar-se amb una pantalla IPS, donat que malgrat tenir els negres menys definits que els OLED, no es degraden amb el temps ni té qualitat d’imatge dolenta com passa amb els TN.

Igual d’important és tenir present la resolució del dispositiu que volem comprar. Avui en dia l’estàndard és FullHD, però també trobarem dispositius amb menys i més resolucio:

HD: Compte, no és el mateix que FullHD. HD significa que la pantalla funciona a una resolució de 1280x720, el que implica que la pantalla té 1280 píxels horitzontals i 720 verticals per línia. Resolució que només recomanem en cas de que sigui un dispositiu de 8 pulsades cap aball. En portàtils de gamma baixa solen fer servir una resolució una mica millor de 1366x768.

Full HD:  L’estàndard encara actual. Es troba a pràcticament tots els dispositius que podem comprar avui en dia. És una resolució mal anomenada 1080p. Són 1920x1080 píxels els que compondran una pantalla així.

Ultra HD: També dit 4K (malgrat siguin dues resolucions diferents) és el futur estàndard a pantalles de dispositius, usant-se actualment a altes gammes com pot ser l’iMac de 21,5 pulsades. Dita resolució és de 3840x2160 píxels i és estàndard ja al món de la televisió.

No parlarem de les pantalles Retina, donat que tenen diferents resolucions, segons Apple el concepte Retina s’usa a pantalles amb major densitat de píxels que en les més antigues. A més densitat de píxels, major resolució a un mateix tamañy de pantalla.

La nostra recomanació és que busqueu dispositius amb una pantalla Full HD com a mínim, anant cap a Ultra HD només en cas de que sigui 100% necessari (editors de video, fotografia…), donat que us poden donar problemes certes aplicacions que estiguin fetes per funcionar en resolucions Full HD.

Per últim recordar-vos que a Renuevo teniu als nostres experts sempre disposats a ajudar-vos amb les dubtes tecnològiques a l’hora de comprar un dispositiu de segona mà. 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Xevi.

 

També us pot interessar:

Diferències entre un disc dur i diferents tipus de disc d’estat sòlid.

Quanta memòria RAM haig d’escollir pel meu ordinador?

 

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.