4 consells per allargar la vida útil del teu portàtil

4 consells per allargar la vida útil del teu portàtil

A aquesta vida res és per sempre, especialment quan es tracta de tecnologia. A les darreres dècades hem estat part de la ràpida evolució de la mateixa, hem vist com surten cada cop nous models millorats. Això està molt bé, però quan es tracta de productes que fem servir quatotidianament com els portàtils, una de les coses que més desitgem és que ens durin el màxim temps possible malgrat… gairebé sempre ens oblidem del seu manteniment i cura. Pensa-ho, els portàtils són com les relacions humanes: si exigeixes molt i no els cuides eventualment, tindràs problemes. 

Llavors… Como tenir cura del nostre portàtil? Malgrat cadascú ho fa a la seva manera, avui et compartiré les consignes més pràctiques i senzilles que augmentaran la vida útil del teu portàtil. 

1. Una bona protecció ens evitarà molts esglais

 Encara que no ho sembli, portar-lo d’un lloc a un altre és un gran risc. Un cop quan vas en metro, o deixar qualsevol cosa de pes a sobre que el pressioni; tot això  genera la majoria de danys físics. Per tant, el primer pas és invertir en algún tipus de protecció quan l’has de transportar.

I aquí la quantitat d’informació que et donen els buscadors és infinita, però un bon estoig rígid a una motxila amb protecció, ens evitarà la majoria de problemes. Si falta algún dels elements correm el risc de que el dispositiu pateixi alalgún mal pel mínim cop. També és cert, que malgrat hi han motxiles molt complertes, millor assegurar amb una carcassa i evitar haver de canviar una pantalla trencada.

 2. Net com una patena 

A ningú li agrada que es vegin les coses brutes, no obstant, malgrat quelcom brilli per fora, que està bé, el que importa és l’interior. Per fora tot es soluciona amb un drap de microfibra per netejar la pols, però si volem evitar que l’equip pateixi de cops de calor, la part de dins ha d’estar neta. ULL! Això no significa que hem d’obrir l’equip, això millor deixar-ho als tècnics, però sí seria interessant netejar amb un compressor els conductes o en el cas de què no en disposem, fer servir un sprai d’aire comprimit. Així aconseguirem que no s’acumuli pols, sí lograremos que no se acumule el polvo, pelusses i pels, evitant que es generi una barrera que impideixi a la calos sortir eficientement. De no realitzar aquest manteniment, correm el risc de que el processador i la placa pateixin un sobreescalfament, degut a que els ventiladors no funcionin correctament por tota la bruticia acumulada.

 3. Energia, necessito més energia. 

La bateria, és un dels reemplaçaments més cars que no ens solem imaginar. És cert que amb els anys aquestes han anat millorant la seva qualitat, però si tenim un portàtil la idea és treballar sense l’obligació d’anar buscant un endoll constantment. 

Podem allargar la seva vida útil si ens centrem en aquests aspectes: 

  • Intentar mantenir la bateria entre un 45% i 85% de la càrrega, el que es resol evitant que la bateria se descarregui completament.
  • Evitar que s’escalfi en el moment de la càrrega. La calor afecta a la vida útil en gran mesura, es a dir, intenta carregar-la en llocs frescos i airejats.

 4. I els programes? 

Aquí hi han tantes opinions com estels en el cel. L’única cosa que sabem, és que si l’equip està a ple rendiment, amb un treball i consum alt de processador i tarjeta gràfica, s’escalfarà i si el fem servir a un ahabitació a 40ª amb humitat, tindrem l’ecosistema perfecte perquè l’equip pateixi i perdi vida útil. Per això la recomanació de fer-lo servir a un ambient fresc i airejat. 

Per una altra banda, és recomanable que tinguem un bon antivirus per poder evitar que qualsevol bitxo estigui treballant en segon pla treient profit a costa d’exprèmer el teu portàtil. 

Llavors… veus el necessari de realitzar un bon manteniment al teu portàtil? 

Obviament, amb el pas del temps el teu ordinador perdrà propietats, però pots mitigar-ho tenint la cura i seguint aquests senzills consells sense necessitat de ser un expert. 

Espero que aquests consells t’ajudin a allargar la vida del teu portàtil! 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

 

Manuel

 

Potser t’interessi: 

3 factors claus del futur del gaming 

Com reciclar o reutilitzar un portàtil que ja no faig servir?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.