Diferències entre un disc dur i diferents tipus de discos d’estat sòlid.

Diferències entre un disc dur i diferents tipus de discos d’estat sòlid.

A l’hora de comprar un ordinador portàtil de segona mà, ens poden surgir dubtes en referència al tipus d’emmagatzematge que necessitem.

Avui us expliquem els diferents tipus d’emmagatzematge principal disponibles en els nostres ordinadors portàtils i quin d’ells us recomanem. 

Disc Dur: És l’estàndard de sempre, un disc magnètic que compta amb una agulla que llegeix els arxius. Hi han dos formats principals: els de 3,5” (equips de sobretaula) i els de 2,5” (pels portàtils) i dues velocitats diferents: 5400rpm, que són els més comuns, i 7200rpm, menys habituals però una mica més ràpids que els primers. Destaquen per ser baratos i tenir molt d’emmagatzematge, la part no tan positiva és el fet de tenir parts mòbils, són més fràgils i consumeixen més energia que un SSD. A Renuevo els recomanem com a complement a un SSD M.2 SATA o SSD NVMe, dels que parlarem més endavant. Els més ràpids poden arribar a llegir i escriure arxius a una velocitat de fins 100-150MB/s. Si , una bona opció seria el  DELL VOSTRO 15 3000 I5-7200U/4GB/500GB 

Disc Híbrid: Habitualment anomenat "Fusion Drive" degut a que Apple els ha fet servir durant algún temps a la seva gamma iMac. Són discos que combinen la gran velocitat dels SSD SATA juntament amb la bona capacitat d’emmagatzematge dels Discos Durs convencionals. Per exemple, podem trobar un disc híbrid d’1TB dels quals 64GB (suficient per carregar el sistema operatiu ràpidament) són en format SSD. Avui en dia, estan gairebé en desús, ja que els SSD han baixat molt de preu en els darrers anys, a més, són igual de fràgils que els discos durs convencionals. La part SSD té una velocitat de 500 a 600MB/s mentres que la part de disc dur té la mateixa velocitat que un convencional, a més de ser intel·ligents, solen agafar els arxius que més es carreguen per posar-los a la part SSD en forma de caxé.  

SSD SATA3 de 2,5": SSD amb el mateix tamany que un Disc Dur de 2,5". S’usen  sobretot a ordinadors de sobretaula o a portàtils antics que no disposin d’un slot m.2 o NVMe a la seva placa base. Són més baratos que els SSD M.2 i NVMe però també són més lents. La mitja de velocitat d’aquests SSD és de 500MB/s a 600MB/s, a més la durabilitat a nivell físic (donat que no tenen peces mòbils) és superior a la d’un disc convencional. Vés en compte amb això, donat que tots els SSD tenen un màxim d’escritures permeses a la seva memòria, malgrat és cert que en els darrers anys, aquest límit ha millorat molt. Un  bon exemple d’un ordinador potent amb aquest tipus de disc és el Portátil Lenovo ThinkPad T440S i7-4600U/8GB/256GB/3G 

SSD M.2 SATA3: De característiques similars al SSD SATA3 de 2,5" en quant a rendiment són molt més petits i venen en format tarjeta, normalment instal·lats a una placa base d’un portàtil o d’un sobretaula. Són més econòmics que els NVMe i  veritablement tenen una velocitat més que suficient per un usuari mitjà que no necessiti d’una gran rapidesa de transmissió d’arxius. A més, al no fer ús d’un connector SATA estàndard, als ordinadors que el portin, es pot complimentar  perfectament amb un disc dur convencional. A Renuevo recomanem com a mínim una configuració de 256GB SSD M.2 SATA3 + 1TB disc dur convencional, estant el sistema operatiu instal·lat en el SSD. El portàtil HP ProBook 430 G6 i5-8265U/8GB/128GB és l’opció ideal si requereixes velocitat a l’hora de fer servir l’ordinador sense la necessitat de gastar-te una dinerada. 

SSD NVMe: De forma molt similar als SSD M.2, tenen una velocitat molt més gran, ja que fan servir l’estàndard PCIe per comunicar-se amb l’ordinador, arribant alguns inclús a la capacitat de 3500MB/s en lectura i 2500MB/s en escritura, el que és aproximadament 5 vegades més velocitat que els M.2 i els SATA de 2,5". Recomanats per ordinadors gaming i workstation, aquests discos són el futur , malgrat també tenen el problema de que són més cars que els M.2 i els SATA3 de 2,5" i a més, no tots els portàtils i els sobretaula els soporten, essent més comú l’estàndard M.2 SATA. Desde Renuevo recomanem que només es facin servir aquests discos si és extrictament necessari o el fabricant l’ofereix de sèrie, malgrat és cert que cada cop més fabricants els inclouen de sèrie a dispositius com el Surface Laptop 3 15" Business i7-1065G7/16GB/512SSD + Dock

Esperem haver resolt les vostres dubtes sobre emmagatzematge, però si teniu qualsevol pregunta estarem encantats d’atendre-us. 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà. 

Xevi
 

Potser t’interessi:

MACBOOK O PORTÀTIL WINDOWS. QUIN COMPRAR? 

QUÈ COMPROVAR AL COMPRAR UN ORDINADOR PORTÀTIL DE SEGONA MÀ

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.