Quin processador hauria de triar si vull comprar un ordinador portàtil?

Quin processador hauria de triar si vull comprar un ordinador portàtil?

Una de les preguntes que més pot sorgir-te a l'hora de comprar un ordinador portàtil de segona mà és: Quin processador m'aniria millor? Quin seria el més adequat per a mi?

Dins del que considerem informàtica moderna, hi ha diversos tipus de processadors basats en l'arquitectura x86 que podem comprar actualment.

PROCESSADOR D'UN PORTÀTIL

Com bé sabeu, la immensa majoria de portàtils Windows vénen amb processadors de dues marques principals, que són Intel i AMD. Si bé fins fa poc la sensació era que Intel era molt superior a AMD pel que fa a velocitat per preu, aquests últims anys la cosa ha canviat i AMD està superant a Intel en gran mesura.

Per ajudar-te a triar el processador que més s'adapti a les teves necessitats, a continuació, et mostrem els processadors que actualment trobaràs al mercat:

- Gamma Intel Celeron / Intel Pentium / AMD Athlon: Són per a ordinadors súper bàsics que exerceixen tasques del tipus ofimàtica amb un acompliment mitjà. Ideals per a un ordinador que només servirà per a, per exemple, prendre apunts a classe. El problema amb aquests processadors és que, per exemple, un excel amb moltes dades pot arribar a trigar bastant en processar-se. A Renuevo no trobaràs portàtils amb aquesta gamma de processadors ja que sincerament creiem que no tenen un ús real a dia d'avui, i més tenint en compte la següent gamma.

- Gamma Intel Core i3 / AMD Ryzen 3: És la gamma més baixa dins de la família "Core i" d'Intel. Són processadors de gamma baixa que exerceixen tasques d'ofimàtica i multimèdia d'una manera correcta. Ideals per estudiar, un ordinador per a un nen o persona gran que només necessiti consultar el correu i xarxes socials. No recomanats per jugar a jocs ni tampoc per a edició de vídeo o àudio.

- Gamma Intel Core i5 / AMD Ryzen 5: Processadors de gamma mitjana que exerceixen tasques tant d'oficina com multimèdia d'una manera bona. Ideals per a algú que vulgui començar dins de gaming o algú que estigui estudiant una cosa que requereixi d'una mica més de potència. És el mínim processador que podem trobar en la gamma de portàtils MacBook Pro, tot i que ara han canviat a el processador Apple Silicon M1 de què parlarem pròximament.

- Gamma Intel Core i7 / AMD Ryzen 7: Processadors de gamma alta que realitzen tot tipus de tasques sense problema sempre que es aparellin de la RAM correcta i amb un disc SSD. Ideals per gaming, edició de vídeo a 4K, ús de Daws i de programes per a CAD, sempre que, és clar, estiguin acompanyats d'una bona gràfica. A causa de màrqueting i a creences encara que per jugar Intel és millor que AMD, no hi ha molts portàtils AMD amb gràfica dedicada potent com ara la GeForce RTX 2080 de Nvidia. Dins d'aquests, hi ha portàtils dedicats a un ús més d'oficina i altres dedicats més a la part gaming de mercat.

- Gamma Intel Core i9 / AMD Ryzen 9: Processadors per a Workstations (o Estacions de Treball) i usuaris entusiastes. Són processadors amb un rendiment òptim per a tot tipus de tasques com ara l'edició de vídeo en 8K (que comença a ser rellevant), modelat tridimensional i altres tasques que requereixen d'una potència màxima. Els portàtils que porten aquest tipus de processadors tendeixen a tenir una vida de bateria bastant pobra (al voltant de 2-3horas) i un pes i grandària superior. No els recomanem si no és estrictament necessari disposar d'un ja que, a més, a causa de la poca ventilació de la qual pot disposar un portàtil, tendeixen a sobreescalfar i perdre potència a causa d'això.

Esperem que aquesta petita guia t'hagi resultat interessant i hagi permès aclarir els teus dubtes.

En el cas que estiguis interessat en un portàtil de segona mà, no deixis de visitar la nostra botiga online. Hi trobaràs portàtils de les millors marques, perfectament revisats i amb la màxima de les garanties.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga en línia de segona mà.

Xevi

Altres posts relacionats:

Quanta memòria RAM he de triar per al meu ordinador?

MacBook o portàtil Windows. Quin comprar?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.