Què has de tenir en compte al comprar una càmera rèflex de segona mà?

Què has de tenir en compte al comprar una càmera rèflex de segona mà?

Si tenim pensat comprar una càmera rèflex de segona mà, hem de tenir en compte diferents factors que afecten directament a l'ús que aquesta càmera ha rebut.

És molt probable que el seu anterior propietari hagi estat curós amb la seva càmera fotogràfica, però realitzarem les següents comprovacions abans de procedir a la seva adquisició:

1.- Comprovació de la nansa principal. Ens referim a l'empunyadura de la càmera, aquell lloc pel qual agafem la càmera. L'ús freqüent i prolongat provoca que aquesta part es desgast més. Encara que soni estrany, un emblanquiment d'aquesta zona indica que la suor de la mà de l'anterior propietari ha causat efecte en la càmera. Normalment és un símptoma típic d'una càmera que ha estat utilitzada per un professional.

2.- L'anterior ens porta a saber quant ús se li ha donat a nivell de funcionament. Per a això i com ja vam indicar en altres post, es fa imprescindible el control del nombre de trets que aquesta cambra ha realitzat.

NOTA: recomanem la lectura d'aquest altre article del nostre blog de consells de segona mà (v).

3.- Revisarem la part inferior de la càmera. A la zona de l'enganxament al trípode (un cargol invertit que entra cap a dins), observarem si hi ha desgast. Normalment es tractarà d'un desgast en forma circular. Això indica un ús freqüent d'aquesta càmera muntada en un trípode o en un suport. Aquesta dada ha de posar-nos també en alerta per extremar les precaucions.

4.- Els commutadors i comandaments de la càmera han de funcionar. Un funcionament massa suau indica molt ús. Un funcionament dura, indica que aquesta cambra ha estat molt temps parada o bé que ha estat mal reparada en un passat.

5.- Si la càmera porta alguna adhesiu amb grafies escrites a bolígraf, això indica que la càmera ha entrat en alguna ocasió en un taller. Probablement aquesta càmera funciona correctament, però no hem de deixar de banda aquest fet.

6.- La corretja de la càmera, és a dir, la cinta amb la qual ens vam penjar la càmera al coll. Un desgast a la zona interior, indica ús freqüent, igual que els dos punts on aquesta cinta subjecta la càmera.

7.- Finalment, si extraiem l'objectiu de la càmera i observem que la baioneta d'unió està desgastada o mate, també hem d'entendre que aquesta càmera ha tingut un ús freqüent.

A l'hora d'adquirir una càmera de segona mà, tingues en compte aquests punts per garantir una compra exitosa.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

Altres posts relacionats:

Què comprovar en comprar una càmera rèflex digital usada

Consells per comprar una càmera rèflex d'ocasió

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.