Quina és la vida útil d'una càmera digital rèflex de segona mà?

Quina és la vida útil d'una càmera digital rèflex de segona mà?

Hi ha una autèntica preocupació entre tot tipus de fotògrafs (aficionats, amateurs i professionals) sobre quin impacte té el nombre de trets a la nostra càmera digital rèflex.

Les càmeres fotogràfiques tenen un doble sistema, un és mecànic i l'altre electrònic. El primer fa referència a l'obturador o disparador, i als commutadors físics del cos de la càmera; el segon a la resta de la rèflex.

NOTA: a l'hora de comprar una réflex de segona mà, ens serà de gran ajuda conèixer el nombre de trets per determinar quanta vida li queda a la nostra càmera.

VIDA D'UNA CÀMERA REFLEX

El que determina gairebé sempre l'edat de la nostra càmera serà el nombre de trets que hàgim realitzat. Aquesta dada implica que les nostres rèflex experimentaran sempre una evolució que passaria, per analogia, de nadó a edat senil.

La resposta de les marques oficials és sempre confusa i acostuma a divagar de forma extraordinària. Parlen de topalls, de mitjanes i l'únic que asseguren és que les nostres càmeres digitals poden durar entre 100.000 i 400.000 trets ...

Existeixen nombrosos factors que col·laboraran més al fet que la càmera tingui una vida més dilatada. No és el mateix una càmera d'estudi que treballa sempre recolzada en un trípode, que la càmera d'un periodista que rep contínuament cops i vibracions. Aquests factors afecten a l'obturador i a la seva integritat.

Serveixi com a exemple del que s'ha parlat que NIKON assegura que models com la D3000, D3100, D5000 o D5100 tenen una vida útil de més de 100.000 trets. El mateix comenten de la D90, D70 i fins de la D60.

Sèries més professionals com la D300, D7000 o fins i tot la D700, suporten una mitjana de fins a 150.000 trets, i un dels vaixells insígnia, la D3 o la D4, haurien de suportar fins a 400.000 trets.

Per la seva banda CANON assegura que càmeres com la 20D, 350D o 400D presenten una vida útil de 50.000 trets. Amb 100.000 obturacions acabarien la seva vida útil la generació de les 450D, 1000D, 1100D o 1200D, així com les germanes petites 40D o 30D o fins i tot la professional 5D en el seu model inaugural.

Si augmentem la gamma, trobarem a les 7D o la 5D Mark II que moririen cap als 150.000 trets, la sèrie 1D professional que aguantaria fins als 200.000 o les mateixes en versió Mark III i Mark IV que se situarien en gairebé 300.000 trets.

Segons això, NIKON se situarien en una mitjana de vida útil sensiblement superior, encara que hem d'acotar totes les reserves, ja que tenim constància de professionals que han arribat a disparar fins a límits molt per sobre dels comentats.

Acabem recordant-te que a Renuevo (Botiga de Segona Mà) podràs comprar o vendre infinitat de càmeres rèflex de segona mà al millor preu de mercat. I no oblidis que totes les nostres càmeres fotogràfiques disposen de 15 dies de prova i 1 any de garantia.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Com saber els trets totals d'una Nikon de segona mà

Quantes fotos ha fet una càmera reflex de segona mà

Com esbrinar els trets d'una càmera Canon d'ocasió

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.