Comprovació del autofocus d'un objectiu fotogràfic de segona mà

Comprovació del autofocus d'un objectiu fotogràfic de segona mà

En aquest article us expliquem com comprovar si el sistema AF o autofocus d'un objectiu fotogràfic professional funciona correctament i no té cap tipus de desajust. Aquestes comprovacions s'han de fer d'una sola vegada, sense canvis en la lluminositat ambiental.

QUÈ HEM DE FER?

Atès que parlem de precisió i de profunditat de camp, treballarem amb models molt petits, per exemple valdran unes piles com les que pots veure a la fotografia. Disposarem els diferents elements un al costat de altres i distanciándolos en profunditat de forma molt subtil. Parlem d'uns mil·límetres entre un i el següent.

Òbviament l'efecte que busquem i la separació, dependrà de la distància focal de l'objectiu que estem comprovant i de l'obertura màxima del diafragma.

NOTA: recomanem una separació d'uns 10 mm entre tots els elements. Recordeu, quan parlem de separació ens referim a profunditat, no a lateralitat.

La prova consisteix a disparar amb la càmera sobre la taula. Farem 4 fotografies. La diferència entre elles serà el lloc on enfoquem, i ho farem d'aquesta manera:

1.- Situarem la càmera davant del primer objecte de l'esquerra i amb el autofocus central activat, enfocarem i dispararem.

2.- Correrem la càmera cap a la dreta per situar el segon objecte enfront de la mateixa. Enfocarem aquest objecte en focus automàtic i dispararem.

3.- Correrem la càmera en paral·lel cap a la dreta i farem l'anterior amb el tercer objecte.

4.- Farem l'anterior amb el quart objecte.

És molt important que quan correm la càmera cap a la dreta, ho fem en rigorós paral·lel. Per això recomanem dibuixar una línia a la taula o adherir una cinta adhesiva per tenir una referència exacta.

Un cop fetes les fotografies, procedirem a visionar-les en pantalla d'ordinador. El que hem de veure en aquestes fotografies és que per a cadascuna d'elles està perfectament enfocat el elements en qüestió i completament desenfocats els elements restants.

Per exemple, observant la segona fotografia (segon element enfocat) el focus s'ha de cenyir a aquest segon element deixant completament desenfocat la resta d'elements. Si per un casual en aquest exemple veiéssim que el focus es desplaça cap al primer objecte, tenim un problema de "front focus"; si per contra el focus es desplacés cap a l'element posterior, tindríem un problema de "back focus".

Amb això es pretén saber si les lents de la nostra òptica estan ben centrades i intactes. Podria ser però, que el problema estigués en el sensor, i que el pla focal real no coincidís amb el mateix. Parlarem de com realitzar aquesta comprovació en un post posterior.

Finalment, aprofitem per recordar-vos que a Renuevo (Botiga de Segona Mà) estem especialitzats en la compra i venda de tot tipus d’objectius fotogràfics de segona mà. A més, ara pots comprar i vendre d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Consells per comprar o vendre un objectiu de segona mà

Com comprovar el funcionament del VR d'un objectiu Nikon de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.