Per què el plomí d'una estilogràfica rasca a l'escriure?

Per què el plomí d'una estilogràfica rasca a l'escriure?

Potser acabis de comprar un estilogràfica de segona mà o estiguis pensant en vendre la teva, però la teva ploma no funciona del tot bé i tens la sensació de rascat al plomí quan escrius.

En el post d'avui et mostrem a què pot ser degut aquest rascat, com pots comprovar-ho i quines solucions hi ha per deixar el plomí de l'estilogràfica en bon estat.

CAUSES I SOLUCIONS

De vegades, especialment en plomes de segona mà o antigues (vintage o clàssiques), pot ser que el plomí rasqui a l'escriure i no et sigui possible escriure de forma fluïda i suau.

Les principals raons perquè succeeixi això, són:

- Plomí desalineat i que no estigui del tot recte.

- Plomí excessivament brut.

- Bola de l'iridi del plomí no està polida o està excessivament polida.

- "Gavilanes" mal ajustat o torts.

Per solucionar aquest problema i aconseguir que la ploma torni a escriure correctament hauràs de realitzar els següents passos. (Si no saps com fer-ho la nostra recomanació és que vagis a algun establiment especialitzat en articles d'escriptura).

- Alineat dels gavilans perquè aquests estiguin situats de forma paral·lela i propers entre ells.

- Netaja del plomí.

- Polir la bola de iridi. Per a això pots dibuixar o escriure suaument en papers de vidre ultrafines Micromesh de 12000 o 8000 i sobre un vidre. És convenient utilitzar el paper de vidre més fi i hauràs d'escriure sobre ell fins que percebis que grata menys. Finalitza el procés escrivint suau sobre un vidre.

- Comprovació del polit mitjançant una lupa microscopi. Es comprova que el polit sigui homogeni i que el desgast no és excessiu. Si tot està correcte, es comprova sobre un full de paper normal si la ploma ha millorat la seva suavitat. Quan aconsegueixis el confort requerit, l'operació ja està.

Aprofitem per compartir amb tu alguns dels nostres consells que creiem has de tenir presents i que t'ajudaran a deixar el teu ploma en òptimes condicions.

- Com comprovar el plomí d'una ploma estilogràfica

- Com netejar una ploma estilogràfica

Finalment, si estàs interessat/da en comprar alguna ploma o un altre article d'escriptura, no deixis de visitar la nostra botiga online. Hi trobaràs plomes, bolígrafs i rollerballs de segona mà de les millors marques (Montblanc, Visconti, Dupont, Cartier, ...). Disposem de models exclusius i de sèries limitades. Tots ells amb 15 dies de prova i 1 Any de Garantia. T'esperem!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

David

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.