El que has de saber abans d’escollir el plomí de la teva Montblanc

El que has de saber abans d’escollir el plomí de la teva Montblanc

Podem afirmar que la punta d’una estilogràfica és com el motor d’un automòvil. No tens un bon cotxe si el motor falla cada dos per tres, doncs el mateix podem dir del plomí: si les línies són aspres, la tinta flueix de manera desigual o s’obstrueix, difícilment serà una bona ploma.

A aquestes alçades ja sabràs que ens encanten els articles d’escritura Montblanc, així que avui al blog de Renuevo t’explicarem tot sobre els plomins, una part essencial de l’estilogràfica de la que es parla poc. Avui descobriràs totes les característiques que les defineixen segons el seu material, la forma del plomí, el gruix i la duresa.

Com influeix el material del plomí a l’escritura?

Al mercat generalment podem distinguir tres tipus de materials en el plomí: l’acer inoxidable, l‘or i el ruteni. Es clar que pel seu preu accesible  bon rendiment, l’acer inoxidable és el més comú fet servir a les estilogràfiques. Els plomins d’aquest material són duradors i adaptables per això són una bona opció. Per una altra banda, el ruteni és un metall de transició del grup del platí, molt fort i durader que resisteix bé la corrosió.

Llavors si existeixen altres materials, per què fer en or els plomins? Es clar que tot és qüestió de gustos, però el cert és que l’or ( sigui de 14K, 18K o 20k) és un metall tou, això marca una diferència al escriure, ja que al ser més flexible confereix major suavitat al traçat. A més, és un material noble que el protegeix de la corrosió, per això podem trobar-lo a les millors marques d’escritura com Montblanc. En general aquestes són peces més elaborades, sofisticades i inclús, per molts sibarites del coleccionisme. 

Rodó, Itàlic o Stub?

Podríam afirmar ue el plomí d’una estilogràfica èr excelència té la punta rodona, amb major o menor intensitat depenent de cada fabricant. Però existeixen altres tipus de puntes que li donaràn un altre efecte com l’Itàlic o el Stub que són habitualment fets servir a caligrafía pels seus traços verticals amples i horitzontals estrets.

Primer, t’aconsellem que pensis quin propòsit o ús li vols donar a la ploma. És per escriure a diari? Per signar documents? o potser per dibuixar? A més, has de tenir present el sentit de la teva escritura, la pressió sobre el paper i inclús el tamany de les lletres.

És per aquest motiu que existeixen varies amplades geomètriques, a Montblanc trobarem les següents:

EF (Extrafine: extrafí), F (Fine: fi), M (Medium: mitja), B (Broad: ample) i O (Obliqües).

EF, F, M

La clàssica punta rodona, és ideal per principiants i esquerrans. Sadapta a la rotació de la mà.

B, BB

Amb la punta plana que encaixa amb una suau rotació de la mà.

OM, OB, OBB, (149 OBBB)

Aquestes tenen la punta plana i inclinada, són bones per tu si ets dretà i escrius cap a l’interior del paper o ets esquerrà però tendeixes a escriure cap a l’exterior.

Ara que ja tens més informació sobre els plomins podràs escollir el que illor s’adapti a les teves preferences. 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà

Adrià 

Potser t’interessi:

Montblanc escriptors: una mirada a l’edició limitada Virginia Woolf

Hauria de comprar una ploma Montblanc de segona mà?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.