ROLEX GMT-Master i la seva peculiar relació amb “Pepsi”

ROLEX GMT-Master i la seva peculiar relació amb “Pepsi”

Rolex GMT Màster és un dels models més coneguts de la marca, nascut en 1954 i anomenat popularment “Pepsi”, ja que els seus admiradors van decidir posar-li aquest sobrenom pels colors contrastants del seu bisell Blau i Vermell relacionat amb la famosa marca de beguda gasosa.

Què significa GMT?

GMT significa Greenwich Pixen Time. Pot arribar a confondre's que aquest rellotge mostra l'hora del meridià Greenwich, cosa que no és. El Rolex GMT permet distingir diferents zones horàries en una única esfera del rellotge.

T'ho expliquem més endavant:

HISTÒRIA ROLEX GMT MÀSTER

Tot va començar en la dècada dels 50, el Rolex GMT MÀSTER 1675 va sortir al mercat gràcies a una col·laboració amb la companyia aèria internacional més gran dels Estats Units en el seu moment Pa Am, més coneguda com a Pa American World Airways. 

Aquesta aerolínia buscava un rellotge amb què els seus pilots poguessin llegir dues zones horàries alhora, funcionalitat que els ajudaria a complir les seves obligacions i responsabilitats. La idea era crear un mecanisme que permetés a través de la numeració incrustada al seu bisell, seleccionar la diferència horària entre dues ubicacions diferents. Pan Am va decidir enviar el capità Frederick Libby, el primer as de l'aviació nord-americana, com a assessor tècnic per arreglar aquest gran problema.

Curiositat: Cal destacar que en aquells dies, els vols es venien com una cosa molt glamurosa a l'abast de molt pocs privilegiats amb gran poder adquisitiu. Gràcies al seu gran creixement va acabar convertint-se en la primera companyia que oferia vols comercials transoceànics a través de l'Atlàntic. 

Així va néixer en 1954 el primer Rolex GMT Màster amb bisell de baquelita blava i vermell. Però aquest era molt fràgil per la qual cosa va ser substituït per un altre d'alumini més resistent des de 1956 a 1959. Després es va llançar la segona versió del Rolex GMT MÀSTER i altament col·leccionable.

En 1955 va ser llançat al públic en general, amb el fi de que la funció de visualització de dues zones horàries servís d’ajuda a passatgers i tripulants de l’aeronau quan recorrien llargues distàncies.

ANYS DESPRÉS ROLEX GMT MÀSTER 

Passen els anys i la tercera generació surt a la llum amb la referència 16750, produïda del 1981 al 1988, la qual no presentava gaires canvis per fora, però sí al seu interior per millorar funcionalitat i practicitat.

Així es va perfeccionar el calibre del rellotge al 3075, que donava la possibilitat de canviar la data independentment. A més, també se li va augmentar la resistència a l'aigua per submergir-se fins a 10 atm.

L'any 1988 va sortir la referència 16700 i el 1989 es va introduir la 16710 fabricant-se fins al 1999. La millora en aquest cas va ser una caixa de rellotge més prima que la dels seus predecessors.

Tot i que el Rolex GMT MASTER II no té res a veure amb la companyia PEPSI, el nom deriva dels colors vermell i blau del bisell de la seva corona que Rolex va seleccionar per diferenciar la nit del dia, aquest contrast va ser de gran importància per als col·leccionistes d'aquesta firma i la febre va augmentar amb la sortida del “PEPSI” en or blanc o amb la sortida del PEPSI en acer amb braçalet Jubileé, incrementant les llistes d'espera; tanmateix, només uns quants privilegiats poden comprar-lo al preu marcat per Rolex.

Et preguntaràs, el per què? Malauradament aconseguir el Rolex GMT MASTER a un preu més econòmic que l'establert per la firma és pràcticament impossible, hi ha llargues llistes d'espera per al lliurament, fet que comporta adquirir-lo al mercat de segona mà a un preu molt superior del marcat per la pròpia Rolex.

El GMT Master és un dels models més emblemàtics de la casa Rolex, caracteritzat per la marca americana de la beguda gasosa, ressalta pels seus tons contrastants del bisell en blau i vermell que serveixen per mostrar dues zones horàries diferents.

Cal destacar que la fama d'aquests rellotges és grandíssima, per la seva precisió, robustesa, fiabilitat, excel·lència i durabilitat, personatges de la talla de Che Guevara, Fidel Castro, Orlando Bloom i Pablo Picasso entre molts altres, han estat portadors del model GMT Master de Rolex.

És el perfecte per a la teva col·lecció?

Raquel

Productes relacionats

Rellotge ROLEX GMT-MASTER...
  • -730,00 €
Venut
Rellotges E354755

Rellotge ROLEX GMT-MASTER 16700 "PEPSI"

11.269,95 € 11.999,95 €
IVA inclòs
Rellotge ROLEX GMT-MASTER 16700 "PEPSI" Ref: E354755 Rellotge de cavaller a EXCEL·LENT estat, amb caixa d'acer de 40mm excloent corona. Cristall de safir. Bisell blau i vermell. Polsera d'acer de 19cm amb tancament de fermall desplegable. Moviment automàtic. Data. GMT. Any 1987. Es lliura amb caixa, manuals i documentació de revisió de Rolex. Aquest...

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.