Secrets per fer fotografies nadalenques inolvidables

Secrets per fer fotografies nadalenques inolvidables

Segurament estem tots d’acord en que el Nadal és una gran època de l’any (sino la millor) per la fotografia. Es a dir, només mira cap a fora! Llums per doquier, receptes familiars, decoració nadalenca, familiars i amics per ser models involuntaris.. inevitablement abunden les fotos. Les festas ens ofereixen moments màgics del més fotogènic, independentment del tipus de fotografia que t’interessi.

Però es clar, sempre hi han alguns consells per prendre les fotografies més memorables y a continuació t’explicarem alguns dels nostres secrets per aprofitar al màxim aquestes dates.

Les grans preguntes que hem de fer-nos són quan fotografiar les llums nadalenques i què escenaris fer servir. Pot haver-hi discussió al respecte, però sota el meu criteri és més agradable fotografiar llums nadalenques contra un cel nocturn fosc. Crec que el contrast creat entre el negre del cel i el color de les llums queda molt bé en el que parlem , el nadal.

Vols renovar la teva càmera? Troba-la aquí

Molts fotògrafs prefereixen fer fotos a primera hora de la nit perquè això facilita l’equilibri de l’exposició, sense res subexposat. Té sentit, pel que el millor és començar a prendre les fotos tan d’hora com el sol s’hagi posat per complet.

A la meva opinió, la foscor d’un cel nocturn contra les vibrants llums nadalenques fa que la foto "resalti" més, a més de que qualsevol detall addicional que es necessiti es pot recuperar il·luminant les ombres del post edició.

El millor per aquests tipus de fotos és l’ús d’un trípode o altre dispositiu d’estabilització. Contrariament, hi ha que trobar un modus a la teva càmera perquè redueixi la velocitat de l’obturador, però no tant que el moviment de la càmera es converteixi en un problema. El modus nocturn probablement ralentitzarà massa la velocitat d’obturació a menys que tinguis mans veritablements estables, però es pot intentar. Si no, sempre es pot buscar un lloc o zona a on “recolzar” la càmera durant la pressa (un banc, una barana, etc).

Si fas servir un trípode o altre dispositiu estabilitzador però no estàs molt familiaritzat amb la configuració de la teva càmera i vols fer servir un modus d’escena, el millor per norma general és el modus nocturn. Després, configura la càmera en el modus de temporitzador automàtic de 2 segons (així evitem que al pressionar el botó de l’obturador la càmera es mogui una mica, el que a la vegada causa fotos borroses) i espera els resultats.

Si estàs fent una exposició única i no HDR, assegurat de que les llums no s’apaguin i que la part sense llum de les teves fotos no siguin ombres negres pures. Vols trobar el terme mig entre els dos. Si no és possible aconseguir un terme mig, apunta a llums que no estiguin massa apagades (sempre pots resaltar les ombres; és més difícil recuperar les llums). Molts fotògrafs recomanen fer HDR per fotos amb llum nadalenca degut a això. A diferència de fotografiar llums de neon, per exemple, les llums de Nadal no són molt intenses. Sí poden ser brillants, però per lo general no fins el punt de que fer un lleuger ajust de corves no pugui arreglar-ho. A més, si està fosc, les coses haurien d’estar fosques a menys que les llums siguin tan brillants que veritablement les il·luminin.

Com a recomanació, intenta subjectar la càmera el millor possible i fes servir una velocitat d’obturació moderada (1/30 a 1/10 de segon), obertura àmplia (el número més baix que tingui el teu objectiu; ideal al voltant de f / 2.8) i ISO alt (ISO 800 a ISO 1600). Quant més lenta sigui la velocitat de l’obturació, major serà la possibilitat de fotos borrosess, així que dispara en modus ràfaga i elimina les fotos borrosses o augmenta el ISO i la velocitat d’obturació per obtindre un porcentaje més alt de fotos nítides.

Algunes de les millors idees que poden sortir de les fotografies nadalenques serian les preses amb  Bokeh a objectes amb llums difuminades al fons, o bé l’efecte estrella al seguir multitud de llums amb lenta velocitat d’obturació. 

I ara… Ja és moment d’intertar-ho!

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Cristian. 

 

Potser t’interessi:

Existeix la càmera perfecta? Nova Nikon z9

6 consells i idees per fotografi de tardor

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.