Tipus de talles d'un diamant de segona mà

Tipus de talles d'un diamant de segona mà

Molts dels clients que s'acosten a la nostra joieria (o que contacten amb nosaltres via online) ens comenten els seus dubtes sobre els diferents tipus de diamants que poden trobar en aquella joia que estan buscant. Per això, al post d'avui analitzarem els diferents tipus de talles de diamants que pots trobar al mercat de segona mà.

DIAMANTS DE SEGONA MÀ. TIPUS DE TALLES

El diamant (carbó cristal·lí natural) és una pedra preciosa i també és conegut per ser el mineral més dur conegut. És una de les pedres més valuoses i valorades per la nostra societat i molt utilitzada a l'hora de realitzar joies o altres tipus de complements de luxe (rellotges, bosses, ...).

Però cal destacar, que el que realment trobaràs a qualsevol joia d'ocasió, són els diamants (el mineral) prèviament tallats. Vegem quins són els principals tipus de talles d'un diamant de segona mà:

- Talla Brillant: sense cap dubte, el brillant és la talla més coneguda del diamant, consta de 57 facetes i és la que té millors angles perquè brilli amb el seu màxim resplendor. Els brillants tenen una forma circular.

- Talla Pera: segons la talla i tipus de client, se situa en el segon lloc després del brillant. Té forma de gota d'aigua, i te una forma intermèdia entre el brillant i la talla marquesa.

- Talla Marquesa o Navette: té forma allargada però en punta en els dos extrems. És una talla del diamant molt lluminosa al centre i menys brillantor a les puntes. Igual que el brillant, la talla marquesa també disposa de 57 facetes, però resulta més difícil la seva elaboració a causa de la fragilitat de les puntes.

- Talla Maragda o Octogonal: la seva forma, normalment, sol ser allargada i rectangular. Disposa de facetes en forma de filera (48 o 50) en formació d'escala.

- Talla Baguette: el nom d'aquest tipus de talla de diamant, prové de la coneguda barra de pa francès. És una talla similar a la maragda però amb forma totalment rectangular, més estreta i molt més allargada.

-Talla Asscher: molt similar a la talla maragda, però té una forma quadrada.

- Talla Oval: el seu nom exacte és "tall brillant oval modificada", que es basa en la seva forma i les modificacions realitzades respecte al brillant rodó. Solen tenir 56 facetes.

- Talla Trillion: és una talla que va començar a produir-se durant la dècada de 1930. La seva principal característica és que té una forma triangular.

- Talla Coixí o Cushion: talla molt present en joies de segona mà antigues. És una talla amb forma quadrada, però amb les cantonades arrodonides, el que li dóna un aspecte a un coixí. Les seves facetes són llargues per aconseguir augmentar la seva brillantor.

- Talla Cor: el seu nom tècnic és "talla brillant modificada en forma de cor". Igual que en la talla oval, és una modificació de la forma del brillant rodó tradicional. Tenen 59 facetes.

- Talla Princesa: la princesa té una talla similar al brillant, però amb les cantonades anguloses, sense trucar. És una talla perfectament quadrada i normalment té 76 facetes. L'elevat nombre de facetes li confereix un aspecte molt més "destellant" que el d'un brillant rodó.

- Talla Radiant: és una altra variant de la talla rectangular. És la base de diverses talles de diamant que es deriven d'ella (ex. Talla princesa)

Esperem que aquest article et serveixi d'ajuda, a l'hora de comprar les teves joies d'or amb diamants de segona mà.

Finalment, recorda que a Re-Nuevo pots comprar o vendre infinitat de joies amb diamant de segona mà al millor preu. A més totes les nostres joies disposen de 15 dies de prova i 1 any de garantia.

T'esperem a la nostra joieria de Barcelona, o si ho prefereixes pots visitar-nos a través de la nostra joieria online, on podràs comprar o vendre les teves joies de diamant de segona mà, d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva joieria online de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Neteja de les joies d'or amb diamants de segona mà

Cura y manteniment de les joies amb diamants de segona mà

Consells per comprar joies d'or amb diamants

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.