Pot la joieria considerar-se art?

Pot la joieria considerar-se art?

Podem dir que una joia és una mena d’adorn decoratiu que la humanitat vesteix desde temps immemorables. Aquest preuat objecte ens pot servir com nversió, com a regal, un Este preciado objeto nos puede servir como inversión, ser un regalo, un amulet o portar gavat un record. 

Està clar que el valor que li donem moltes vegades va més enllà de lo estètic, ja que la percepció sobre aquests varia segons a qui li preguntem; a on alguns només veuen una forma més d’ornamentació, altres creuen que és mestissatge perfecte entre art i artesania, tan amos muchas veces va más allá de lo estético, ya que la percepción sobre estos varía según a quién le preguntemos; donde algunos sólo ven una forma más de ornamentación, otros creen que es el mestizaje perfecto entre arte y artesanía, tan enllaçada a la moda tant a camps més culturals. 

És possible abordar la joieria com un art universal (i del més antic)?

Per suposat que no totes les obres seràn un Dalí, el que porta a que una peça sigui excepcional és una sèrie de dots que el creador d’una joia deu tenir present: una mà d’obra asombrosa i talent n disseny, composició i elecció de cada component. 

Són infinites les possibilitats pel joier, qui pot fusionar diferents tècniques i obtindre un llenguatge únic. El valor d’una joia deriva no només del cost dels seus materials, sinó del concepte i reputació del seu creador, al igual que l’art mateix, veure a través d’un anell de diamants i trobar la seva riquesa depén també de l’observador. 

Llavors pots veure ja la joieria com un art? 

 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Galit

Potser t’interessi:

Hauríem de dir SÍ als anells de compromís amb maragdes? 

Canviar el tamany d’un anell: Quèpot sortir malament?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.