El valor i poder del Robí

El valor i poder del Robí

Els robins són una varietat de corindó, un mineral de color vermell intens per la presència d'òxid de crom a la seva estructura cristal·lina. Són molt apreciats en joieria, entre altres coses per la seva gran duresa, 9 a l'escala de Mohs, cosa que els fa resistents a ratllades i a l'abrasió. Amb el que podríem dir que és una gemma per perdurar, per a tota la vida.

La seva font d'origen és el continent asiàtic, es localitzen principalment a Myanmar, encara que també es poden trobar a Tailàndia, Sri Lanka, i a països del continent africà com Kenya, Tanzània, Madagascar i Moçambic.

Des de temps immemorials, la humanitat ha sentit devoció pels robins. A l'antiguitat es pensava que els robins tenien propietats màgiques i curatives, es creia que el robí podia protegir el portador de l'enveja, la maldat i les malalties en general. Els romans el feien servir per prevenir la indigestió i altres malalties internes. La gemmologia medieval els considerava un dels quatre "cardinals" de gemmes juntament amb el diamant, la maragda i el safir.

Els robins tenen una forta connexió amb la religió i l'espiritualitat en diverses cultures.

A l'ancestral hindú el robí era conegut com a "ratnaraj", que significa "rei de les gemmes", s'utilitzaven per vivificar la sang i destruir el verí, a més d'usar-se com a talismà per a la protecció contra esperits malignes.

Actualment la religió hindú, considera els robins com una de les nou pedres precioses sagrades conegudes com a navaratna. Cadascuna representa un planeta en el sistema astrològic i es creu que tenen propietats curatives i espirituals específiques. Per a aquesta societat, aquestes gemmes tenen un efecte positiu al planeta que s'associa amb l'energia i la vitalitat. Per tant, es creu que portar un robí com a joia augmenta la força vital i la resistència, així com la capacitat de lideratge i la creativitat.

En resum, podem afirmar que al llarg del temps els robins han mantingut el seu estatus de pedra preciosa valuosa i popular en cultures de pràcticament tot el món. Encara avui se'ls associa propietats d'augment d'energia vital i de passió, a més de creure que aporten prosperitat i proporcionen protecció contra energies negatives.

Hi ha hagut molts robins famosos i importants al llarg de la història, però probablement el més conegut sigui el Ruby Sunrise de Birmània. Amb un pes de 25 quirats i color vermell intens i saturat, aquesta increïble pedra va ser descoberta en una mina de Birmània al segle XVIII i, des de llavors, ha passat per les mans de molts col·leccionistes i personalitats de la reialesa.

En segona posició es trobaria el de les Nacions Unides, un robí birmà de 16 quirats que s'ubica en una muntura de platí i diamants, donat per la Comissió de Joieria dels Estats Units el 1948 com a símbol de pau i cooperació entre les nacions.

A més dels descrits, podríem esmentar-ne força més que destaquen per la seva mida, color, claredat i procedència. Cadascun té una història única i ha estat valorat per diferents raons al llarg dels anys.

Com veus, el robí és una gemma enigmàtica i fascinant que no deixa indiferent, i captiva a qualsevol que topi amb ella. Esperem que trobis el teu robí favorit, el conservis per sempre, lluint la seva bella brillantor i intensitat i et beneficiïs de les seves múltiples propietats.

Andrea

Productes relacionats

Anell bombat d'or amb...
  • -300,00 €
Venut
Anells i aliances E354337

Anell bombat d'or amb robins i diamants de segona mà

899,94 € 1.199,94 €
IVA inclòs
Anell bombat d'or per a dona | 28 robins i 21 diamants talla brillant amb pes total aproximat de 0.54 cts | Talla 13 | Or groc 18 kt. | 20,9 grams. Mides: 12 mm de gruix i 18,8 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 8 a la 18 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast visible. Ref:...
Anell creuat d'or amb...
Venut
Anells i aliances E355902

Anell creuat d'or amb robins i diamants de segona mà

729,94 €
IVA inclòs
Anell creuat d'or per a dona | 42 diamants amb pes total aproximat de 0,80 ct. i 2 robins talla oval amb pes aproximat de 0,74 cts. | Talla 15 | Or groc 18 kt. | 6,2 grams. Mides: 5,4 mm de gruix i 12,8 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 10 a la 20 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap...
Anell gallonat d'or amb...
  • -50,00 €
Venut
Anells i aliances E355232A

Anell gallonat d'or amb robins i diamants segona mà

459,95 € 509,95 €
IVA inclòs
Anell gallonat d'or per a dona | 16 diamants amb pes total aproximat de 0,08 cts.i 2 robins en talla oval | Talla 11 | Or groc 18 kt. | 9,3 grams. Mides: 5,4 mm de gruix i 9,7 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 6 a la 16 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast visible. Ref:...
Anell rosetó d'or amb robí...
  • -180,00 €
Venut
Anells i aliances E355542

Anell rosetó d'or amb robí i diamants de segona mà

589,95 € 769,95 €
IVA inclòs
Anell rosetó d'or per a dona | 24 diamants amb pes total aproximat de 1 ct. i robí talla oval amb pes aproximat de 0,38 cts. | Talla 17 | Or groc 18 kt. | 4,8 grams. Mides: 7,8 mm de gruix i 14,5 mm d'amplada màxima. Es pot adaptar des de la talla 12 a la 22 (consulteu pressupost). Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap...

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.