L'origen de les arracades

L'origen de les arracades

Les arracades són l'accessori perfecte des de fa molts anys enrere, Alguna vegada t'has preguntat d'on provenen? 

 En aquesta nova entrada al blog de la joieria de Renuevo t'explicarem aquesta curiosa història.

Les arracades, un accessori que avui dia usem com a objecte decoratiu, tenen una història que es remunta a l'època egípcia. 

Els egipcis van ser els primers a perforar les seves orelles per a utilitzar pendents ja que existia la creença que els mals esperits entraven pels orificis del cos. Així, les arracades els protegien de les males vibracions, tenint-los com a amulets.

Amb què creaven les arracades? 

En aquell temps, aquests accessoris van ser creats amb diferents materials, entre els més populars, van ser la plata, l'or i algunes gemmes com el lapislázuli. 

Passat el temps, cultures com la Minoica també van incorporar les arracades com a element de protecció, afegint nous materials com el bronze i les pedres semiprecioses als seus dissenys. 

A l'època romana i especialment a la veneciana (s.IX), les arracades van començar a ser objectes que representaven poder jeràrquic i econòmic, arribant a convertir-se en béns d'inversió i d'estatus. 

Les arracades avui dia

A l'actualitat, continuen sent un accessori molt demandat, ja sigui com a decoració o com a objecte d'inversió. Els materials clàssics com l'or i la plata continuen sent els favorits. 

La introducció dels diamants i de diferents pedres precioses en el disseny d'aquestes joies han enriquit i augmentat el valor de les mateixes. 

Actualment, els tipus d’arracades que estan de moda són els cèrcols o criolles. Són unes arracades molt populars, les veiem sovint a revistes i són l'accessori perfecte per a les celebritats, que apareixen en els mitjans de comunicació i xarxes socials. 

Els cèrcols han estat presents en moltes èpoques adornant els rostres de personalitats del món de la música i de l'art; van tenir el seu apogeu en l'època de música Dansi i Hip-Hop. Vam poder veure cèrcols de diferents grandàries, materials i colors sobretot als anys 80s i 90s. 

Una curiositat no tan agradable dels cèrcols o criolles és que, en el seu moment, van ser inventats per alguns esclavistes com a mètode per a reconèixer als seus esclaus; es fabricaven en diferents grandàries i dissenys a manera de segell identificatiu. 

Ens alegrem que a l'actualitat aquests tipus d’arracades tinguin un altre significat i que siguin tan populars. A més, homes i dones els usen per igual i són molt demandats a la nostra joieria. Si encara no tens les teves criolles, dóna un cop d'ull a les que tenim disponibles!

Andrea.

Productes relacionats

Arracades amb topazi,...
  • -100,00 €
Venut
Arracades E354656

Arracades amb topazi, diamants i circonites segona mà

1.149,95 € 1.249,95 €
IVA inclòs
Pendents motius papallones | 2 topais blaus talla oval amb pes total aproximat de 29 cts i 52 brillants amb pes total aproximat de 0.26 cts | Tancament omega | Or blanc 18 kt. | 19.9 grams. Mides: 23.9 mm de llargada i 17.6 mm d'amplada. Aquestes arracades es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast dús visible. Referència: I354656.
Arracades d'or amb diamants...
  • -60,00 €
Venut
Arracades E353139B

Arracades d'or amb diamants i ametistes de segona mà

239,95 € 299,95 €
IVA inclòs
Arracades d'or | Diamants i ametistes | Tancament a pressió | Or groc 18 kt. | 5,8 grams. Mides: 19,2 mm de llargada i 10,8 mm d'amplada. Aquestes arracades es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast dús visible. Ref: E353139B.
Arracades estil popular...
Venut
Arracades E354492B

Arracades estil popular d'or amb circonites segona mà

429,95 €
IVA inclòs
Arracades estil popular d'or | Circonites | Tancament ballestina | Or groc 18 kt. | 9 grams. Mides: 47 mm de llargada i 28,8 mm d'amplada. Aquestes arracades es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast dús visible. Ref: E354492B.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.