3 Pedres negres precioses i els seus significats

3 Pedres negres precioses i els seus significats

No és sorprenent que durant el mes de novembre escoltis i llegeixis la paraula “black” a tot arreu… Nosaltres no volíem ser menys, així què també ens hem apuntat al carro d'aquesta expressió nord-americana però en un sentit més literal. 

Com ja saps, “black” significa color negre en anglès i per això, en aquest blog, farem un petit repàs a les pedres precioses negres utilitzades a joieria. També t’explicarem alguns dels seus significats i atributs.

T'agraden els safirs blaus, els ònixs i els diamants negres? 

Penses que tenen algun costat de misteri pels seus colors aquestes pedres negres precioses? Llavors, queda't i continua llegint.

Les pedres precioses negres sempre han ocupat un lloc important en l'alta joieria; decorant i enriquint les peces fetes dels metalls més nobles. Però, també han aconseguit comunicar creences i qualitats d'aquells privilegiats que les portaven posades. A més, és d’opinió popular que les pedres precioses i semiprecioses actuen com a amulets de protecció i de la bona sort des de l'antiguitat. 

Amb el pas del temps, li hem donat més importància a les pedres clares, fins i tot a les transparents amb la finalitat d'atreure la llum i les bones energies, però, ens hem oblidat que abans d'atreure bones vibres a les nostres vides, és necessari mantenir les dolentes a ratlla. 

Això ho aconseguirem utilitzant pedres precioses negres com els ònixs, els safirs blaus, els diamants negres o pedres semiprecioses com la hematita; més utilitzada en el món esotèric. 

Per què el seu color és fosc? 

El color i les tonalitats fosques de les gemmes, que varien des del gris, marró, verd, blau i negra atzabeja, venen per l'aliatge de diferents minerals, com el ferro, el calci o el carboni. Perquè les pedres precioses negres tinguin un color fosc i intens han de tenir un gran percentatge de minerals rics en matèria orgànica. L'alta concentració d'aquesta matèria fa que les pedres precioses fosques siguin exòtiques i, per tant, molt sol·licitades en joieria. 

Diferents tipus de pedres negres 

Safirs blaus

En l'antiguitat, els safirs blaus eren gemmes precioses reservades només per a decorar les joies de les persones nobles; Reis i clergues les feien servir com a símbol de rectitud, de saviesa i de sensatesa. Actualment, aquesta pedra preciosa és popular per atorgar-nos concentració i ajuda per a prendre bones decisions. No és estrany que se'ls relacioni amb la fidelitat i el compromís. Els anells de compromís més espectaculars i famosos, com el que tenia Lady Di, porten safirs al·ludint a totes aquestes creences. 

Atributs: saviesa, compromís i rectitud.

Ònixs negres

Els grecs feien servir aquesta gemma preciosa ja en les seves escultures i talles. Més endavant, a l'Imperi Romà, van començar a fabricar segells i camafeus de les cares dels personatges poderosos popularitzant així l'ònix ràpidament.

No van trigar a atribuir-li propietats protectores, guaridores i de força. En els nostres temps, els ònixs negres continuen tenint aquestes mateixes bondats, però a més se li atribueixen el vigor i la vitalitat física i mental. Segons es diu, també ajuda a millorar la nostra resiliència en els moments menys propicis. 

Atributs: Estabilitat emocional i espiritual, sanació i vitalitat.

Diamants negres 

Els diamants negres van ser descoberts fa molt poc, al Brasil l'any 1840. Al principi, no van tenir molt d'èxit, però, amb el temps van anar guanyant popularitat en l'alta joieria.

Al gener de 2022, es va subastar el diamant negre més gran del món tallat per 4,4 milions d'euros. A diferència dels diamants cristal·lins, els negres tenen un alt contingut en grafit, aconseguint així el seu color.

Llavors, per ser una gemma relativament actual no té significat ni bondats? 

Preguntareu. Doncs sí les té. El diamant negre significa puresa i perfecció. A més, se li atorga conceptes de llum i de foscor fent al·lusió a aquelles frases de: “en la riquesa i en la pobresa”, “en la salut i en la malaltia”. 

Els diamants negres simbolitzen la realitat de la vida, amb els seus claroscurs, però l'honestedat i la solidesa d'un compromís indestructible. Per això, ara mateix, sol ser un diamant molt requerit per a anells de compromís i renovació de vots. 

Atributs: Consciència de la realitat, comprensió i solidesa.

Com has pogut comprovar les nostres pedres precioses negres o “black” tenen molt a oferir-te. Lluny de ser unes pedres boniques i misterioses pels seus colors foscos, totes són unes excel·lents protectores enfront de les energies negatives.

Ja saps, vina per les teves pedres precioses negres o “black” i comprova tu mateix/els seus efectes positius!

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Andrea.

Productes relacionats

Anell KIRAT de Galeria del...
Venut
Anells i aliances E352993B

Anell KIRAT de Galeria del Col·leccionista de segona mà

449,95 €
IVA inclòs
Anell KIRAT de Galeria del Col·leccionista per a dona | Diamants i safirs | Talla 19 | Or groc 18 kt. | 8,5 grams. Mides: 3,1 mm de gruix i 7,3 mm d'amplada màxima. No es pot adaptar. Aquest anell es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast visible. Ref: E352993B.
Arracades rombe d'or amb...
  • -230,00 €
Venut
Arracades E351370

Arracades rombe d'or amb diamants i ònixs de segona mà

419,95 € 649,95 €
IVA inclòs
Arracades rombe d'or amb 2 diamants talla bte i 24 talla 8/8 pes total aprox. 0,90 cts i onix. Tancament: Omega. Característiques: Or 18 kt. amb pes de 6,7 grams. Dimensions: 37 mm de longitud i 10,4 mm d'ample. Aquestes arracades són de segona mà i es troben en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast d'ús visible. Ref: E351370
Braçalet d'or amb safirs i...
  • -80,00 €
Venut
Polseres E352993A

Braçalet d'or amb safirs i diamants de segona mà

669,95 € 749,95 €
IVA inclòs
Braçalet d'or per a dona | Diamants i safirs | Or groc 18 kt. | 13,5 grams | Massissa | 17 cm de diàmetre | Tancament llengüeta. Mides: 5,8 mm d'amplada i 3,1 mm de gruix. Aquest braçalet es troba en excel·lent estat de conservació, sense cap desgast visible. Ref: E352993A.

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.