Com comprovar un amplificador MARSHALL de segona mà

Com comprovar un amplificador MARSHALL de segona mà

Estàs buscant un ampli per la teva guitarra elèctrica? Necessites un equip capaç d'oferir un so de qualitat? No vols gastar massa diners en la seva compra? Sens dubte, una molt bona idea pot ser la compra d'un amplificador de guitarra Marshall de segona mà.

Marshall és una coneguda empresa britànica especialitzada en la fabricació d'amplificadors per a guitarres elèctriques. Comprar un dels seus amplificadors al mercat de segona mà permetrà que t'estalviïs una mica de diners, però això si, hi ha certs aspectes i comprovacions que has de tenir en compte abans de realitzar la compra.

AMPLIFICADORS MARSHALL USATS. QUÈ COMPROVAR?

Els principals paràmetres a comprovar si vols comprar un amplificador Marshall de segona mà, són els següents:

Quin amplificador busques?

Abans de res és primordial que sàpigues quin tipus d'amplificador necessites per acompanyar la teva guitarra elèctrica. Hi ha diferents models d'amplificadors Marshall, per la qual cosa has d'informar-te mínimament sobre que el model que vols comprar s'adapta a les teves necessitats. Aquests són els diferents tipus de amplis Marshall a tenir en compte:

1.- Amplificadors Marshall professionals, semi-professionals, per a principiants, de mida micro, ...
2.- Sèries de amplificadors Marshall: DSL Sèries, Handwired Sèries, JVM2 Sèries, JVM4 Sèries, MG Carbon Fibrr Series, Micro Amp Series, ...
3.- Amplificador per a concerts, per practicar, per bolos, per tocar la guitarra a casa, ...
4.- Potència de l'amplificador: pensa en quina potencia d'ampli necessites. Vols tocar en un concert o només el necessites per tocar a casa? Per tocar a la teva habitació ja en tindràs prou amb un ampli de 5-20W.
5.- Necessites un amplificador Marshall de vàlvules o de transistors? Informa't sobre els principals avantatges i inconvenients d'ambdós
6.- Quin tipus de so busques? ¿Que model de guitarra elèctrica tens? Quin és el teu estil de música? No necessitaràs el mateix model d'amplificador Marshall si el teu estil és heavy, rock, pop, country, folk, ... Hi ha amplificadors més enfocats a un estil de música o a un altre.


Aspecte visual general

L'amplificador Marshall de segona mà ha d'estar net i en bon estat. És normal que tingui petits signes o marques propis de l'ús, però descarta la compra d'aquells que tinguin cops o petites ruptures. Tampoc oblidis:

1.- Presta intenció a les cantonades i a tots i cadascun dels cargols.
2.- Fixa't que la nansa superior no està trencada i que aquesta fermament agafada.
3.- No oblidis revisar la part inferior i posterior de l'amplificador Marshall
4.- Comprova que no presenta signes d'òxid en cap de les seves zones.
5.- Verifica que la tela frontal no estigui trencada o en pèssim estat.

Connexions

Comprova totes i cadascuna de les entrades i sortides del ampli (input, output), així com la connexió del cable de corrent. Totes han de funcionar i trobar-se en bon estat.

Presta atenció quan connectis el cable de la guitarra. El cable ha de quedar perfectament connectat i la connexió no ha de generar cap tipus de soroll com si rasques (espurneig). Si sents algun tipus de so molest, segurament els potenciòmetres estan bruts.

So

Connecta'l al corrent, connecta una guitarra mitjançant el cable, encén-lo i verifica que el so és correcte. Puja el volum per comprovar que el so no es distorsiona i que l'altaveu intern no estigui trencat.

Desconnecta la guitarra de l'amplificador i escolta el seu so (amb l'ampli encès). Si escoltes algun tipus de soroll de fons, vol dir que algun dels components interns no funciona correctament.

Selectors, interruptors i llums

Recorda provar tots els selectors de so (bass, treble, màster, reverb, gain, delay, ...). Fixa't que tots funcionin i que no n'hi hagi cap de trencat o "solt". Verifica també que totes les petites llums que pugui tenir l'amplificador, s'encenen correctament quan sigui necessari.

Preu

Comprova que el preu de l'amplificador Mashall de segona mà que vols comprar és competitiu i no és massa alt. Cerca en altres webs o plataformes per esbrinar quin és el preu de segona mà. Si el preu de l'ampli que vas a comprar és "excessivament baix" presta molta atenció, ja que podria tractar-se d'una unitat que no funciona bé o que és de "dubtosa procedència".

No oblidis que a Re-Nuevo pots comprar tot tipus d'amplificadors Marshall de segona mà i que oferim 15 dies de prova i 1 any de garantia.

Pots visitar-nos a la nostra botiga online (www.renuevo.cat) on podràs comprar el teu ampli d'una forma fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David


Altres posts relacionats:

Consells per comprar una guitarra elèctrica GIBSON de segona mà

Com saber si una guitarra Gibson de segona mà és autèntica

Consells per determinar el valor d'una guitarra Fender de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.