Tot el que has de provar al comprar un Mac de segona mà (Part 4)

Tot el que has de provar al comprar un Mac de segona mà (Part 4)

El MacBook Air és un portàtil ultra prim fabricat per la casa Apple. Si estàs pensant en adquirir-ne un al mercat d'ocasió, en el post d'avui ens centrarem en tot el que has de provar (i comprovar) a l'hora de comprar un MacBook Air de segona mà.

QUÈ PROVAR EN UN MACBOOK AIR DE SEGONA MÀ?

Actualment en el mercat de segona mà pots trobar 2 tipus de MacBook Air, el de 11" i el de 13" de pantalla. Indistintament de la mida de pantalla que tingui el MacBook Air, les principals proves i comprovacions que has de fer són les següents:

1.- Estat general: ens referim a l'estat visual i de conservació. El MacBook Air ha d'estar en bon estat i no presentar cops, ratllades, ...

2.- Arrencada del sistema i funcionament: encén el portàtil i comprova que el sistema OS X arrenca correctament. Un cop iniciat el sistema, aprofita per realitzar diferents proves de funcionament general. Per fer això obre algunes aplicacions (Safari, iTunes, Calendari, ...) i comprova que tot aquest OK.

3.- Contrasenya o password d'usuari/administrador: molts dels MacBook Air de segona mà disposen d'una contrasenya o password d'usuari (la típica contrasenya en iniciar l'ordinador, o per modificar certs paràmetres del sistema, ...). És important que comprovis aquest aspecte i que la treguis. (Si no la saps demana-la venedor).

Nota: si ja has comprat el MacBook Air i no saps la contrasenya, no et preocupis, en el següent post t'expliquem com treure-la (Com eliminar la contrasenya d'un MacBook Air de segona mà)

4.- Quin és el model exacte?: no ens referim a la mida de la pantalla, sinó al model exacte de MacBook Air (any fabricació, memòria RAM, processador). Això ens servirà per comprovar que el preu que demanen per ell és "correcte". Et mostrem la forma d'esbrinar-ho en el següent post (Com saber el model i any de fabricació d'un MacBook Air de segona mà)

5.- Pantalla: no ha de presentar ratllades ni cops. També has de provar la pantalla i verificar que funciona correctament. Encén l'ordinador i prova amb diferents intensitats de brillantor de pantalla, comprova que no presenti píxels morts (prova posar un fons negre). En obrir la pantalla, aquesta s'ha d'aguantar de manera ferma en qualsevol posició que la col·loquis.

6.- Teclat: prova totes i cadascuna de les tecles, per assegurar-te que totes funcionin. Comprova que el teclat és espanyol (lletra "ñ" i "ç"). Aprofita per verificar el funcionament de la il·luminació del teclat (col·loca el MacBook Air en algun lloc amb poca llum).

7.- Bateria: la bateria sempre és important en qualsevol tipus de portàtil, però en el cas del MacBook Air és fonamental, ja que el concepte principal d'aquest ordinador és la gran portabilitat que té. Encén l'ordinador, fixa't en la quantitat de bateria que li queda, posa a reproduir algun vídeo o pel·lícula durant 15 minuts i comprova (passat aquest temps) que el descens de nivell de bateria no sigui exagerat. També pots aprofitar per connectar el MacBook Air al corrent i verifica que carrega correctament.

Nota: disposes de més informació sobre l'estat de la bateria en (Com comprovar la bateria d'un MacBook Air de segona mà)

8.- TouchPad: fonamental en qualsevol portàtil. Comprova el lliscament del punter, el clic i el doble-clic.

9.- Connexions inal.làmbriques: ens referim al WiFi i al Bluetooth. Prova el funcionament de les dues connexions, especialment el WiFi (tracta de localitzar alguna xarxa i de connectar-te a ella).

9.- Webcam: prova que el seu funcionament sigui el correcte. Per comprovar pots fer alguna foto i gravar algun vídeo amb ella.

10.- Micro i altaveus: tots dos han de funcionar correctament. Reprodueix alguna cançó i comprova que el so és bo (prova a pujar i baixar el volum). El micròfon també has de comprovar-lo (pots gravar algun vídeo en què parlis i després reproduir-lo).

11.- Carregador i cable: connecta el carregador al corrent i al MacBook Air, i verifica que aquest últim càrrega correctament. El cable del carregador ha de trobar-se en bon estat i no presentar talls ni entroncaments.

No oblidis, que a Re-Nuevo pots comprar o vendre qualsevol model de MacBook Air de segona mà al millor preu. A més, t'oferim 15 dies de prova i 1 any de garantia en tots els nostres ordinadors Mac.

Ens trobaràs a la nostra botiga de segona mà de Barcelona o si ho prefereixes, també pots visitar-nos a través de la nostra botiga online, on podràs comprar i vendre el teu MacBook Air d'una forma fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

- Tot el que has de provar en comprar un Mac de segona mà (Part 1) - iMac

- Tot el que has de provar en comprar un Mac de segona mà (Part 2) - MacBook Pro

- Tot el que has de provar en comprar un Mac de segona mà (Part 3) - Mac mini

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.