¿Que portàtil triar per a l’edició de foto i vídeo?

¿Que portàtil triar per a l’edició de foto i vídeo?

L'edició de vídeo i foto és una cosa que recull diferents variants. Segons el treball que exerceixis hauràs d'utilitzar un programari diferent, portàtil, programa, etc.

Abans de triar un portàtil és interessant que tinguem clar quines aplicacions usarem, ja sigui Photoshop per a imatges o Premiere Pro per a vídeos, filmora, instagram reels Capcut, etc. Ja que així, sabrem les capacitats de memòria que ens pot exigor cada aplicació.

A mesura que avança la tecnologia, l'edició de vídeo s'ha tornat més accessible que mai per a l'usuari mitjà. Tant si ets un editor de vídeo professional com si acabes de començar, comptar amb el portàtil adequat per a l'edició de vídeo és essencial per a obtenir els millors resultats.

Si vols portar les teves habilitats d'edició de vídeo al següent nivell, hauràs d'assegurar-te de comptar amb el portàtil adequat que pugui fer les tasques més intensives. Això inclou tenir un portàtil amb un processador potent, suficient RAM, una bona targeta gràfica i molt espai d'emmagatzematge.

La bona notícia és que avui dia existeixen molts que poden satisfer les teves necessitats d'edició de vídeo. En aquesta guia, explicarem les característiques que has de buscar en comprar un ordinador per a aquesta finalitat, així com els millors portàtils per a diferents pressupostos.

Al final del post també et deixarem alguns dels millors editors de vídeos ja sigui per a Windows o per a Mac. 

Característiques per a edició de vídeo: 

És important tenir en compte algunes característiques clau per a assegurar-se d'obtenir el millor rendiment possible en el teu portàtil.

1. Processador

El processador és una de les característiques més importants a l'hora de comprar un portàtil per a edició de vídeo. És el responsable d'executar tot el programari que necessites i renderitzar les seqüències de vídeo. 

Per a obtenir el millor rendiment, des de Renuevo et recomanem buscar si ets de Windows, un portàtil amb un processador Intel Core i7 o i9. En el cas que prefereixis el món Apple, els MacBook Pro de 14" i 16" amb els xips M2 Pro o M2 Max són els millors, encara que si vols ajustar una mica el pressupost, podem anar a equips amb processadors M1.

2. Mentre més RAM, millor!

La RAM (memòria d'accés aleatori) també és una característica important a tenir en compte a l'hora de triar un portàtil per a edició de vídeo. 

La RAM és necessària sobretot si utilitzem fitxers de gran grandària, és la responsable d'executar diversos programes alhora i les aplicacions més ràpid. Per a assegurar-te que el teu portàtil pot fer les tasques més intensives, has de buscar un equip amb almenys 16 GB de RAM.

Com he comentat abans, també dependrà de quin programa utilitzes per a l'edició de vídeo. Photoshop, per exemple requereix de molta memòria RAM, per la qual cosa 16GB és el mínim que necessitaràs si utilitzes aquesta aplicación. En el cas que el teu vídeo sigui en 4K ja serien mínim 32GB pel que ja és interessant poder tenir un portàtil que ens pugui permetre actualitzar la RAM segons el que precisem en aquest moment. 

3. Quin tipus d'emmagatzematge necessito?

L'emmagatzematge és un factor principal, necessitaràs assegurar-te que el teu portàtil té espai suficient per a emmagatzemar el material que editaràs i renderitzar. 

Hauries de buscar un ordinador amb una combinació d'emmagatzematge SSD i HDD ja que et proporcionarà tant velocitat com capacitat, o tenir un disc SSD de la major capacitat possible.

4. Targeta gràfica dedicada i compatible + pantalla

La targeta gràfica és la responsable de renderitzar les seqüències de vídeo i la pantalla és la responsable de mostrar les seqüències. Has de buscar un portàtil amb una targeta gràfica dedicada, com una NVIDIA GeForce GTX, i una pantalla amb almenys 1080p de resolució.

Si el que faràs és edició de foto, la targeta gràfica es fa servir en funcions concretes, en canvi en edició de vídeo és més recomanable tenir una targeta gràfica compatible per al Programari que utilitzarem.

Ja sigui que utilitzis qualsevol programa d'edició d'Adobe, t'ofereix en la seva pàgina web una llista de targetes gràfiques admeses

5. Durada de la bateria i portabilitat

La durada de la bateria i la portabilitat del portàtil també són factors importants a considerar. Si et portaràs l’ordinador de viatge, hauràs d'assegurar-te que la bateria dura tot el dia. També has de buscar un portàtil que sigui lleuger i portàtil, perquè sigui fàcil de transportar.

Els millors portàtils per a diferents pressupostos

Ara que ja coneixes les característiques que has de tenir en compte a l'hora de comprar un portàtil per a edició de vídeo, és el moment de donar un cop d'ull als millors equips per a diferents pressupostos. Aquests són alguns dels millors per a edició de vídeo:

Portàtils econòmics

Si tens un pressupost limitat, aquest DELL VOSTRO amb un processador Intel 7 i 512GB de RAM és perfecte per a tu.

Portàtils de gamma mitjana

Si tens un pressupost una mica més elevat, llavors hauries de buscar un portàtil amb un processador Intel Core i7, 16 GB de RAM, una unitat SSD de 512 GB com aquest Katana GF76.

Portàtils de gamma alta

Si tens un pressupost alt, llavors has de buscar un portàtil amb un processador Intel Core i9, 32 GB de RAM, un SSD d'1 TB i una targeta gràfica NVIDIA GeForce RTX 2060.

Nosaltres també et recomanem aquest MacBook Pro 14’ amb un processador M1 i 64GB de RAM i 512GB SSD.

Triar el millor portàtil per a edició de vídeo pot ser una tasca complexa. No obstant això, si segueixes els consells i suggeriments descrits en aquesta guia, podràs trobar un equip que satisfaci les teves necessitats per aquesta finalitat.

Resumint, per a edició de vídeo necessitaríem un ordinador amb un processador potent, suficient RAM, una bona targeta gràfica i molt espai d'emmagatzematge. També has de buscar un portàtil amb una bateria de llarga durada i un disseny lleuger i portàtil.

Els millors editors de vídeos per a Windows o per a Mac.

1- Lightworks: Versió gratuïta (baixa resolució) i versió de pagament.

2- DaVinci Resolve: No està completament assegurat el seu ús per a Mac, encara que 100% assegurat per a Windows. És una de les millors plataformes professionals per a edició de vídeo. 

3-Filmora: Aquesta plataforma d'Adobe, és senzilla i bastant econòmica. Bona relació preu/prestacions.

4-Adobe Premiere: Sens dubte, si ets editor professional de vídeos coneixeràs aquesta plataforma d'Adobe, sent la millor del mercat encara que el seu preu és més elevat que les altres. 

En quant a versions gratuïtes, et recomanem:

1-iMovie: Si ets team Apple, la millor opció és iMovie ja que és completament gratuït i senzill per a començar. Si saps moure't per aquestes plataformes t'encantarà.

2-Canva: Normalment s'utilitza per a edició de fotografia, però Canva també és una bona aplicació per a crear reels per a Instagram i vídeos curts.

3-CapCut: Aquesta versió només està disponible per a aplicació Mòbil, tens versió gratuïta i versió PRO. La gratuïta té moltes funcionalitats per a crear un vídeo original i enlluernador.

Productes relacionats

DELL VOSTRO 3420 I7-12/16GB...
  • -270,00 €
Venut
Portàtils E353164

DELL VOSTRO 3420 I7-12/16GB RAM/512 GB SSD/14"

519,00 € 789,00 €
IVA inclòs
DELL VOSTRO 3420 I7-12/16GB RAM/512 GB SSD/14" Ref: E353164. Estat: EXCEL·LENT I COMPLET. Se subministra amb: Carregador. Portàtil Dell Vostro 3420 Processador: Intel Core I7. Memòria RAM: 16GB. 512GB SSD. Targeta Gràfica: Integrada Intel Iris Xe Graphics. Pantalla: 14". Resolució Pantalla: 1920x1080. Convertible: No. Distribució Teclat: QWERTY UK. Teclat...
KATANA GF76 I7-12/16GB...
  • -80,00 €
Venut
Portàtils E354929

KATANA GF76 I7-12/16GB RAM/512GB SSD/RTX 360/17

949,00 € 1.029,00 €
IVA inclòs
KATANA GF76 I7-12/16GB RAM/512GB SSD/RTX 3060/17 Ref: E354929. Estat: NOU A ESTRENAR, NO PRECINTAT. Se subministra amb: Caixa i carregador. Portàtil MSI Katana GF76. Processador: Intel Core I7. Memòria RAM: 16GB. Disc dur: 512GB SSD. Targeta Gràfica: Dedicada RTX3060 6GB GDDR6. Pantalla: 17". Resolució Pantalla: 1920x1080. Convertible: No. Distribució...
MACBOOK PRO 14" 2021 M1 MAX...
Venut
Portàtils E354558

MACBOOK PRO 14" 2021 M1 MAX 64GB RAM/512GB SSD

2.799,00 €
IVA inclòs
MACBOOK PRO 14" 2021 M1 MAX 64GB RAM/512GB SSD Ref: E354558. Estat: EXCEL·LENT I COMPLET. Se subministra amb: Caixa i carregador. Portàtil Apple Macbook Pro 14" 2021. Processador: Apple M1 Max. Memòria RAM: 64GB. Disc dur: 512GB SSD. Targeta Gràfica: Integrada M1 Max . Pantalla: 14". Resolució Pantalla: 3024x1964. Convertible: No. Distribució Teclat:...

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.