Quanta RAM he de triar per al meu ordinador?

Quanta RAM he de triar per al meu ordinador?

Com sabreu, un dels dubtes més freqüents a l'hora de comprar un ordinador és quanta memòria RAM necessitem perquè l'ordinador ens duri uns quants anys, així que hem escrit aquest post per aclarir els vostres dubtes.

Aquest et resultarà útil perquè puguis comprar un ordinador ja sigui de sobretaula o portàtil, nou o de segona mà i de qualsevol de les marques del mercat.

QUANTA MEMÒRIA RAM NECESSITO?

Pel que fa a la RAM, també anomenada memòria principal, és la que emmagatzema el programari perquè el processador pugui executar d'una manera ràpida. És una memòria de tipus volàtil, és a dir, quan apagues l'ordinador, la informació que queda en RAM s'elimina.

Pel que fa a la quantitat de memòria més comú que instal·len els fabricants avui en dia:

- 2GB RAM: Insuficient, des de Renuevo no recomanem que compreu cap ordinador amb 2GB de RAM per molt barat que sigui, donat que serà un ordinador que serà lent fins a l'hora d'usar aplicacions d'ofimàtica. Com en tot, hi ha excepcions, com per exemple si preteneu utilitzar alguna distro Linux de baix consum com pot ser Lubuntu o Linux Mint, encara que l'experiència tampoc serà del tot satisfactòria.

- 4GB RAM: L'estàndard fins fa un parell d'anys. A dia d'avui és el mínim que necessitem perquè el nostre ordinador corri amb una fluïdesa mitjana mentre naveguem amb poques pestanyes i fem servir aplicacions d'ofimàtica. Molts ordinadors de gamma baixa es venen encara amb aquesta configuració.

- 8GB RAM: L'estàndard actual, la majoria d'ordinadors de gamma mitjana vénen amb aquesta quantitat de memòria RAM. Recomanat per a persones que necessiten un ordinador prou ràpid per fer multitasca i navegar amb diverses pestanyes obertes alhora, si bé és cert que 8GB no són recomanables per a persones que necessitin realitzar edició de foto, vídeo o àudio, així com tampoc els recomanem per a ordinadors de gamma gaming, atès que avui dia la majoria de jocs poden prendre diversos GB de RAM per a càrrega de textures i escenes. Un exemple seria Watch Dogs 2 de Ubisoft, que pren aproximadament uns 5 GB de RAM depenent de l'entorn en què ens trobem, deixant només 3 per a Windows i la resta d'aplicacions. És la mínima quantitat amb la qual vénen els MacBook Pro, Air, iMac i Mac Mini.

- 16 GB RAM: Futur estàndard, la gran majoria d'ordinadors de gamma alta ja incorporen aquesta quantitat. Recomanat per a persones que vulguin anar una mica més enllà, necessiten fer edició d'imatge, vídeo 4K i àudio o els agradi jugar. Topall de quantitat de memòria que des Renuevo recomanem tret que siguis una persona entusiasta o necessiti un estació de treball dedicat per modelatge 3D o altres. Quantitat mínima amb la qual vénen els MacBook Pro 16 ".

- 32GB RAM i més: Innecessari per a la gran majoria d'usuaris. Des Renovo recomanem que, tret que realment els necessitis, no et compris un ordinador amb 32GB de RAM ja que no et proporcionarà cap benefici extra ni l'ordinador anirà més ràpid. El que passarà és que el teu ordinador utilitzarà els GB de RAM que necessiti i la resta quedaran buits i sense utilitzar. La RAM en desús és RAM malgastada. És millor invertir els diners de la RAM extra en un processador millor o una targeta gràfica més potent, o fins i tot millors materials de construcció.

Recordeu una vegada més que els nostres especialistes estaran encantats d'atendre-us i assessorar-vos en la vostra recerca d'un ordinador portàtil Windows o Apple de segona mà.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

Xevi

Altres posts relacionats:

MacBook o portàtil Windows. Quin comprar?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.