Els canvis del nou xip M1 d’Apple

Els canvis del nou xip M1 d’Apple

En les darreres setmanes hem vist com la gran empresa de Cupertino, California està llençant nous models de xips M1 Pro i M1 Max i ens ha impressionat al treure 2 processadors de gammes diferents amb un rendiment mai vist; Apple s’ha enfocat en explotar la eficiència i potència d’aquests xips (i aprofita la sortida del M1, s’ha apoderat de totes les seves línies de producció).

Però, Què feia servir Apple abans del M1?

Desde el 2006 Apple emprava els processadors de Intel amb arquitectura x86 i llenguatge Cisc. El passat 2020 li va dir adéu a Intel per llençar els seus propis xips amb arquitectura ARM i llenguaje Risk (mateixa arquitectura que feia servir per iPhone). L’empresa de producció de semiconductors TSMC s’encarregava de suministrar aquests xips de 5 nanòmetres i Apple realitzava el dissey de la seva arquitectura.

Això suposa un gran canvi en el negoci d’Apple ja que ara controla tota la seva producció de manera interna i pot fer servir els seus xips en tots els seus dispositius incloent iPhone, iPad, Mac mini i iMac, el que genera una reducció de despeses a la seva producció portant una evident avantatge a Apple al no dependre d’una empresa externa per proveïr el component més important d’un equip informàtic, el CPU.

Això influirà en el preu del Macbook?

Com tots sabem, Apple sempre ha tingut productes cars i els continuarà tenint perquè el seu branding, disseny, ecosistema i sistema operatiu és el preu que pagues per tenir un producte Apple. D’igual forma amb l’augment en les capaciats dels seus equips la relació qualitat preu s’equilibra una mica més que els Macbook amb Intel.

Què passarà ara amb els Macbooks amb Intel?

Tenim 2 notícies, una bona i una dolenta. Començant per la positiva, els preus dels Macbooks amb Intel baixaran considerablement i podràs optar a un portàtil Macbook amb excel·lents característiques a un preu reduït mínim en un 20% i amb les garanties de que tens un equip potent. Per exemple, un Macbook de 16” i9 és un equip de gamma alta que ara sí té una relació qualitat/preu adequada en el mercat. La mala notícia és que Apple començarà a abandonar les actualitzacions de macOS pels seus portàtils amb Intel i poc a poc aniran sortint del mercat. Per què? Doncs perquè a Apple no li convé estar anant fent actualitzacions per ambdues arquitectures quan la seva intenció és posar el seu Xip a tots els seus productes.

Ànims, que no vol dir que els Macbook amb Intel quedaran pel rebuig!

Apple és una empresa que posa especial èmfasi en el hardware, a seva construcció dona les garanties d’un portàtil que et durarà molt de temps, és per aquesta raó que podem comprar portàtils Macbooks amb Intel i fer-lo servir amb altre sistema operatiu i aprofitar el hardware que té a un preu menor. 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Jorge.

 

Potser t’interessi:

Què comprovar abans de comprar un portàtil Windows de segona mà?

3 portàtils amb preus renovats

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.