INTEL ARC vs AMD, una alternativa a bon preu?

INTEL ARC vs AMD, una alternativa a bon preu?

El món de les targetes gràfiques durant aquests darrers anys ha estat repartit majoritàriament entre dos fabricants, Nvidia i AMD. Però, des de fa uns anys Intel semblava tenir la intenció de ser un altre folgat competidor en aquest mercat, creant Intel ARC.

Ara ja tenim el nom que portaran les targetes gràfiques d'aquesta gran marca, Intel ARC o també anomenades Intel ARK, les quals tindran un aspecte visual més acord amb la seva imatge. Què vol dir això?, que a diferència de les Radeons i Geforce, aquestes targetes Intel ARC estaran en 3 grans grups, ARC 3, ARC 5 i ARC 7. Distribució semblant als processadors, I3, I5 i I7.

Aquesta primera generació amb els processadors Intel ARC, té com a nom clau Alquimista ( "Intel Alchemist" ). La seva fabricació és en tecnologia de 6 nanòmetres basada en larquitectura de GPU Intel Xe.

Aquest nou model Intel ARC hauria de ser una gran competència i sobretot una gran alternativa pel fet que suporta Raytracing per maquinari i comptarà amb una tecnologia molt semblant a DLSS de Nvidia que es diu Xess.

Les primeres notícies anunciades d'Intel ARC i els seus números no semblava que fossin una autèntica opció. Es comentava que les A380 rendeixen per sota d'un GTX 1650 o una RX6400, cosa que obligava a no recomanar-la.

Més tard, des de l'esdeveniment on Intel va anunciar la 13 Generació dels seus processadors Core, també va mostrar les GPU que faran parlar en aquests propers mesos, en la seva gamma A700, concretament els models ARC A750 i ARC 770.

Les targetes gràfiques Intel ARC seran el punt de llança, però no tant per les seves prestacions (Lluny de les Nvidia RTX 4000) sinó pel compromís de prestacions i preus, on segurament seran una fantàstica opció.

Sempre cautelosos amb els preus, per canvi d'última hora i més en aquests temps de canvis constants, es parla que la GPU A770 8GB costarà sobre els 329 dòlars, mentre que la de 16GB costarà sobre els 349 dòlars.

Cal destacar que el model de 8GB serà distribuït també per altres fabricants genèrics a diferència del model de 16GB que serà exclusiu d'Intel.

Pel mateix preu, la gent es decantaria per les conegudes Nvidia o AMD, però si les plaques Intel ARC tenen un preu amb una diferència interessant, i la gamma A770 té unes prestacions similars a les Nvidia RTX 3070, cosa que impressiona pel fet que són la primera generació de GPU dIntel, tindrà un ampli nínxol de mercat. Per tant, la tàctica dIntel amb aquestes targetes gràfiques és oferir prestacions similars a menor preu.

targetes gràfiques

Una nova alternativa sempre són bones notícies per al consumidor final, tot esperant que no sigui una flor d'estiu. Intel ARC entrarà fort en aquest mercat, i amb el temps acabarà entrant a tots els mercats possibles.

Entrarà Intel ARC amb una de les seves targetes gràfiques en una famosa marca de jocs el proper any?

Veurem però, tractant-se d'Intel ARK, estic segur que serà un producte que funcionarà i evolucionarà sense quedar-se oblidat en els propers anys. Pel que fa a nosaltres, ho tenim clar, contemplarem equips amb aquesta tecnologia al nostre estoc d'informàtica.

Com sempre a Renuevo la teva botiga online de segona mà.

Manel

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.