Consells per comprar un portàtil Workstation de segona mà (Part 2)

Consells per comprar un portàtil Workstation de segona mà (Part 2)

En l'anterior part d'aquest post, vas poder llegir tots aquells aspectes de rellevància perquè ajudar-te a triar el portàtil Workstation (o estació de treball) que més et convé.

Això si, un cop triat el model, haurem de realitzar certes comprovacions. A continuació compartim amb tu una sèrie de consells perquè puguis comprovar el funcionament d'un portàtil Workstation de segona mà.

NOTA: si estàs interessat a comprar un portàtil usat, fes clic a "Portàtils de segona mà".

PRINCIPALS COMPROVACIONS

Recorda que un ordinador Workstation és aquell que ha estat concebut per oferir un elevat rendiment i totalment indicat per a treballs tècnics o científics, fotografia i vídeo professional, enginyeria o arquitectura, ...

Són portàtils que solen tenir un preu elevat, pel que acudir al mercat d'ocasió pot resultar més que recomanable si el que busques és estalviar una mica de diners. Però per garantir la teva compra i no equivocar-te, hauràs de comprovar que tot funciona correctament.

A continuació et mostrem les principals comprovacions i aspectes que hauràs de tenir en compte:

1.- Estat visual: l'estat de conservació d'un article de segona mà pot dir-nos moltes coses sobre el tracte que ha rebut per part del seu propietari. Sempre és recomanable que el portàtil estigui en bon estat i que no presenti cops, ratllades, petites ruptures, ... I fixa't que el preu vagi d'acord al seu estat.

2.- Funcionament: encén el portàtil i verifica que el sistema general funciona correctament. Tracta d'obrir diversos programes o utilitats i comprova que no hi ha errors.

3.- Passwords: el portàtil WorkStation no ha de presentar contrasenyes d'inici. Si disposa d'alguna, demana-la al venedor i elimina-la.

4.- Ventiladors: un dels elements més importants de qualsevol portàtil és el sistema de ventilació per evitar que l'ordinador es calenta en excés. La millor manera de comprovar que tot està OK, és deixant el portàtil treballant durant un temps fins que puguis verificar que els ventiladors es posen en marxa per dissipar la calor interior.

5.- S.O: presta atenció al fet que el sistema operatiu Windows sigui en versió de 64 bits. Si no és així, no podràs aconseguir treure tot el rendiment al portàtil ni gestionarà correctament tots els GB de memòria RAM.

6.- La pantalla: presta especial atenció a aquest aspecte. Ha de ser una pantalla d'elevada resolució i ha de trobar-se en òptim estat (sense ratllades, cops, píxels morts, zones fosques, ...). No oblidis comprovar el marc i la frontissa de la pantalla.

7.- Sistema d'empremta digital: molts portàtils Workstation de segona mà disposen d'aquest sistema de seguretat. Comprova que funcioni correctament.

8.- Connexions inalàmbriques (sense fil): prova-les totes. Especialment el Wi-Fi i el Bluetooth.

9.- Sistema àudio + càmera web: una bona forma de provar-ho és mitjançant l'enregistrament d'un petit vídeo amb so. D'aquesta manera aconseguiràs provar tant la càmera web com el micròfon i els altaveus. També és recomanable reproduir àudio al màxim de volum, per verificar que els altaveus no estiguin "petats".

10.- Teclat: prova que no presenta desperfectes en les tecles i que totes funcionen correctament. No oblidis comprovar que es tracti d'un teclat espanyol; per a això verifica que inclou les lletres "ñ" i "ç".

11.- Connexions: prova-totes i cadascuna d'elles (USB, Ethernet, HDMI, VGA, ...)

12.- Bateria i carregador: arribem a un dels punts crítics i de major importància en qualsevol portàtil Workstation de segona mà. Comprova que la bateria té una durada aproximada al que especifica el fabricant, comprova que carrega correctament i verifica que el carregador està en bon estat. Aprofita per comprovar que la bateria no presenta cap tipus d'inflor.

Acabem recordant-te que a Renuevo (Botiga de Segona Mà) estem especialitzats en la venda de tot tipus d'ordinadors portàtils de segona mà i que ara si ho desitja pots comprar el teu d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa. I no oblidis que oferim 1 any de Garantia en tots els nostres articles.

Com sempre a Renuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Comprovació de la pantalla d'un portàtil de segona mà

Consells per comprar un Ultrabook de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.