Quants trets són molts en una càmera?

Quants trets són molts en una càmera?

Com tot aparell mecànic, les càmeras fotogràfiques tenen una vida útil. Normalment aquesta ve determinada pel número màxim de trets que pot realitzar o vegades que obturem amb ella. Més tard o d’hora l’obturador de la càmera començarà a patir al sotmetres al desgast normal pel seu ús. En aquest cas, tret que es vulgui substituïr el mateix, arribarà el moment de desfer-se de la càmera actual i buscar un nou model per continuar amb la nostra afició.

Si busques renovar la teva càmera fotogràfica clicka aquí.

Desde Renuevo t’aconsellem que primer t’informis sobre la vida útil aproximada de la teva càmera mitjançant el número màxim de trets. Malgrat no tots els fabricants indiquen aquesta dada i no sempre ens faciliten el tenir controlat el número de trets fets. A vegades ni tan sols documenten la vida útil teòrica del nostre model de càmera.

Llavors, com averiguar-ho? Pots consultar algunes pàgines online a on una vegada seleccionat el model de càmera, es mostren els valors aproximats de trets als que aquesta deixarà de funcionar. Aquests valors estan usualment basats en una estadística de dades recollides per cadascun dels models en particular. Mostrem un exemple al següent enllaç;

Igualment és interessant conèixer la quantitat de trets de la nostra càmera. Malgrat aquesta dada depén especialment de la marca i el model. A continuació llistem les més comuns;

Nikon/Sony/Pentax: https://www.camerashuttercount.com/

Canon: https://sourceforge.net/projects/canon-eos-digital-info/ (Instalación en PC)

Fujifilm: Ús de Photoshop i el Exif de la foto ns pot donar o no la dada.

Olympus: Menú “secreto” dins de la pròpia càmera (malgrat no és aplicable a tots els models);

  1. Encendre la càmera
    2. Obrir la tapa de les targetes de memòria
    3. Polsar simultàneament menú i OK
    4. Polsar “Adalt” “Abaix” “Esquerra” “Dreta” en els botons del dial del menú
    5. Polsar a fons el disparador
    6. Polsar adalt als botos de navegació.

Igualment aquestes dades són orientatives. Conèixer el número màxim de trets d’una càmera és així com predir la quantitat de quilòmetres que pot realitzar un cotxe. L’ús que se li doni a la màquina és el més important, si per exemple fem servir aquesta per fotografia en ràfaga o per Time Lapse, es castigarà molt més a l’obturador.

Per finalitzar, podem concloure que no n’hi ha una quantitat crítica de trets. Seguint l’analogia del cotxe, si es cuida adequadament una càmera, la durada de l’obturador serà superior a la que recomana el fabricant. Existeixen càmeras amb més de  200.000 i 400.000 trets sense un sol pas pel servei tècnic i funcionant perfectament, no cal tenir por pels trets que podem fer a una càmera.  

Un ús normal d’aquesta, essent entusiasta, excederà de 50.000, pel que poder estar tranquils i disparar sense preocupacions. 

Com sempre a Renuevo, la teva botiga online de segona mà.

Cristian

Potser t’interessi:

Com evitar l’aparició de fongs a un objectiu fotogràfic

APSC vs Full frame Veritablement necessito una càmera full frame?

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.