Hasselblad 500 cm de segona mà... a les nostres mans

Hasselblad 500 cm de segona mà... a les nostres mans

Serveixi d'excusa per redactar aquest post, l'arribada a Re-Nuevo d'un exemplar de la HASSELBLAD 500CM de segona mà. Als experts en la matèria els sabrà a poc l'expressió "meravella" quan faig referència a aquesta càmera de mig format que a dia d'avui encara fa les delícies de molts professionals i afeccionats i que un dia va viatjar a la Lluna de la mà de Amstrong per plasmar el que han estat les imatges més belles i influents de l'època contemporània.

(Observar en la fotografia adjunta com un dels astronautes maneja una HASSELBLAD en ple sòl lunar). Es diu i és cert, que HASSELBLAD és la marca de càmeres que més s'ha prodigat d'uns fotògrafs a uns altres per la seva durabilitat, és a dir, la que més s'ha venut com a càmera fotogràfica de segona mà, amb el que probablement molts dels models vigents avui dia han passat per moltes mans, impertérritas i impecables en el temps. Una gran mostra de la seva qualitat i solidesa.

Modularidad, versatilitat i fiabilitat. Aquests tres són els principis sobre els quals se sustenta tota la filosofia de la marca sueca que va iniciar la seva marxa l'any 1841 a la ciutat de Gotemburg. En aquesta apassionant història d'evolució tecnològica ens trobem amb un important fet que va suposar una fita per a la signatura sueca i per a tota la història de la fotografia. Durant la Segona Guerra Mundial Victor Hasselblad, fill del creador de la marca, era un jove que havia donat la volta al món de la mà de multitud de persones influents al món de la fotografia, així que s'havia format en gairebé tots els terrenys de la disciplina, tant tècnic com a artístic.

La invasió per part dels alemanys d'alguns països escandinaus va propiciar que, un país neutral com Suècia, hagués de preparar-se per a una possible intervenció. Els avions alemanys van sobrevolar finalment l'espai aeri suec encara que gairebé tots van ser derrocats. Un d'ells, destruït en ple bosc, va poder ser inspeccionat per l'exèrcit suec trobant en ell una càmera fotogràfica de vigilància aèria que seguia funcionant a la perfecció. Aquesta resistència als impactes va fer que el govern suec s'interessés per la mateixa per usar-la amb finalitats militars. Així que, qui millor, que el conegut Victor Hasselblad, expert en aquests temes, per donar llum a la qeu seria la càmera fotogràfica més famosa de tots els temps. Explica la llegenda que quan li van preguntar a Victor si podia replicar aquest artilugi va contestar: "no, no puc copiar-la, puc fer una millor".

Així es va posar a la feina i va muntar un taller prop d'una desballestament de cotxes de la que es proveiria de material per als seus prototips. La primera de les seves càmeres va néixer de les restes de diversos vehicles... En poc temps Victor Hasselblad presentava la primera HASSELBLAD, la HK-7 i poc després la SKA-4, que seria de gran utilitat per a l'aviació militar del país escandinau. Gairebé totes les característiques d'aquestes primeres càmeres persisteixen intactes en els models actuals, com aquesta HASSELBLAD 500 CM d'ocasió que, dit sigui de pas, es manté en un envejós estat de conservació. A tenor d'això, podem recordar que els militars de l'època implicats en el projecte de Victor, comprovàven la duresa de les càmeres HASSELBLAD llançant-les al sòl repetides vegades, per comprovar que sempre seguien intactes i en perfecte estat de funcionament.

De fet i si el lector m'ho permet, podríem dir que és incongruent parlar de càmeres HASSELBLAD de segona mà, ja que, per molts professionals i afeccionats que usin un d'aquests exemplars, sempre segueixen intactes, la qual cosa els confereix una durabilitat gairebé eterna. Es parla en cercles professionals de fotografia que no existeixen HASSELBLAD de segona mà, sinó HASSELBLAD de segona ànima...

Els materials que està construïda la HASSELBLAD 500 CM i la seva estructura li confereixen una fiabilitat extrema en tots els casos. La seva modularidat porta a poder intercanviar tant el respatller i format de la pel·lícula usada com els objectius corresponents. Aquests objectius a més, són d'obturador central i poden sincronitzar amb el flaix a qualsevol velocitat d'obturació.

En el cas d'aquesta HASSELBLAD 500 CM d'ocasió que ara t'oferim, s'inclou un excel·lent objectiu Sonnar 150mm de qualitat indiscutible, visor vertical també intercanviable per un pentaprismàtic i un funcionament impecable tant per a afeccionats com para professionals.

Manejar una HASSELBLAD 500 CM suposa una autèntica experiència tant professional com a tecnològica. Conjumina simplicitat, fermesa, versatilitat, manejabilitat i gaudiment, entre altres meravelles.

Vine a veure la "nova" HASSELBLAD 500 CM a Re-Nuevo on et podrem explicar més detalls i on podràs provar-la sense compromís algun. Com sempre, en Re-Nuevo, la tenda professional de segona mà.

Si estàs pensant a vendre o comprar un producte de segona mà, ara a Re-Nuevo ho pots fer d'una forma ràpida, senzilla i fàcil, sense moure't de casa. Fes clic en el botó corresponent.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva tenda professional de segona mà.

Pere

 

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.