Consells per comprar uns prismàtics de segona mà (Part 2)

Consells per comprar uns prismàtics de segona mà (Part 2)

En el capítol anterior vam poder veure alguns dels aspectes bàsics que hem de tenir en compte quan anem a comprar uns prismàtics de segona mà. En el post d'avui ens centrarem en explicar que significa la nomenclatura que podem trobar en els prismàtics (augment i diàmetre de lents), així com què has de provar abans de comprar-ne uns de segona mà.

AUGMENT, DIÀMETRE OBJECTIU I PUPIL·LA DE SORTIDA

Un dels aspectes que realment és important conèixer a l'hora de comprar uns prismàtics, és el referent a la típica nomenclatura (10x50, 15x56, 8x54, 7x30, ...) que acompanya qualsevol tipus de prismàtics.

Per entendre aquesta nomenclatura, hem de tenir en compte una sèrie de paràmetres, com són l'augment, el diàmetre d'objectiu i la pupil·la de sortida. Vegem que significa cada cosa. 

Anem a prendre com exemple 3 prismàtics amb diferent nomenclatura:

1 - Prismàtics de segona mà 12x56

2 - Prismàtics de segona mà 8x54

3 - Prismàtics de segona mà 10x25

El primer dels nombres correspon al factor d'augment, és a dir el nombre de vegades que s'ampliarà el que estiguem observant (12 vegades, 8 vegades o 10 vegades). El segon número o factor (a la dreta de la X) ens informa sobre el diàmetre de la lent de l'objectiu en mm. (en els exemples anteriors serien 56mm, 54mm, 25mm).

El diàmetre de l'objectiu de determinar la quantitat de llum que entren en els prismàtics. Com més gran sigui el diàmetre de l'objectiu, millor qualitat i lluminositat d'imatge obtindrem. De totes maneres, també hem de tenir en compte un últim paràmetre. Ens referim a la pupil·la de sortida.

La pupil·la de sortida de determinar la quantitat de llum que arribarà als nostres ulls a través dels oculars dels prismàtics. És important tenir en compte aquest factor, ja que com més gran sigui el diàmetre de la pupil·la de sortida, més lluminositat aconseguirem. Per determinar el valor de la pupil·la de sortida, haurem de dividir el diàmetre de l'objectiu entre el nombre d'augments. En els exemples anteriors obtindríem els següents resultats:

1 - Diàmetre pupil·la de sortida: 56mm / 12 = 4,7 mm

2 - Diàmetre pupil·la de sortida: 54mm / 8 = 6,75 mm (seria el més lluminós dels 3)

3 - Diàmetre pupil·la de sortida: 25mm / 10 = 2,5 mm

 

COM HE DE PROVAR UNS PRISMÀTICS?

Igual que amb la majoria de productes usats, si estàs pensant en comprar uns prismàtics de segona mà, és important que realitzis unes mínimes proves per assegurar-te que no presenten cap problema i que estàs fent una bona compra.

Per això, et recomanem la lectura del següent article en el qual et mostrem tot el que has de provar abans de la seva compra: Comprovació del correcte estat d'uns prismàtics de segona mà

Finalment, recorda que a Re-Nuevo pots comprar o vendre els teus prismàtics de segona mà al millor preu. Ens trobaràs a la nostra botiga de Barcelona o si ho prefereixes pots visitar-nos a través de la nostra botiga online, on podràs compra o vendre d'una manera fàcil, ràpida i còmoda sense moure't de casa.

Com sempre a Re-Nuevo, la teva botiga professional de segona mà.

David

Altres posts relacionats:

Consells per comprar uns prismàtics de segona mà (Part 1) 

Consells per comprar o vendre un telescopi de segona mà

Contacta'ns

Si ens contactes en relació amb una compra, tingues el teu número de comanda a mà.
Envia'ns un email
Contacta'ns per correu electrònic
contacte@renuevo.es
Per telèfon
De dilluns a divendres, de 10h a 19h
A través del Xat
El trobareu a la part inferior dreta d'aquesta pàgina
Omple el formulari
Nosaltres ens posarem en contacte amb tu
Anar al formulari
Product added to compare.